Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καταγγέλουμε εκδικητική απόλυση του αγωνιστή Χάρη Μάνωλη και τον απεργοσταστικό μηχανισμό της εργοδοσίας στην Ελ. Χαλυβουργία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την οργανωμένη προσπάθεια του εργοδοτικού απεργοσπαστικού μηχανισμού να σπάσει την απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία, αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 απεργών από τους τραμπούκους της εργοδοσίας. Είναι φανερό ότι είδαν το σχηματισμό της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σαν πράσινο φως. Δε θα καταφέρουν ούτε με αυτόν τον τρόπο όσα δεν πέτυχαν πριν με απειλές, με εκβιασμούς, με δικαστικές αποφάσεις.
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει επίσης την απόλυση από την "Ελληνική Χαλυβουργία" του αγωνιστή συνδικαλιστή απεργού και προέδρου της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της επιχείρησης, Χάρη Μανώλη, υποψηφίου βουλευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιούνη



1. Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου αποτέλεσαν μία κρίσιμη καμπή στη σκληρή αντιπαράθεση που διεξάγεται σήμερα στη ελληνική κοινωνία. Αποτύπωσαν τις μεγάλες συγκρούσεις και διαιρέσεις που διαπερνούν την ελληνική κοινωνία, την ένταση της κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών και των μεγάλων εργατικών και λαϊκών αγώνων των τελευταίων χρόνων, τις προσπάθειες ανασύνταξης του μνημονιακού μπλοκ μετά την καταλυτική φθορά και απονομιμοποίηση που του είχε προκαλέσει το λαϊκό κίνημα. Ωστόσο το ρήγμα που άνοιξε ο λαϊκός ξεσηκωμός και που πήρε εκρηκτική μορφή στις εκλογές της 6ης Μάη εξακολουθεί να είναι ενεργό.

2. Η ΝΔ κατάφερε να έχει την πρώτη θέση συσπειρώνοντας ένα σημαντικό τμήμα του συντηρητικού χώρου. Βοηθήθηκε σε αυτό από τα εκβιαστικά διλήμματα και την ιδεολογική τρομοκρατία που κυριάρχησαν στην προεκλογική περίοδο μέσα από την πλήρη ευθυγράμμιση με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις  της ευρωπαϊκής κεφαλαιοκρατίας και της ίδιας της Μέρκελ από τις σκανδαλώδεις και απροκάλυπτες  παρεμβάσεις των εκπροσώπων των ηγετικών καπιταλιστικών χώρων υπέρ της ΝΔ. Ωστόσο, σε καμιά περίπτωση η εκλογική επιτυχία της δεν σημαίνει θρίαμβο. Αντίθετα, παρ’ όλη την πολλαπλή ενίσχυση που δέχτηκε δεν μπόρεσε να περάσει το 30%, παραμένοντας σε ποσοστά χαμηλότερα από το ιστορικό χαμηλό της του 2009. Μαζί με την επιβεβαίωση της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει τη βαθιά κρίση των μνημονιακών κομμάτων.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κυβέρνηση Τρόικας Εσωτερικού: Ούτε μια ώρα ανοχή στους συνεχιστές των μνημονιακών επιθέσεων!



Κυβέρνηση συνέχισης και κλιμάκωσης της μνημονιακής πολιτικής και της επίθεσης του κεφαλαίου σχηματίζει η ...Τρόικα εσωτερικού, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά. Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης των πρόθυμων έχει καθοριστεί ήδη από τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και των βιομηχάνων και δείχνει ότι η «επαναδιαπραγμάτευση» του Μνημονίου δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια να περάσουν τα άγρια αντεργατικά μέτρα πιο εύκολα. Η κυβέρνηση Σαμαρά και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων είναι μια αδύναμη, ασταθής κυβέρνηση και αυτό φαίνεται και από τις αποστάσεις που κρατούν απ’ αυτή το υπό διάλυση ΠΑΣΟΚ και οι νέοι Τσιριμώκοι της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Γραφείο Τύπου ΝΑΡ: πρώτη εκτίμηση εκλογικών αποτελεσμάτων

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου διεξήχθησαν σε ένα κλίμα μεγάλων εκβιασμών και διλημμάτων. Η επίθεση των αστικών δυνάμεων, διεθνών και ξένων, τα διλήματα «ευρώ ή χάος», «Ευρωπαϊκή Ένωση ή καταστροφή», επέδρασαν σημαντικά στη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος. Η πλήρης υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι τους, δυσκόλεψε τον άνισο αγώνα στην αντιμετώπιση τους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε θέσει σαν στόχο της παρέμβασής της, να συμβάλλει ώστε να βαθύνει το ρήγμα στην αστική πολιτική που άνοιξε με τους δίχρονους αγώνες και το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μάη.
 
Εκτιμώντας συνολικά το αποτέλεσμα, πρέπει να πούμε ότι το ρήγμα, παρ' ότι δεν βάθυνε αλλά μίκρυνε, εξακολουθεί να παραμένει ενεργό και να έχει μέλλον.
Γύρω από τη συγκράτηση ή την επέκτασή του θα διεξαχθεί σκληρή μάχη με αβέβαιη έκβαση, με εξαιρετικές δυσκολίες για το εργατικό και λαϊκό κίνημα, για την Αριστερά.
- Η ΝΔ συσπείρωσε γύρω της ένα σημαντικό κομμάτι του συντηρητικού χώρου κατακτώντας την πρώτη θέση. Η επιτυχία της όμως είναι ασταθής. Επιτεύχθηκε σε καθεστώς σκληρής πολιτικής και ιδεολογικής τρομοκρατίας και απροκάλυπτης στήριξης και επέμβασης των βασικών ιμπεριαλιστικών κέντρων και πρώτα απ’ όλα της τρόικας και της ΕΕ. Προαναγγέλλει την συνέχιση και επιτάχυνση της άγριας αντεργατικής επίθεσης που εγκαινίασαν οι πολιτικές των μνημονίων και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ντόπιας, ευρωπαϊκής και διεθνούς κεφαλαιοκρατίας, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του ληστρικού χρέους, με μία κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πιθανά και άλλων συστημικών και φιλο-ΕΕ δυνάμεων. Ταυτόχρονα, συνυπολογίζοντας το βάθεμα της κρίσης στην ευρωζώνη και την πιθανότητα ανοιχτής χρεωκοπίας και κατάρρευσης, πρόκειται για μια σχετική επικράτηση, απολύτως υποθηκευμένη και με σύντομη ημερομηνία λήξης που θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη του λαϊκού εργατικού κινήματος.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εκπαιδευτικών: Καταγγελία για δηλώσεις της Χρυσης Αυγής



Πρώτα έπιασαν τους κομμουνιστές και δεν αντέδρασα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Μετά έπιασαν τους συνδικαλιστές και δεν αντέδρασα, γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Ύστερα έπιασαν τους Εβραίους και δεν αντέδρασα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Τέλος, όταν ήρθαν να πιάσουν εμένα, δεν υπήρχε κανείς να με υπερασπισθεί.
 
( Μάρτιν Νίμελερ, Γερμανός πάστορας, 1945)
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκπαιδευτικών καταγγέλλει τις προκλητικές δηλώσεις μελών και οργανώσεων της Χρυσής Αυγής εναντίον μεταναστών, παιδιών μεταναστών και εκπαιδευτικών, ως ενάντιες σε κάθε έννοια πολιτισμού, δικαίου, ανθρωπίνων αξιών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Βιώνοντας όλοι μας τις απάνθρωπες συνέπειες από τις πολιτικές των Μνημονίων, θεωρούμε ότι πρέπει να καταδικαστούν τα κόμματα που επέλεξαν τη διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας. Ούτε σε συνθήκες πολέμου δεν θα αθροίζαμε τόσα θύματα στην Ελλάδα: αυτοκτονίες, αρρώστιες, μαζικές απολύσεις, μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό, ανεργία, φτώχεια, πείνα, λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία.
Η Χρυσή Αυγή ως βαθειά συστημική δύναμη εξισώνει τους θύτες με τα θύματα αυτών των πολιτικών. Με τις δηλώσεις μίσους και τις απειλές για μαζικό ανθρωποκυνητό μέσα σε χώρους εκπαίδευσης και υγείας, τραυματίζει βαθειά την ελληνική κοινωνία, και την ωθεί σε αντιανθρώπινες πρακτικές.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές καίνε την Ελλάδα.



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ξεχνά την εγκληματική «προεκλογική» πυρκαγιά του 2007 που έφερε τη ΝΔ στην εξουσία και σκότωσε 100 συνανθρώπους μας. Το ίδιο έργο βλέπουμε από χτες.
Πέρα από το τεράστιας έκτασης περιβαλλοντικό και οικολογικό ζήτημα που αναδεικνύεται, τονίζουμε οτι η μνημονιακή πολιτική προχωράει πάνω στα ερείπια των ζωών, των δουλειών και πλέον των σπιτιών μας.
Γι αυτό υπάρχουν βαριές πολιτικές και ποινικές ευθύνες από τα κόμματα του «μαύρου μετώπου» των μνημονίων.

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι πλαστές κατηγορίες ενάντια στους αγωνιστές δεν θα περάσουν.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει αποφασιστικά την αναίτια προσαγωγή δύο μελών της και τη σύλληψη ενός με πλαστές, κατασκευασμένες κατηγορίες.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουνίου, στο κέντρο της Αθήνας, οι δυνάμεις της αστυνομίας επιδόθηκαν σε ένα όργιο τρομοκρατίας και καταστολής. Σαν απάντηση σε επεισόδια που συνέβησαν στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια, εξαπέλυσαν ένα ανθρωποκυνηγητό κατά πάντων και σε περιοχές άσχετες με την παραπάνω περιοχή. Κατά τη διάρκεια του αναίτιου πογκρόμ έγιναν 9 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και δύο μελών της ΑΝΤΑΣΥΑ που είχαν την ατυχία να βρίσκονται στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος τη στιγμή που περνούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να έχουν καμία σχέση ούτε με τα γεγονότα ούτε με το σημείο που εκτυλίχθηκαν.   
Όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δε βρέθηκε κανένα στοιχείο που να τους συνδέει με τα επεισόδια. Ωστόσο, σε ένα πρωτοφανές γεγονός, το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μ.Μ., λίγο πριν αφεθεί ελεύθερος και ενώ είχε ενημερώσει για την πολιτική του ιδιότητα, συνελήφθη με κατηγορία για κατοχή ηρωίνης (!). Σύμφωνα με τις ανυπόστατες κατηγορίες, «βρέθηκε» στο περιπολικό μικρή ποσότητα ηρωίνης που ανήκε στον ίδιο. Είναι περισσότερο από προφανές ότι πρόκειται για μια κατασκευασμένη σκευωρία με ξεκάθαρο στόχο την πολιτική στοχοποίηση και διαπόμπευση του ίδιου και του πολιτικού χώρου που ανήκει. Είναι ένα εξοργιστικό γεγονός αστυνομικής καταστολής και τρομοκράτησης λίγες μόνο ώρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιούνη.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Συνέντευξη Α. Χάγιου για τις εκλογές της 17ης Ιούνη


Α. Χάγιος - συνέντευξη from NAR videos on Vimeo.

Κράτος και παρακράτος οργανώνονται.Η Αριστερά και το εργατικό κίνημα;


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια ευρώ και ΕΕ [βίντεο]


Κανένα πισωγύρισμα, μπροστά για την ανατροπή! Κάλεσμα του ΝΑΡ για ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Προκήρυξη του ΝΑΡ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012
.
Ισχυρή αντικαπιταλιστική Αριστερά, δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανατρεπτικό μαζικό λαϊκό κίνημα
Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη μια νέα πολιτική κατάσταση έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας. Η συντριβή των μνημονιακών κομμάτων, η μαζική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής του «μαύρου μετώπου» - ΕΕ και ΔΝΤ και η νέα αυτοπεποίθηση ότι τα πράγματα πρέπει «να πάνε αλλιώς»ανεβάζει απότομα τον πήχη των απαιτήσεων. Βρισκόμαστε μπροστά στο σταυροδρόμι. Ή ο λαός, το κίνημά και η αριστερά θα κάνουν ένα ακόμη πιο αποφασιστικό ανατρεπτικό βήμα προς τα μπρος ή θα ανασυγκροτηθεί σε νέα έκδοση το μαύρο μνημονιακό μέτωπο καταστέλλοντας ή ενσωματώνοντας το λαϊκό ριζοσπαστισμό.
Ήδη, με κορμό τη ΝΔ και την «κεντροδεξιά» συσπείρωση, με το ΠΑΣΟΚ σε συμπληρωματικό ρόλο, με μια πρωτόγνωρη συστράτευση όλων των ηγεμονικών μερίδων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου (με προεξάρχοντες τους αδίστακτους και θρασύτατους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του γερμανικού κεφαλαίου) και πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ, έχει εξαπολυθεί μια πολιτική, οικονομική και ιδεολογική τρομοκρατία. Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι προτάσσουν τη στρατηγική της «πάση θυσία» πρόσδεσης στο άρμα του Ευρώ και της ΕΕ.

Εκλογές 17ης Ιούνη: Ψωμί-παιδεία-ελευθερία, ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Κείμενο-παρέμβαση προσωπικοτήτων της ευρύτερης Αριστεράς για το θέμα του ευρώ ενόψει των εκλογών


ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ 
Η ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ 

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Κι είναι ανάγκη να γίνει άμεσα, συντεταγμένα με παράλληλη οργάνωση του λαού, με συνείδηση των δυσκολιών αλλά και της ελπιδοφόρας προοπτικής που γεννιέται.  Η απαλλαγή από τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και από τη θηλιά του χρέους είναι ακατόρθωτη εντός του ευρώ. Το ευρώ είναι το νόμισμα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, της σύγχρονης ιμπεριαλιστικής Ευρώπης-φυλακής. Ένα νόμισμα που λειτουργεί σαν μηχανισμός χρεοκοπίας κρατών και οικονομιών, δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει «νόμισμα των ευρωπαϊκών λαών».   Η παραμονή στο ευρώ σημαίνει την καταδίκη της χώρας και του λαού μας σε καθεστώς μόνιμης χρεοκοπίας. Σημαίνει να καταστούν θεμέλιοι νόμοι του κράτους η δημοσιονομική πειθαρχία και το σύμφωνο για το ευρώ. Σημαίνει συναίνεση στην κοινωνική μας καταβαράθρωση, στην εκποίηση της χώρας μας σε όφελος των δανειστών, του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου που μας λεηλατούν επί δεκαετίες και μας οδήγησαν στην κρίση.   

ΝΑΡ: στις 17 Ιούνη ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ [βίντεο]


Μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή : ΑΝΤΑΡΣΥΑ δυνατή στις εκλογές και τους αγώνες της επόμενης μέρας!


ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ: ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΥΝΑΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ!

ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ – ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές  οι δυνάμεις του κεφαλαίου, της Τρόικας και της ΕΕ κλιμακώνουν  τους χυδαίους εκβιασμούς. Απειλούν με κατάρρευση και καταστροφή αν το εκλογικό αποτέλεσμα αν δεν «συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις». Κινδυνολογούν για την κατάρρευση που παρουσιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα δημόσια έσοδα, όμως αυτά  είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής. Να μην τους αφήσουμε άλλο να απειλούν και να εκβιάζουν! Στις εκλογές στις 17 του Ιούνη και στους αγώνες της επόμενης μέρας να στείλουμε το μαύρο μέτωπο στα σκουπίδια της ιστορίας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η εθνικοποίηση της ακτοπλοΐας είναι η λύση που θα σπάσει την απομόνωση των νησιών του Αιγαίου



Η εθνικοποίηση, το πέρασμα στο δημόσιο με εργατικό έλεγχο των πλοίων της ακτοπλοΐας είναι η μόνη εφικτή λύση για να διασφαλιστεί η καθημερινή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Η απειλή της ΝΕΛ για επίσχεση υπηρεσιών στην περίπτωση που δεν πληρωθεί τα οφειλόμενα από το δημόσιο, η μείωση των πλοίων που εξυπηρετούν τη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη, η μείωση της ταχύτητας των πλοίων κατά τη χειμερινή περίοδο και τα συνεχή προβλήματα στην εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών της Λήμνου και του Άι Στράτη είναι η κορυφή του παγόβουνου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για το κίνημα που θα πολεμήσει, τον αγώνα που θα νικήσει [τηλεοπτικό σποτ για τις εκλογές της 17ης Ιούνη]



Οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ελεύθερο λογισμικό



Οι θέσεις της της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάνω στο ελεύθερο λογισμικό μέσα από τις απαντήσεις που δόθηκαν σε σχετικές ερωτήσεις από την ιστοσελίδα elkosmas.gr.

Ποια η θέση σας σχετικά με τις ευρεσιτεχνίες (πατέντες) στο λογισμικό;

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το copyleft (άδειες GNU/GPL, Creative Commons κ.λπ.) και όχι το copyright που δεν κατοχυρώνει στην ουσία την δουλειά των προγραμματιστών αλλά τα υπερκέρδη των μετόχων των εταιρειών που τα υλοποιούν.

Ποια η θέση σας σχετικά με το δικαίωμα του καταναλωτή στη διαλειτουργικότητα και την προστασία εκείνων που παρακάμπτουν μηχανισμούς, καθώς επίσης και το κατά πόσο οι δημιουργοί λογισμικού οφείλουν να παρέχουν πληροφορίες για εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας;

Το δικαίωμα του καταναλωτή στη διαλειτουργικότητα  θα έπρεπε να είναι αναφαίρετο στη σημερινή κοινωνία του 21ου αιώνα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το ελεύθερο λογισμικό, το οποίο είναι βασισμένο σε τέσσερις ελευθερίες: να εκτελείται ένα πρόγραμμα για οποιοδήποτε σκοπό, να υπάρχει πλήρης δυνατότητα μελέτης του τρόπου λειτουργίας του και να υπάρχει διαθεσιμότητά του πηγαίου κώδικά του, να μπορεί να αναδιανεμηθεί και τέλος να επιδέχεται τροποποιήσεις/βελτιώσεις που θα επιστρέφονται στην κοινότητα που το χρησιμοποιεί.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στη φορολογική επιδρομή. Ο λαός που δε χρωστάει, δεν πουλάει, δεν πληρώνει


Καθημερινά έρχονται στα σπίτια της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας τα εκκαθαριστικά με φόρο-τσεκουριά στην πλάτη των πιο φτωχών, των πιο χτυπημένων από το Μνημόνιο. Την ώρα που οι εφοπλιστές κοροϊδεύουν ανοιχτά την κοινωνία λέγοντας «φορολόγησέ με, αν με βρεις», μισθωτοί και συνταξιούχοι, αγρότες και επαγγελματίες, καλούνται να πληρώσουν ποσά που συχνά ξεπερνούν το σύνολο των αποδοχών τους. Την ίδια στιγμή η εφορία απαιτεί από ανέργους να πληρώσουν κανονικά φόρο οδηγώντας τους σε αδιέξοδο, ενώ απαιτεί να φορολογήσει και απλήρωτους μισθούς από επιχειρήσεις που καθυστερούν.
Το σκηνικό της ληστρικής επιδρομής συμπληρώνει το γεγονός ότι απειλούνται τα θύματα με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, σπιτιών, γης, ακόμα και με ποινική δίωξη.
Αυτά συμβαίνουν ενώ έχουμε καθημερινά αυτοκτονίες. Και μάλιστα μεθοδεύονται από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που συνεχίζει κανονικά να εφαρμόζει την πολιτική των Μνημονίων παρά τη λαϊκή καταδίκη τους στις 6 Μάη.
Αυτή η μαζική ληστεία είναι συνέπεια της πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ που στο όνομα του χρέους και της σταθερότητας του ευρώ τάζουν φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο δήθεν για να φέρει ανάπτυξη και από την άλλη πάνε να βάλουν στο χέρι και την τελευταία δεκάρα των εργαζομένων σε μια κολοσσιαία επιχείρηση αναδιανομή του πλούτου υπέρ των πλουσιότερων που αφήνει τον κάθε εργαζόμενο εύκολο θύμα των εκβιασμού της εργοδοσίας.
Είναι η ώρα του μαζικού κινήματος, της μόνης δύναμης που ύψωσε τείχος αλληλεγγύης και προστασίας απέναντι στα χαράτσια και οδήγησε σε ήττα τη ληστεία μέσω ΔΕΗ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το άρθρο του Α. Τσίπρα στους Financial Times


Κατανοούμε την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πείσει τους εκπροσώπους του διεθνούς κεφαλαίου ότι δεν πρόκειται να υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει πολιτική δημοσιονομικής σταθερότητας.
Είναι στο πλαίσιο του «ρεαλισμού» στον οποίο επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ εσχάτως. Φανταζόμαστε ότι αυτό εξηγεί και την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στην κρίση της Ευρωζώνης.

Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το αγροτικό ζήτημα και τους συνεταιρισμούς


Βίντεο από την θεματική εκδήλωση  που έγινε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, την Κυριακή 10/6 με θέμα "ΟΙ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ".
Ομιλητές ήταν οι:
- Χαρίλαος Αρχοντής, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
- Μπίλιας Φώτης, Γεωπόνος, μέλος Π.Σ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ
- Ασκητής Γιώργος, υποψήφιος Βουλευτής Πέλλας ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Προκαλούν οι εφοπλιστές απαιτώντας συνέχιση της φοροασυλίας


Οι προκλητικές απαντήσεις των εκπροσώπων του εφοπλιστικού κόσμου στο δίκαιο αίτημα να φορολογούνται, δείχνουν πως το κεφάλαιοδεν παραχωρεί ούτε δεκάρα από τα κέρδη που βγάζει με τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζόμενων.
Η κυνική δήλωση ότι η απόπειρα φορολόγησης των εφοπλιστών απλά θα μειώσει το ΑΕΠ της χώρας, θυμίζει ότι η μόνη πατρίδα που σέβονται ιστορικά οι εφοπλιστές είναι η τσέπη τους.
Η ξεδιάντροπη δήλωση «φορολόγησέ με, αν με βρεις» θυμίζει άλλη μια μεγάλη αλήθεια, ότι οι φόροι βαραίνουν μόνο τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες και σήμερα, ελέω ΕΕ και ΔΝΤ, τους άνεργους. 

Δείτε τη συνέντευξη παρουσίασης του προγράμματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Τρίτη 12/6 [βίντεο]





Το πρώτο τμήμα της συνέντευξης, με την παρουσίαση τμήματος του προγράμματος από τον Αντώνη Δραγανίγο, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (σε μορφή pdf)


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: το πρόγραμμα μπροστά στις εκλογές της 17ης Ιούνη

Σε στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 17ης Ιούνη καλούν 473 εκπαιδευτικοί



Σε στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου καλούν με κείμενο που υπογράφουν 474 εκπαιδευτικοί, 36 από τους οποίους πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτιά της. Πρόκειται για 184 εκπαιδευτικούς από την πρωτοβάθμια, 191 από τη δευτεροβάθμια και 99 από την ιδιωτική εκπαίδευση και πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
Tο κείμενο και τις υπογραφές σε μορφή pdf:

474 καλούν σε στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 17ης Ιούνη
Ακολουθούν οι υπόγραφες στήριξης και το κείμενο:

Ψωμί, παιδεία, ελευθερία
ΑΝΑΤΡΟΠΗ κι αξιοβίωτη ζωή, όχι «διαπραγμάτευση» για την υποταγή Ζούμε στις μέρες μας μια προσπάθεια κοινωνικής οπισθοδρόμησης με στόχο να κλείσει η κοινωνική ρωγμή που άνοιξε στις 6 Μάη.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα [βίντεο]



ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο Θ. Καλογρίδης, το ναυάγιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου και η συνάντησή του με το ΣΥΡΙΖΑ



Χθες Τρίτη 12 Ιούνη ανακοινώθηκαν από τον ειδικό εκκαθαριστή τα στοιχεία του Ισολογισμού της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου που έκλεισε, με απόφαση της Τράπεζας Ελλάδος, στις 19 Μαρτίου.
Από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ήταν ότι μια μικρή ομάδα ανθρώπων πήραν σε δάνεια μιάμιση φορά το κεφάλαιο της τράπεζας. Πρόκειται για τα γνωστά θαλασσοδάνεια που στην πλειοψηφία τους δόθηκαν την περίοδο του 2004. Τότε που πρόεδρος της Τράπεζας ήταν ο κ. Θράσος Καλογρίδης.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λέσβο [βίντεο]


Το βίντεο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λέσβο, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/6, στην πλ. Σαπφούς με κεντρικό ομιλητή το δημοσιογράφο και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννη Ελαφρό.


Να τα χαίρεται η ΝΔ τα ακροδεξιά μπουμπούκια της!



Πανικόβλητος ο Σαμαράς μπροστά στη νέα ήττα που έρχεται στις 17 Ιούνη, επιστρατεύει μια λυσσαλέα επίθεση απέναντι στην Αριστερά. Αποκορύφωμα οι τηλεοπτικές δηλώσεις του Θ. Πλεύρη, ενός από τα φασιστοειδή μαντρόσκυλα που περιμάζεψε ο κος Σαμαράς από το κατεδαφισμένο Μνημονιακό ΛΑΟΣ για να χύνουν δηλητήριο κατά των αγωνιστών και των μεταναστών, εναντίον της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν θα τους περάσει!
Ουσιαστικά υιοθετεί τη ρητορεία της Χρυσής Αυγής, η Νέα Δημοκρατία του κου Σαμαρά και των ακροδεξιών μπουμπουκιών του: του Θ. Πλεύρη που έχει συνεργαστεί στενά με την Αστυνομία και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ευλογώντας τα ρόπαλα και τα μαχαίρια  στις επιθέσεις κατά των αγωνιστών και των μεταναστών, του υπόδικου Ψωμιάδη που –δικαίως– θεωρεί τη Χρυσή Αυγή «αδερφό κόμμα», του ροπαλοφόρου Βορίδη, της ακραίας νεοφιλεύθερης Ντόρας Μπακογιάννη.

Μνημόνιο επ’ αόριστον, είναι η "σταδιακή απαγκίστρωση" του κ. Κουβέλη!


Πάση θυσία κυβέρνηση, για επιμήκυνση της «δημοσιονομικής προσαρμογής» έως το 2017, πρότεινε η ΔΗΜΑΡ στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη (10/6). Διαβάζοντας προσεκτικά, η πρόταση για «σταδιακή απαγκίστρωση» δεν είναι παρά η παράταση της εφαρμογής του Μνημονίου σε βάθος χρόνου.
Ο Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε πρόθυμος να συμμετάσχει σε… οποιαδήποτε κυβέρνηση, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη ΝΔ, αρκεί να εξασφαλίζεται η «απόρριψη μονομερούς ενέργειας καταγγελίας  του μνημονίου» και το «αμετάκλητο κεκτημένο» του ευρώ.

Στη Ζωρζ Σαρή της καρδιάς μας


87 ακούραστα χρόνια... Από την ΕΠΟΝ, την εξορία, πάλι πίσω στη Χούντα, ακούραστη μαχήτρια της ζωής. Εσύ, που συντρόφεψες γενιές μαθητών, που γέμισες εφηβικές βιβλιοθήκες, που μας έμαθες από τα μικράτα μας την αξία της αντίστασης. Όταν ο ήλιος, οι Νικητές, Τα γενέθλια, Τα Στενά παπούτσια...
Έζησες να δεις τη νέα Χούντα, να δεις τη δικτατορία των αγορών και των διεθνών τοκογλύφων.
Έζησες να δεις τη νέα αντίσταση να γεννιέται. Από κείνους τους μικρούς μαθητές που έμαθαν απ' τα βιβλία σου τη νύχτα του Πολυτεχνείου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου : Τα προεκλογικά κροκοδείλια δάκρυα είναι της μόδας...


Με αφορμή το επεισόδιο Κασιδιάρη – Κανέλη – Δούρου, ξαφνικά πήρε ο πόνος τη ΝΔ και το Μουσουρούλη για το φαινόμενο της βίας και του φασισμού. Μετά τον Τριαντάφυλλο πριν μερικές εβδομάδες προεκλογικά, είπε κι ο μνημονιακός Μουσουρούλης, πάλι προεκλογικά, να ρίξει τα κροκοδείλια δάκρυά του και να ανησυχήσει για φόβο εκφασισμού της κοινωνίας και φαινόμενα επικίνδυνα για την “κοινωνική συνοχή”. Η υποκρισία δεν έχει όρια όταν τόσο καιρό η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ κάνουν διαγωνισμό σε καλλιέργεια ρατσιστικού κλίματος και ρατσιστικής φρασεολογίας, βάζοντας πρώτο θέμα στην αντζέντα τους το (αντι)μεταναστευτικό ζήτημα και φορτώνοντας, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν από τους πραγματικούς υπευθύνους, όλα τα κακά της πολιτικής τους και της μοίρας μας στους κακούς μετανάστες, που ενίοτε γίνονται πάλι κατά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ακόμα και δήθεν υγειονομικές βόμβες.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Οι τραμπουκισμοί Κασιδιάρη δείχνουν πως εχθρός της Χρ. Αυγής και του φασισμού είναι η Αριστερά


Οι τραμπουκισμοί του Κασιδιάρη, στελέχους της φασιστικής Χρ. Αυγής, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή σε βάρος της Λ. Κάνελλη του ΚΚΕ και της Ρ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ότι κύριος εχθρός των φασιστών είναι η Αριστερά, αλλά και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που είναι ανυπεράσπιστο. Ποτέ η εξουσία.
Η έκρηξη βίας από το στέλεχος της Χρ. Αυγής έρχεται μετά από μια σειρά οργανωμένων επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, αλλά και αγωνιστών της αριστεράς, επιδείξεων δύναμης του παρακρατικού μηχανισμού με δήθεν μηχανοκίνητες πορείες υπό την επίβλεψη της αστυνομίας.
Η βαρβαρότητα σε ζωντανή μετάδοση είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι υποτιμήθηκαν όλα αυτά, εξωραΐστηκαν ως «λάιφ στάιλ», αξιοποιήθηκαν για να ξεχαστεί το Μνημόνιο, ότι αντιμετωπίστηκαν οι τραμπούκοι της Χρ. Αυγή με το γάντι. Δεν πρέπει να ξεχνά κανένας ότι ο Κασιδιάρης είναι γνωστός τραμπούκος, υπόδικος για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Με την Αριστερά της Ανατροπής. Συζήτηση στις Αναιρέσεις 2012 [βίντεο]


antarsya_iounis_2.gifΠολύ ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά μαζική ήταν η κεντρική πολιτική συζήτηση του Φεσιβάλ των "Αναιρέσεων". Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιούνη στη Γεωπονική, με θέμα "Η Αριστερά σε μεταίχμιο. Τα πολιτικά διλλήματα της εποχής των μνημονίων και ο ρόλος της Αριστεράς". Μια συζήτηση που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μπροστά και στις εκλογές της 17 Ιούνη.
Την συζήτηση άνοιξε ο σ. Γιάννης Σκινδήλιας, μέλος του γραφείου του Κ.Σ. της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ομιλητές ήταν οι Τάσος Σταυρόπουλος, συντονιστής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, ο Πάνος Γκαργκάνας, στέλεχος του ΣΕΚ και υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Άγγελος Χάγιος, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ και υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
.
Παρακολουθήστε αποσπάσματα από τις ομιλίες:


Βίντεο από την ομιλία του Άγγελου Χάγιου, μέλους της ΠΕ του ΝΑΡ, υποψήφιου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:



Βίντεο από την ομιλία του Πάνου Γκαργκάνα, στελέχους του ΣΕΚ, υποψήφιου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι Αναιρέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη



Ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας οι Αναιρέσεις 2012 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πραγματική κοσμοπλημμύρακαι την 3η μέρα των Αναιρέσεων στην Αθήνα. Ο κόσμος ήταν πυκνός σε όλο το χώρο της Γεωπονικής. Χιλιάδες νέοι και όχι μόνο, πλημμύρησαν τις 2 σκηνές δημιουργώντας το αδιαχώρητο αλλά και μια φοβερή ατμόσφαιρα.
Ιδιαίτερη στιγμή της 3ης μέρας η μεγάλη συνάντηση του ελληνικού ροκ, όπου χιλιάδες επισκέπτες του φεστιβάλ χόρεψαν και απόλαυσαν τις δυνατές ερμηνείες του Θάνου Ανεστόπουλου, των Magic de Spell, των Υπόγειων Ρευμάτων και την εμφάνιση του συγκροτήματος Μωρά στη φωτιά. Χορός και στην anaireseis_12_b.gifσκηνή με τους Encardia και ατμοσφαιρικό κλίμα στο Χρήστο Θηβαίο.

Η απεργία των χαλυβουργών θα δικαιωθεί!



Το δικαστήριο σήμερα έβγαλε παράνομη την ηρωική 7μηνη απεργία των χαλυβουργών. Όχι ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο! Προφανώς, η απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι παράνομη στα μάτια όσων τάσσονται με τα συμφέροντα του Μάνεση, και φροντίζουν να μας το θυμίζουν καθημερινά με τις πράξεις και τις ανακοινώσεις τους. Για όσους ταξικά βρίσκονται απέναντι από τον Μάνεση και τους ομοίους του, για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους εκμεταλλευόμενους, η απεργία δεν είναι μόνο νόμιμη και επιβεβλημένη, αλλά αποτελεί και πρότυπο!

Σχόλιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κορινθίας για την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο



Τη Δευτέρα 4/6 ο Γιώργος Σταθάκης, ένας από τους βασικούς υπεύθυνους για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε το πρόγραμμα του σχήματος στην Κόρινθο. Πέρα από τη συνολικότερη "μαγική εικόνα" που παρουσίασε, σύμφωνα με την οποία μπορεί να ακυρωθεί το μνημόνιο εντός ευρωενωσιακού πλαισίου και χωρίς συνέπειες, αλλά και το γεγονός ότι όλο το πρόγραμμα στηρίζεται στην υπόθεση ότι η ΕΕ "μπλοφάρει", αξίζει να σταθούμε λίγο στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος. Ο κ. Σταθάκης λοιπόν είπε ότι επαχθές μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο το μέρος του χρέους που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα, το οποίο υπολογίζεται περίπου στο 10% και θα προσπαθήσουν να το διαγράψουν, ενώ το υπόλοιπο 90% όντως το χρωστάμε και πρέπει να το πληρώσουμε. Στην παρατήρησή μας ότι αυτό συνιστά σαφή υποχώρηση από την προεκλογική εξαγγελία για "διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους", ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι μπορεί να διαγραφεί με μία διαδικασία "κουρέματος" αντίστοιχη με το... PSI, σε συνεννόηση με τους δανειστές! Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάει ότι το χρέος μεταξύ άλλων έχει δημιουργηθεί και για να χρηματοδοτηθούν οι Ολυμπιακοί, για τις μίζες στη Siemens, για τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες... Είναι τραγικό λάθος το να αναγνωρίζεται ουσιαστικά στο σύνολό του το χρέος από αριστερές δυνάμεις, να λέμε δηλαδή ότι όντως το χρωστάει ο λαός... δεν τα φάγαμε μαζί!

Η ANΤΑΡΣΥΑ για την απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων



Ξεσάλωσαν τελείως οι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που τους παρέχουν τα μνημόνια και οι υποταγμένες στην ΕΕ ελληνικές κυβερνήσεις! Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) ανακοίνωσε όλο χαρά πως κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η τετραήμερη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων!

Σχόλιο για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος




Μέρα θλίψης για το περιβάλλον θα έπρεπε να λέγεται η 5η Ιουνίου. Από το πρωί μας έχουν κατακλύσει οι «πρωτοβουλίες οικολογικής ευαισθησίας» όλων εκείνων που θυμούνται για μια μέρα τα δάση και τα οικοσυστήματα, ενώ 365 μέρες φροντίζουν να τα εκμεταλλεύονται για το δικό τους, ιδιωτικό κέρδος.

Ποιος τολμά να διοργανώνει φιέστες τάχα για την προστασία του περιβάλλοντος σε μια χώρα που:
-Συνεχίζει να θεωρεί «εθνικής σημασίας επενδύσεις» τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική και τις τεράστιες ανεμογεννήτριες σε κάθε βουνοκορφή της Ελλάδας;
-Που θεωρεί «αναπτυξιακή δυνατότητα» την επιτάχυνση των φαστ-τρακ επενδύσεων, δηλαδή για την φαστ-τρακ καταστροφή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος όταν αυτό απαιτούν τα κέρδη των ιδιωτών, των μεγαλοεργολάβων, των ξενοδόχων και των «επενδυτών» από το Κατάρ;

Υπάρχει άλλος δρόμος, χωρίς χρέος, μνημόνιο, ΕΕ [βίντεο για τις εκλογές στις 17 Ιούνη]



Εξορμήσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Μυτιλήνη και χωριά ― Την Δευτέρα 11/6 η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση


  • Δευτέρα 11/6 η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Λέσβο, στις 8μμ, πλ. Σαπφούς με τον Γ. Ελαφρό
Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η προεκλογική εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λέσβο. Το Σάββατο 2/6 το πρωί έγινε εξόρμηση στο κέντρο της Μυτιλήνης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στα χωριά Παναγιούδα, Πάμφιλα και Μόρια.
Την Κυριακή 3/6 έγινε εξόρμηση κλιμακίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Καγιάνι, Αγία Μαρίνα και Λουτρά. Την Δευτέρα 4/6 έγινε εξόρμηση στα χωριά του πρώην Δήμου Ευεργέτουλα.
Χθες Τρίτη 5/6 κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησε εξόρμηση στην πόλη της Μυτιλήνης.
Στις εξορμήσεις οι υποψήφιοι βουλευτές και τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξήγησαν ότι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι απαραίτητη για να αποφύγει ο λαός της χρεοκοπία. Επίσης τόνισαν ότι το άμεσο μεταβατικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέτει ως στόχο την ακύρωση του μνημονίου και την διαγραφή του χρέους το οποίο στο σύνολο του χαρακτηρίζεται επαχθές.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΟΧΙ στα σχέδια της ΡΟΚΑΣ-IMBERTOLA. Κάτω τα χέρια από τα νησιά μας. Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό




ΟΧΙ 
στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ρεύμα φτηνό για το λαό
Βιαστικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι εκπρόσωποι της εταιρείας ΡΟΚΑΣ-IMBERTOLA ξεκίνησαν εκστρατεία στη δυτική Λέσβο για τον εξωραϊσμό της «επένδυσης» τους για την εγκατάσταση 10 αιολικών πάρκων. Με τις «συντηρητικές» προβλέψεις της εταιρείας πρόκειται να τοποθετηθούν στη δυτική Λέσβο 153 ανεμογεννήτριες, η κάθε μία ισχύος 2MW και συνολικής ισχύος 306 MW, βάρους 231 τόνων, ύψους 67 μέτρων (όσο μια 15όροφη πολυκατοικία), διαμέτρου πτερυγίων 80 μέτρων, με θεμέλια διαστάσεων τουλάχιστον 15Χ15Χ2,5 μέτρα. Προβλέπονται 97 χιλιόμετρα χωματόδρομοι πλάτους τουλάχιστον 5 μέτρων, 143 χιλιόμετρα κανάλια καλωδιώσεων, οδική και θαλάσσια μεταφορά του εξοπλισμού με αντίστοιχες “παρεμβάσεις" στους δρόμους που θα χρησιμοποιηθούν. Είναι κομμάτι της μεγαλύτερης επένδυσης στην αιολική ενέργεια που έγινε ποτέ στην χώρα, περιλαμβάνει τη Χίο και τη Λήμνο, έχει προϋπολογισμό 1,8 δισ ευρώ και θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα για χρήση στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η μεταφορά του θα γίνεται μέσω καλωδίου κόστους κατασκευής 0,8 δισ ευρώ, που δεν είναι σαφές αν θα ανήκει στην εταιρεία ΡΟΚΑΣ-IMBERTOLA ή τη ΔΕΗ.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Στην μάχη με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να νικήσει ο λαός

Του Γιάννη Ελαφρού, δημοσιογράφου, υποψήφιου βουλευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Φθιώτιδα

Τρομερά ανήσυχα τα αστικά επιτελεία, εσωτερικού και εξωτερικού, μετά το μαύρισμα των μνημονικών κομμάτων στις 6 Μάη, εξαπολύουν ένα τερατώδες αντιδραστικό σχέδιο για την ανακοπή και την ήττα της λαϊκής δυναμικής. Μία πλευρά του αστικού σχεδίου, ειδικά ενόψει των εκλογών της 17ης Ιούνη, είναι η ανασυγκρότηση του συστημικού πολιτικού μπλοκ, με κύριο πυλώνα την ΝΔ κι ευρύτερα την Δεξιά, η οποία πλέον πετά τον όποιο «αντιμνημονιακό» της μανδύα και συσπειρώνεται με την ισχυρή παρουσία ακραίων αντιλαϊκών νεοφιλελεύθερων, ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων και με ένα πολιτικό λόγο εξαιρετικά αντιδραστικό. Συγκολλητική ουσία, όχι μόνο για τις δυνάμεις της Δεξιάς αλλά συνολικά για το αστικό πολιτικό σύστημα, αποτελεί η απαρασάλευτη υποταγή στον «ευρωπαϊκό προσανατολισμό», δηλαδή στο ευρώ και την ΕΕ. Πρόκειται για στρατηγική επιλογή, όχι συγκυριακή, που συνδέεται με τη σφοδρότητα της κοινωνικής σύγκρουσης που αναμένει το κεφάλαιο. Απαιτεί στον αντίποδά της μιας ανάλογης ποιότητας Αριστερά και ένα αντίπαλο δέος από το μαζικό κίνημα.
Lesvos Blogs