Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση ΝΑΡ για την αιματηρή πειρατεία του Ισραήλ στο "στόλο της ελευθερίας"

Δευτέρα 31 Μάη, 7μμ, πλ. Σαπφούς: διαδήλωση ενάντια στη βαρβαρότητα του Ισραήλ
  • Το κράτος τρομοκράτης – βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ και της ΕΕ, δολοφονεί.
  • Συνενοχή ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης στο μακελειό.
  • Διακοπή κάθε σχέσης με το Ισραήλ.
Ο χωροφύλακας της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων στην περιοχή, το κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ, έδειξε για μία ακόμα φορά το δολοφονικό του πρόσωπο. Αυτή τη φορά δεν σκότωσε 12χρονα παιδιά στη Γάζα ή στη Δυτική Όχθη όπως συνηθίζει, αλλά πραγματοποίησε μια πρωτοφανή πειρατεία, σε διεθνή ύδατα, με πάνοπλες πολεμικές δυνάμεις, κατά του Στόλου της Ελευθερίας, που επιχειρούσε να σπάσει το βάρβαρο αποκλεισμό και να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους στη Γάζα. Η άγρια επίθεση των μακελάρηδων του Ισραήλ έχει σαν αποτέλεσμα απροσδιόριστο αριθμό νεκρών (μέχρι και 19 μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία), δεκάδες τραυματίες, την κατάληψη όλων των σκαφών και την αιχμαλωσία των εκατοντάδων μελών της αποστολής. Μεταξύ αυτών και τα ελληνικά σκάφη «Ελεύθερη Μεσόγειος» και «Σφενδόνη», τα οποία αρνήθηκαν επίσης να αλλάξουν πορεία.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Πλατεία Σαπφούς ΣΤΙΣ 7:00 Μ.Μ.

διαδήλωση ενάντια στην βαρβαρη επίθεση στα καράβια για τη Γάζα

Αντιπολεμική Διεθνιστική κίνηση


Με μια πρωτοφανή στα χρονικά τρομοκρατική κίνηση, το κράτος του Ισραήλ προχώρησε σε Πειρατική κατάληψη των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας καθώς αυτά έπλεαν σε Διεθνή Ύδατα! Δυνάμεις του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού επιτέθηκαν εν μέσω καταιγιστικών πυρών ενάντια στους εκατοντάδες αγωνιστές που επέβαιναν στα πλοία με αποτέλεσμα τη μαζική δολοφονία και τον τραυματισμό αυτών. Με ελικόπτερα και ταχύπλοα και με τη χρήση πραγματικών πυρών, επιτέθηκε πρώτα ενάντια στο μεγάλο τουρκικό επιβατηγό σκάφος MAVI MARMARA. Στη συνέχεια, επιτέθηκαν στη «Σφενδόνη», την οποία επίσης κατέλαβαν, όπως και τα δύο τουρκικά φορτηγά και το υπό αμερικανική σημαία Challenger 1. To ελληνικό φορτηγό «Ελεύθερη Μεσόγειος» συνέχισε την πορεία του νότια. Το κάλεσαν να παραδοθεί και οι επιβάτες και το πλήρωμά του αρνήθηκαν. Στη συνέχεια, δυο πολεμικά σκάφη και άλλα δύο μικρότερα μετέφεραν κομάντο του ισραηλινού στρατού, οι οποίοι σκαρφάλωσαν με γάντζους και κατέλαβαν και το ελληνικό σκάφος.
Η δολοφονική αυτή επίθεση του Ισραήλ, υπό την Ανοχή του ΟΗΕ-ΗΠΑ-Ε.Ε.-κυβερνήσεων στέλνει πολλαπλά μηνύματα. Η Κατοχή της Παλαιστίνης, η διατήρηση των απάνθρωπων Αποκλεισμών και των Τειχών του Αίσχους είναι για τους κατακτητές του Ισραήλ Αδιαπραγμάτευτα. Οι κατά καιρούς ειρηνευτικές συνομιλίες, οι άδικες για τους Παλαιστινίους συμφωνίες με το όπλο στον κρόταφο στυλ Όσλο, οι διάφοροι Οδικοί Χάρτες είναι το προπέτασμα καπνού για να κρυφτούν οι πραγματικές προθέσεις. Το Ισραήλ προχωρά σε Εθνοκάθαρση, παράνομους εποικισμούς που θεωρούνται εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, και ενορχηστρώνει τη δια του Λιμού και της Παράλογης καθημερινότητας στο μεγαλύτερο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης που γνώρισε η Ανθρωπότητα, τη φυγή των Παλαιστινίων!
Για αυτό το Ισραήλ σκότωσε και σκοτώνει ξένους αλληλέγγυους αγωνιστές, δολοφονεί παιδιά, προκάλεσε και θα ξαναπροκαλέσει μαζικά εγκλήματα όπως με την Εισβολή στη Γάζα το Δεκέμβριο του 2008, έσπρωξε τους Παλαιστίνιους στον εμφύλιο πόλεμο.
Ας μην ψάχνουν λοιπόν υποκριτικά τις ευθύνες στους Παλαιστίνιους. Το κλειδί των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή βρίσκεται στα χέρια του Ισραήλ. Για τον απλό λόγο ότι το Ισραήλ είναι ο Δεσμοφύλακας!
Βαρύτατες όμως είναι και οι ευθύνες ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ έκαναν τα πάντα για να μπλοκάρουν τον Στόλο της Ελευθερίας, αδιαφόρησαν για την πειρατική επίθεση σε διεθνή ύδατα εναντίον πλοίων που έφεραν την ελληνική σημαία. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν απαντούσε ούτε στις εκκλήσεις των επιβατών του σκάφους ούτε στα τηλεφωνήματα μελών της Πρωτοβουλίας. Αρνείται να καταδικάσει την παράνομη κατάληψη πλοίων και την σύλληψη των Ελλήνων Αγωνιστών.
Ακόμη πιο χυδαία όμως υπήρξε η στάση της αριστερής κυβέρνησης του ΑΚΕΛ στην Κύπρο. Συντάχθηκε ωμά στο πλευρό των Ισραηλινών δολοφόνων, αρνήθηκε τον ελλιμενισμό των πλοίων και απαγόρευσε σε ευρωπαίους βουλευτές - μεταξύ των οποίων 2 Έλληνες-, σε ευρωβουλευτές -1 Κύπριος-, σε δημοσιογράφους, σε πανεπιστημιακούς και σε άλλους πολίτες να αποπλεύσουν, με ιδιωτικά μέσα, από κυπριακό λιμάνι προκειμένου να ενσωματωθούν στην αποστολή ου Freedom Flotilla (Στόλος της Ελευθερίας). Σύμφωνα με τις καταγγελίες των αγωνιστών που επέβαιναν στα πλοία η στάση της κυπριακής κυβέρνησης αποσκοπούσε στο «τραυματισμό» της διεθνής αποστολής, στερώντας την από την «ανθρώπινη ασπίδα» πολλών βουλευτών που επρόκειτο να συμμετέχουν.
Τους παγίδευσε και τους εγκλώβισε στο νησί, παραβιάζοντας το δικαίωμα τους ως πολιτών που νόμιμα εισήλθαν στο κυπριακό έδαφος, να κινηθούν ελεύθερα και να αποχωρήσουν ελεύθερα δια θαλάσσης προς κάθε νόμιμο προορισμό της επιλογής τους.
Η αριστερή δηλαδή κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, σε ένα κράτος που το 40% της επικράτειας του κατέχεται παράνομα και το διαπερνά ένα παρόμοιο με της Γάζας Τείχος του Αίσχους, έκανε τα πάντα για να διευκολύνει τη δολοφονική δράση του Ισραήλ λαμβάνοντας ενεργά μέρος στο ισραηλινό σχέδιο αποτροπής της αποστολής.
Για μια ακόμη φορά γίνεται κατανοητό ότι καταλύτης των εξελίξεων μπορεί να είναι μόνο ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας και οι αγώνες αλληλεγγύης των λαών.
Καλούμε τώρα την ελληνική κυβέρνηση να Διακόψει όλες τις σχέσεις με το Ισραήλ (διπλωματικές-στρατιωτικές-οικονομικές κλπ) και να απελάσει άμεσα τον Ισραηλινό πρέσβη.
Να Απελευθερωθούν άμεσα οι αγωνιστές του Στόλου της Ελευθερίας, να τους παραδοθούν τα κατειλημμένα πλοία και να τους επιτραπεί η ανεμπόδιστη προσέγγιση στο Λιμάνι της Γάζας για να παραδώσουν την Ανθρωπιστική Βοήθεια.
Τα αιτήματα του πολύχρονου δίκαιου αγώνα του λαού της Παλαιστίνης πρέπει να αποτελέσουν στόχους του παγκόσμιου εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος.
Ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική ιμπεριαλιστική κυριαρχία της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι ενιαίος. Ο εχθρός είναι κοινός. Είναι το μαύρο μπλοκ της εκμετάλλευσης και της κυριαρχίας ΗΠΑ-Ε.Ε., των εθνικών αστικών κυβερνήσεων, του κόσμου του πλούτου.
Ας μην ξεχνούμε ότι ο παραλογισμός του αστικού κατεστημένου που στρέφει τα αστυνομικά όπλα ενάντια σε 15χρονους αποφυλακίζοντας τους, βρίσκει την προέκταση του στην Ισραηλινή εισβολή στη Γάζα με θύματα εκατοντάδες αθώα παιδιά και Αμάχους.
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Επίθεση του Ισραήλ στα "καράβια για τη Γάζα"

Επίθεση του Ισραήλ στα "καράβια για τη Γάζα"

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Επίθεση του Ισραήλ στα "καράβια για τη Γάζα"



Όλοι σήμερα στις 7.00 μ.μ. στην διαδήλωση στην Πλατεία Σαπφούς

Λίγο μετά τις 5.00 το πρωί της Δευτέρας ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε με πραγματικά πυρά στα πλοία που κατευθυνόταν πρός τη Γάζα. Με ελικόπετρα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκε πρώτα και στη συνέχεια κατέλαβε τα πλοία. Υπό κράτηση οι επιβάτες και τα πληρώματα. Τουλάχιστον 10 νεκροί και αρκετοί τραυματίες. Καταλήφθηκε και το πλοίο της ελληνικής αποστολής "Ελεύθερη Μεσόγειος" και η "Σφενδόνη". Καταγγελία από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αριστερές οργανώσεις και μαζικούς φορείς.

Απαιτούμε:

-ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

-ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

-ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

- Απομονώστε το Ισραήλ, όχι τη Γάζα!

- Να μπει τέλος στις στρατιωτικές ασκήσεις της Ισραηλινής αεροπορίας σε ελληνικό εναέριο χώρο!

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Κάτω τα χέρια από τα "καράβια για τη Γάζα"


Μετά από μήνες προετοιμασίας και μιας μεγάλης πανελλαδικής καμπάνιας τα πλοία της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» κατευθύνονται στο σημείο συνάντησης με τα υπόλοιπα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας. Στόχος τους είναι ένας και μόνος. Να σπάσουν τον αποκλεισμό-πολιορκία της Γάζας.
Εκατοντάδες ειρηνικοί διαδηλωτές από δεκάδες χώρες σαλπάρουν μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό υλικό και κατασκευαστικά υλικά στους σύγχρονους «Ελεύθερους Πολιορκημένους».

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Αναιρέσεις 2010: τα φεστιβάλ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

"Μάθαμε το δρόμο του αγώνα. Το δρόμο της ανατροπής να τον βαδίσουμε ως το τέλος." Αυτό είναι το κάλεσμα των φετινών πολιτικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων της νΚΑ και του ΝΑΡ "Αναιρέσεις 2010".
Και το κεντρικό σύνθημα συνεχίζει: "Στην εποχή του φόβου, ελπίδα η Αντικαπιταλιστική Αριστερά και η κομμουνιστική προοπτική".
Το φετινό φεστιβάλ, αποτελεί κάλεσμα για μια μεγάλη συνάντηση του δυναμικού του αγώνα και της αντικαπιταλιστικής αναζήτησης. Μια συνάντηση των εργαζόμενων και της νεολαίας των μαζικών απεργιών, του νεολαίστικου κινήματος, του κόσμου της αριστεράς και της αναζήτησης. Τα προγράμματα των εκδηλώσεων σε όλες τις πόλεις, περιλαμβάνουν συζητήσεις για τα φλέγοντα ζητήματα της περιόδου, αλλά και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, χώρους και πρωτοβουλίες, με στόχο μια πλούσια και γόνιμη πρωτοβουλία στην αντικαπιταλιστική αριστερά.
Το φεστιβάλ ξεκινάει με τις πρώτες 4 πόλεις και θα συνεχιστεί για τους επόμενους μήνες με εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις. Δείτε τα προγράμματα των εκδηλώσεων:
- Γιάννενα, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Ιουνίου

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Κράτος και συνδικαλισμός: Η διαρκής προσπάθεια ελέγχου της ΓΣΕΕ

Η απολυτοποίηση της οργανωτικής ενότητας του συιδκαλιστικού κινήματος έχει μακρά ιστορία. Κι όμως από τα πρώτα βήματα του εργατικού κινήματος υπάρχουν διασπάσεις, καθώς η ΓΣΕΕ σφραγίστηκε εξ αρχής από την προσπάθεια του κράτους να την ελέγξει. Η ενότητα σε ανατρεπτική κατεύθυνση επιβλήθηκε «από τα κάτω» στην εξέγερση της 9ης Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη.

Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΗ

Εργατικό κίνημα: Η τομή των «115» σωματείων

Καθώς η αμφισβήτηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και συνολικά του αστικοποιημένπου συνδικαλισμού μεγαλώνει και αναζητούνται δρόμοι για την ανεξάρτητη αγωνιστική συσπείρωση ταξικών δυνάνεων του εργατικού κινήματος, έχει ιδιαίτερη σημασία να προσεγγιστούν ανάλογα παραδείγματα του παρελθόντος. Η ιστορικός Δήμητρα Λαμπροπούλου γράφει για την πολύ σημαντική κίνηση των «115» Συνεργαζόμενων Εργατοϋπαλληλικών Οργανώσεων τη δεκαετία του 1960.

Πετυχημένη εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου στο Δίαυλο

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου στο "Δίαυλο" την Τετάρτη 26 Μάη. Η εκδήλωση με θέμα την πάλη για την ανατροπή της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ ξεκίνησε με τις εισηγητικές τοποθετήσεις των Παναγιώτη Σωτήρη (διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιου Αιγαίου) και Αντώνη Δραγανίγου (μέλους του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών), μελών του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μιλώντας ο Παν. Σωτήρης για όσα συμβαίνουν στις μέρες υπογράμμισε ότι αν και η διόγκωση του χρέους αφορά μεγέθη υποθετικά, η λεγόμενη διόρθωση αφορά ζωές, οι οποίες καταστρέφονται. Σε αυτές τις συνθήκες η αντικαπιταλιστική Αριστερά προτείνει στο κίνημα τρεις βασικούς άξονες: ο πρώτος αφορά τη διαγραφή του χρέους και την παύση πληρωμών, ώστε η στάση πληρωμών να μη γίνει αργότερα με τους όρους του κεφαλαίου, με τη μορφή της αναδιάρθρωσης του χρέους. Ο δεύτερος είναι η σαφής ρήξη με την ΕΕ, την ΟΝΕ και την ευρωζώνη, καθώς δεν επιτρέπονται πια αυταπάτες για μια "άλλη ΕΕ" κλπ. Ο τρίτος είναι η άμεση ανάγκη της εθνικοποίησης των τραπεζών και της αναδιανομής του πλούτου.

Σχέδιο "Καλλικράτης": αντιδραστικό σχέδιο οργάνωσης του τοπικού κράτους

Η Ανακοίνωση του ΝΑΡ έχει εξής:

Το σχέδιο Καλλικράτης αποτελεί κομμάτι του παζλ της καθολικής αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης- κεφαλαίου- ΕΕ που εξελίσσεται αυτή την περίοδο. Αποτελεί μια βαθιά, αντιδραστική τομή στη διάρθρωση και το ρόλο του κράτους που προωθεί επιθετικά το ΠΑΣΟΚ.

Συνέντευξη με τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου: οικονομική κρίση και Αριστερά

PAPAKONSTANTINOU from blog www.aformi.wordpress.com on Vimeo.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ: Μάχη για την ανατροπή

Συνεδρίασε η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ και συζήτησε πάνω στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, ειδικά μετά τον απεργιακό σεισμό της 5ης Μάη, αλλά και της 20 Μάη και, στη βάση αυτή, κατέληξε σε εκτιμήσεις και κατευθύνσεις για ένα πολιτικό σχέδιο παρέμβασης του ΝΑΡ στο αμέσως επόμενο διάστημα. Στην απόφαση της Π.Ε. διατυπώνεται το πλαίσιο στόχων και αιτημάτων που οι δυνάμεις του ΝΑΡ προωθούν στο κίνημα και τους αγώνες.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Εκδήλωση

Πανεργατική Απεργία 20 Μάη: η εργατική τάξη μίλησε ξανά


"Πληρώσαμε το χρέος 2 και 3 φορές, τώρα μας χρωστάνε οι καπιταλιστές"
Αυτό βροντοφώναξαν χιλιάδες απεργοί. Μια τεράστια απεργιακή συγκέντρωση και μια μαζική, πετυχημένη, γενική πανεργατική απεργία ήταν η νέα αποφασιστική απάντηση του κόσμου της δουλειάς στην αντεργατική επίθεση ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ και κεφαλαίου. Συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων όλων των τελευταίων μηνών, η απεργία της 20 Μάη έπιασε το νήμα των μεγάλων διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την Ελλάδα στις 5 Μαΐου δημιουργώντας συνέχεια στους συντονισμένους κι αποφασιστικούς αγώνες της εργατικής τάξης για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της αστικής στρατηγικής. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο Μουσείο. Από νωρίς τα μεγάφωνα έπαιζαν μουσική και ακούγονταν οι ανακοινώσεις του Συντονισμού και των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Φοιτητικές εκλογές 2010: ενισχυμένη η ΕΑΑΚ

Δείτε τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών από τη σελίδα της νΚΑ πατώντας εδώ

Ανακοίνωση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Με καταμετρημένα πάνω από το 50% των σχολών πανελλαδικά διαμορφώνεται μια σαφής εικόνα για τα φετινά αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών. Οι πρώτες, λοιπόν, εκτιμήσεις οδηγούν στα εξής συμπεράσματα:

Αστυνομικοί στις φοιτητικές εκλογές στην Αθήνα! Καταγγελία της ΕΑΑΚ

Εικόνες άλλης εποχής θυμίζει η παρουσία αστυνομικών των ΜΑΤ και της ομάδας Δίας λίγα μέτρα από το Χημείο όπου διεξάγονται φοιτητικές εκλογές αρκετών τμημάτων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εμπεδώσει τα αντιλαϊκά μέτρα με κλίμα άγριας καταστολής ενάντια στη νεολαία και τους εργαζόμενους, η κίνηση αυτή, στρέφεται ενάντια στις διαδικασίες φοιτητικών συλλόγων και την ανεξαρτησία του φοιτητικού κινήματος. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της αστυνομίας από το Χημείο και από όλους τους χώρους όπου διεξάγονται φοιτητικές εκλογές.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

19 Μάη: ενισχύουμε την ΕΑΑΚ

eaak2010.gifΣε μια πολύ "γεμάτη" και ενδιαφέρουσα πολιτικά συγκυρία, πραγματοποιούνται την Τετάρτη 19 Μάη οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Αναμφισβήτητα μια πολιτική μάχη στο χώρο της νεολαίας, η οποία μπορεί και πρέπει να αποτυπώσει την αντίθεση ενός ευρύτερου δυναμικού στην πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ. Η ΕΑΑΚ πρεσβεύει την πιο μαχητική πρόταση αγώνα στις σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ, αλλά και μια άλλη Αριστερά, που μπορεί να δώσει πνοή και απαντήσεις για ένα νικηφόρο κίνημα ανατροπής. Έτσι, η ενίσχυση της Ενιαίας Αναεξάρτητης Αριστερής Κίνησης, της αντικαπιταλιστικής πτέρυγας του φοιτητικού κινήματος, η ψήφος στα σχήματά της σε κάθε σχολή, σημαίνει αποφασιστική και ουσιαστική καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της συναίνεσης της ΝΔ, και της επίθεσης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι μια επιλογή συλλογικής στράτευσης και μάχης της νεολαίας για ότι της σχεδιάζουν και της ετοιμάζουν οι δυνάμεις της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ενισχύει εκείνη τη δύναμη που δεν θα λείψει από καμία αναμέτρηση, που με έμπνευση, ανατρεπτική λογική και αντικαπιταλιστική προοπτική θα δώσει τη μάχη. Γιατί όπως τονίζει και το κεντρικό σύνθημα της ΕΑΑΚ "Στη μάχη της γενιάς μας θα βγούμε νικητές".

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων - συλλόγων συνδικαλιστών και εργαζομένων στη
Λέσβο καλεί σε συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 20 Μάη, μέρα ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ μπροστά στα κεντρικά Λύκεια, 10.30 το πρωί.
*Να ανατραπεί το πρόγραμμα
σταθερότητας
*Όχι στο νομοσχέδιο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση

«Απαγορευμένος καρπός» η ασφαλιστική πρόνοια

Δυσμενείς συνέπειες ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους θα επιφέρουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, σύμφωνα με το συγγραφέα του βιβλίου: «Κοινωνική Ασφάλιση - Από το ‘κράτος πρόνοιας’ στην ‘ελαστασφάλεια’», Βασίλη Μηνακάκη. Μιλώντας στο tvxs.gr για «νομοσχέδιο - εφιάλτη», εκφράζει την εκτίμηση ότι «για να συμπληρώσει κάποιος νέος, ειδικά ελαστικά εργαζόμενος, τα 40 χρόνια εργασίας και τα αντίστοιχα ένσημα θα πρέπει να φτάσει ως τα 75 και 80 έτη». Ο ίδιος αντιπροτείνει την καταβολή τουλάχιστον ενός μέρους από τα χρήματα που χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία «το κράτος, η εργοδοσία και οι τράπεζες» και τα οποία ανέρχονται «από το 1950 σε 60 δισ. (στα 30 δισ. η σημερινή περιουσία των ταμείων)». Απαντώντας σε ερωτήσεις του tvxs.gr, ο κ. Μηνακάκης δήλωσε τα εξής:

Φοιτητικές εκλογές στις 19 Μάη - ΕΑΑΚ: στη μάχη της γενιάς μας θα βγούμε νικητές


Η ΕΑΑΚ Μυτιλήνης στο διαδίκτυο: http://eaak-mitilinis.blogspot.com/

Υπάρχει και άλλος δρόμος: Παύση πληρωμών, διαγραφή χρέους, αντικαπιταλιστική ρήξη με ΕΕ-ΔΝΤ

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά υποχρέωση να αποπληρώσουν χρέη που αποτελούν προϊόντα τοκογλυφίας

Του ΓΙΑΝΝΗ ΕΛΑΦΡΟΥ

Η κασέτα έχει μπει και παίζει μο­νότονα σε όλα τα χείλη υπουρ­γών του ΠΑΣΟΚ, σε όλες τις ομιλούσες κεφαλές της σύγχρονης ραδιοτηλεοπτικής μονοφωνίας: «Καλά όλα αυτά, αλλά που θα βρούμε να πληρώσουμε τα 9,5 δισ. ευρώ των ομολό­γων που λήγουν στις 19 Μαΐου; Δεν υπάρ­χει άλλη διέξοδος από το μηχανισμό σωτη­ρίας ΕΕ και ΔΝΤ. Δυσάρεστο αλλά αναγκαίο». Από το «υπάρχουν λεφτά!» πήγαμε στη θλιβερή επανάληψη του «πού θα βρού­με τα λεφτά;». Έτσι, με ακρίβεια φυσικού νόμου παρουσιάζεται ως μονόδρομος η βαρβαρότητα του μηχανισμού σύνθλιψης, η πολιτική καταργείται από την τεχνοκρατία των γκόλντεν μπόις και η ταξική πάλη από το είμαστε «όλοι μια οικογένεια» και από τον πατριωτισμό του σκυμμένου κεφαλιού μπροστά στους δανειστές.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Διαδήλωση

Η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων - συλλόγων συνδικαλιστών και εργαζομένων στη Λέσβο καλέι σε συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 14 Μάη 6.30 το απόγευμα μπροστά στα κεντρικά Λύκεια.
- Να ανατραπεί το πρόγραμμα σταθερότητας
- Όχι στο νομοσχέδιο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ασφαλιστικό-λαιμητόμος-αγώνας ανατροπής για τη ζωή μας

Αθήνα: Όλοι Τετάρτη 12 Μάη στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια
Προσυγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων για το Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 7.00 μ.μ.
.
Το έκτρωμα Λοβέρδου για το ασφαλιστικό δεν είναι απλώς ένα ακόμη αντεργατικό πλήγμα στην εκστρατεία που έχει κηρύξει η κοινωνική και πολιτική χούντα της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Είναι η καρατόμηση κάθε έννοιας κοινωνικής προστασίας, η πιο τρανταχτή απόδειξη του κανιβαλικού χαρακτήρα της κοινωνίας που μας ετοιμάζουν, η πιο χαρακτηριστική απόδειξη πως αυτό που ονομάζουν «σωτηρία της εθνικής οικονομίας», «αποφυγή της χρεοκοπίας», «διέξοδο από την κρίση» είναι το νεκροταφείο των εργατικών δικαιωμάτων και των όποιων κατακτήσεων δεκαετιών είχαν απομείνει από τα προηγύμενα «έργα και ημέρες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Διεθνείς πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στην Ελλάδα

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στην Ελλάδα εκφράζουν μια σειρά εργατικά συνδικάτα, αριστερές πολιτικές οργανώσεις, κοινωνικές οργανώσεις και κινήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο, το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα της Γαλλίας (NPA) και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας (SWP) έστειλαν κοινή δήλωση προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τονίζοντας την ανάγκη μιας αντικαπιταλιστικής απάντησης σε όλη την Ευρώπη.

5 Μάη: Λαϊκός σεισμός


Συγκλονιστική ήταν η γενική απεργία της Τετάρτης, οι διαδηλώσεις και οι πορείες που επακολούθησαν. Πάνω από 160.000 άνθρωποι σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς συγκρότησαν στην Αθήνα τη μεγαλύτερη πορεία που έχει γίνει ποτέ για εργατικό ζήτημα. Aρκετά μεγαλύτερη και από εκείνη που είχε γίνει προ δεκαετίας εναντίον του νομοσχεδίου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό, επί ΠΑΣΟΚικής κυβέρνησης Σημίτη. Πέρα όμως από το κολοσσιαίο πλήθος, πρωτοφανείς ήταν η οργή και το μίσος εναντίον του αστικού πολιτικού κόσμου.

Του Γιώργου Δελαστίκ


Τροπολογία-Πραξικόπημα

Πραξικοπηματική τροπολογία κατέθεσε την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση στη Βουλή. Με τη νέα «μικροαλλαγή» ο υπουργός Οικονομικών θα υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα ακραίας λιτότητας, χωρίς να χρειάζεται τη συγκατάθεση του κοινοβουλίου!

Η βία του κράτους και η δημοκρατία του κινήματος

Από το βήμα της Bουλής, μιας Bουλής σιδερόφρακτης από τις ορδές των ΜΑΤ και περικυκλωμένη από τον κυρίαρχο λαό, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε ριπές κατά της βίας και υπέρ της δημοκρατίας. Τα ίδια και ο Α. Σαμαράς, ο ακροδεξιός Καρατζαφέρης, φυσικά επιχειρηματίες, βεβαίως και η Μαρφίν. Το ίδιο σκηνικό και στους τηλεοπτικούς άμβωνες, ενώ ο Μ. Χρυσοχοΐδης συσχέτισε το δολοφονικό εμπρησμό της τράπεζας με τους όσους ήθελαν «να μπουν στη Bουλή».

Άρθρα στην εφημερίδα ΠΡΙΝ για την απεργία στις 5 Μάη

Άρθρα που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα ΠΡΙΝ για το ξεσηκωμό της 5ης Μάη ενάντια στη χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ, τη μεγαλύτερη απεργία από τη μεταπολίτευση:

Διεθνής Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στην Ελλάδα

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στην Ελλάδα εκφράζουν μια σειρά εργατικά σωματεία από την Ευρώπη, κοινωνικές οργανώσεις και κινήματα σε πολλές χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο, το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα της Γαλλίας (NPA) και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας (SWP) έστειλαν κοινή δήλωση πρός την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Το Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απάντησε στη κοινή δήλωση οργανώσεων της ευρωπαϊκής αντικαπιταλιστικής αριστεράς για την αλληλεγγύη στο ελληνικό εργατικό κίνημα και την κοινή πάλη για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι το κόστος της κρίσης με την παρακάτω επιστολή:

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την μεγαλειώδη Απεργία της 5 Μάη και τη συνέχεια του κινήματος

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι και άνεργοι,

1. Η μεγαλειώδης πανεργατική κινητοποίηση στις 5 Μάη αποτελεί μια ιστορική μέρα για το ελληνικό εργατικό και λαϊκό κίνημα και ένα σημείο καμπής σε μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική σύγκρουση. Τα εκατομμύρια των απεργών διαδηλωτών που κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας, τα ποτάμια της οργής που πλημμύρισαν τους δρόμους απέδειξαν την παλλαϊκή αντίθεση στην εγκληματική συμφωνία κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο κόσμος της δουλειάς, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι αρνήθηκαν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα και αμφισβήτησαν το σύνολο της κυρίαρχης πολιτικής. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία, η αντοχή απέναντι στις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής, ο τρόπος που η οργή στράφηκε ενάντια στο ίδιο το πολιτικό σύστημα δείχνουν και την κλίμακα και το βάθος της λαϊκής κινητοποίησης. Οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι έχουν όχι μόνο τη θέληση αλλά και τη δύναμη να ανατρέψουν την κυρίαρχη πολιτική.

Lesvos Blogs