Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

για τους αγώνες των μαθητών

It has to start somewhere it has to start sometime
what better place than here what better time than now”

Rage Against The Machine

Πρέπει να ξεκινήσει κάπου

Όλοι αυτοί που σχεδιάζουν το μέλλον για εμάς χωρίς εμάς επιτίθενται σε όλες τις πτυχές τις ζωής μας.Φτιάχνουν το σχολείο μας στα δικά τους μέτρα. Το μετατρέπουν σε ένα καταπιεστικό χώρο που δε μας βοηθά να διαμορφώνουμε άποψη και προσωπικότητα, που μας εμποδίζει να ανακαλύψουμε τα πραγματικά μας ενδιαφέροντα, ένα χώρο που δε μας μαθαίνει τίποτα ουσιαστικό. Έχουν κάνει το σχολείο εξεταστικό κάτεργο, που ο μαθητής στο αδιάκοπο κυνήγι βαθμού βλέπει το συμμαθητή του ως ανταγωνιστή. Αυτή είναι η πραγματικότητα του σχολείου, αυτό είναι ένα μικρό μέρος της καθημερινότητας μας. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι η καθημερινή ρουτίνα δεν σταματάει εδώ. Ίσα -ίσα εδώ ξεκινάει. Και αυτό γιατί μετά το αδιάφορο και κουραστικό σχολείο τρέχουμε στα φροντιστήρια, αυτά που αναγκάζονται να χρυσοπληρώσουν οι γονείς μας, για να μας μάθουν (παπαγαλίσουμε) ότι υποτίθεται θα έπρεπε να μάθουμε στο σχολείο. Και ύστερα από όλα αυτά γυρνάμε με άγχος σπίτι να προλάβουμε να διαβάσουμε για την επόμενη μέρα.

Πρέπει να ξεκινήσει κάποτε

Είμαστε νέοι, είμαστε μαθητές , δεν είμαστε ρομπότ. Δε μπορούμε να ζούμε κάτω από την πίεση αυτής της καθημερινότητας. Δε μπορούμε να ζούμε με το άγχος για το τι θα ακολουθήσει μετά, για ένα αβέβαιο μέλλον που μας γεμίζει φοβία. Για ένα μέλλον που δε μας εμπνέει αισιοδοξία αλλά πνίγει τα όνειρά μας.

Τι καλύτερο μέρος από αυτό

Σ΄ αυτό το χώρο που μας καταπιέζουν, σ΄ αυτό το χώρο που μας προβάλλουν τον ατομικό δρόμο ως μόνη λύση, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι αγώνες είναι μάταιοι γιατί δεν κερδίζουν, σε αυτό το χώρο να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Επιλέγοντας το δρόμο των συλλογικού αγώνα που θα έρχεται σε ρήξη με όσους μας κλέβουν τη ζωή. Επιλέγοντας τον αγώνα που θα στηρίζεται στις γενικές συνελεύσεις όλων των μαθητών, που θα συντονίζεται ανά περιοχή μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες (Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων), που θα έχει ως όπλο του τις καταλήψεις και που θα δίνει ραντεβού στους δρόμους μαζί με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Να χτίσουμε εν τέλει ένα κίνημα που δεν θα έχει ημερομηνία λήξης, δεν θα υποχωρεί στην προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. αλλά θα έχει ως ορίζοντα τη νίκη.

Τι καλύτερη ώρα από τώρα

Τώρα που οι φοιτητές μετά από 3 χρόνια μεγαλειώδους φοιτητικού κινήματος είναι έτοιμοι να ξαναβγούν στους δρόμους και να συνεχίσουν μαζικά και επιθετικά τον αγώνα τους ενάντια στη κυβέρνηση και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που προωθεί (νόμος – πλαίσιο, νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια). Τώρα που η κοινωνία βράζει εξαιτίας της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και οι εργαζόμενοι επιλέγουν να αντιδράσουν στην πολιτική της λιτότητας που μας κάνει φτωχότερους για να πλουτίσουν οι λίγοι. Τώρα και εμείς πρέπει να ξεσηκωθούμε και να κάνουμε το μαθητικό κίνημα κομμάτι του ευρύτερου λαϊκού κινήματος. Να χτίσουμε ένα μέτωπο παιδείας – εργασίας που θα παλεύει για τις σύγχρονές ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας.

Ούτε σιωπής ούτε υποταγής
Θα γίνουμε η γενιά της ανατροπής

Μαθητές
νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

www.nka.gr - mathitesnka@yahoo.gr
τηλ. επικοινωνίας: 6956161445

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs