Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Ανακοίνωση ΝΑΡ για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής






st_15_stop_2.gifΕνιαίος αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ, στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και συνολικά.
.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την άμεση εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρεί να καταφέρει το τελικό κτύπημα και να ολοκληρώσει το έγκλημα της διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Εδώ και 20 χρόνια κάτω από τις επιταγές της «απελευθέρωσης των αγορών», όπως αυτή κατοχυρώνεται στις αποφάσεις της Ε.Ε., κατακερματίζονται δημόσιες εταιρείες, ξεπουλιούνται υποδομές, ιδιωτικοποιούνται τα κερδοφόρα τμήματά τους. Ενέργεια, νερό, συγκοινωνίες, ταχυδρομεία, δημόσιοι χώροι, τίποτε δεν ξεφεύγει από το κεφάλαιο και την απληστία του για νέα κέρδη σε βάρος των πιο στοιχειωδών κοινωνικών και λαϊκών αναγκών.
Τα ίδια και στην Ολυμπιακή. Είκοσι χρόνια τώρα, οι διορισμένες διοικήσεις και οι χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τα απανωτά «προγράμματα εξυγίανσης» κάνουν ότι μπορούν για να διαλύσουν και απαξιώσουν την Ολυμπιακή.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λειτουργώντας σαν πολιτικός εκπρόσωπος των ιδιωτικών συμφερόντων επιβάλλει την τεμαχισμό, την συρρίκνωση του πτητικού έργου, την διάλυση της τεχνικής βάσης και την ιδιωτικοποίησή της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι θα απολυθούν όλοι και θα προσληφθούν με άλλες συμβάσεις, όσοι θέλει ο νέος εργοδότης.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ προχωρούν σε αυτήν την αντιδραστική επίθεση την ώρα που το νεοφιλελεύθερο όραμα της «ελευθερίας των αγορών» και των ιδιωτικοποιήσεων καταρρέει με πάταγο στην ίδια του την καρδιά, τις ΗΠΑ.
Τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση έχει και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που συναινούσε στα απανωτά σχέδια εξυγίανσης, που αποδεχόταν τα επιχειρήματα των εκάστοτε κυβερνήσεων, που δεν όρθωνε αγωνιστικό μέτωπο για την ανατροπή τους.
Σήμερα απαιτείται αποφασιστικός αγώνας:
- Για να μπλοκαριστεί άμεσα και να ανατραπεί το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής. Ενιαία δημόσια εταιρεία, εξυπηρέτησης των αναγκών των εργαζόμενων με μόνο κριτήριο την κοινωφελή προσφορά της, με εργατικό έλεγχο. Σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και όχι λειτουργία της σύμφωνα με τις επιδιώξεις των «προμηθευτών», των συμβούλων και των ιδιωτών «ανταγωνιστών».
- Ενάντια στην απελευθέρωση των αγορών, την κυριαρχία του ανταγωνισμού και του κέρδους.
- Απειθαρχίας στην πολιτική της ΕΕ. Για να μην εφαρμοστούν οι αντιδραστικές αποφάσεις της. Συνολική σύγκρουση με την βάρβαρη, υπέρ του κεφαλαίου, πολιτική της.
- Με ενότητα, στα χέρια των ίδιων των εργατών με συνελεύσεις, με επιτροπές αγώνα, με αμεσοδημοκρατικό συντονισμό. Καμιά εμπιστοσύνη στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τις μανούβρες της.
- Για ενιαίο «από τα κάτω» μέτωπο (με βάση τα πρωτοβάθμια σωματεία) όλων των εργαζόμενων στοις υπό ιδιωτικοποίηση κλάδους (αερομεταφορές, ενέργεια, λιμάνια, νερό, ταχυδρομεία, κλπ) και με όλη την εργατική τάξη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, άμεση επαναδιαπραγμάτευση της κατάπτυστης ΕΓΣΣΕ και την υπεράσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Η απάντηση βρίσκεται στον πολιτικό αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων για να ανατραπεί από τα κάτω η κυβέρνηση της ΝΔ με μια μαχητική εργατική αντιπολίτευση. Καμιά «εκλογική αναμονή», ενώ η κυβέρνηση διαλύει όποια δικαιώματα έχουν απομείνει. Καταδίκη της συναινετικής «σοσιαλφιλελεύθερης» πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Ενίσχυση ενός πολιτικού αντικαπιταλιστικού εργατικού ρεύματος ανατροπής, ενάντια στον βάρβαρο σημερινό καπιταλισμό και τις επιλογές του, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, που οι εργαζόμενοι θα είναι κύριοι της ζωής τους.
Νέο Αριστερό Ρεύμα, 19 Σεπτεμβρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs