Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Για την προβοκατόρικη επίθεση στα Εξάρχεια

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την δολοφονική επίθεση ενάντια στους αστυνομικούς σαν ανοιχτά προβοκατόρικη ενέργεια στο πλαίσιο ενός ευρύτερου αντιδραστικού σχεδίου που στοχεύει στην καταστολή του νεολαιίστικου κινήματος, στην ενσωμάτωση των λαϊκών αντιστάσεων και γενικότερα σε μια συνολική συντηρητική εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης.
Η ενέργεια αυτή είχε σχεδόν προαναγγελθεί μέσα από απανωτά δημοσιεύματα με πιο χαρακτηριστικά αυτά των εφημερίδων Βήμα και Καθημερινή την προηγούμενη Κυριακή. Έρχεται σαν συνέχεια της κλιμάκωσης της επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ και των δυνάμεων του συστήματος απέναντι στο κίνημα, αλλά και των ένοπλων επιθέσεων στον μαθητή στο Περιστέρι, στην κλούβα των ΜΑΤ στην Πολυτεχνειούπολη στην οποία η αστυνομία καθυστέρησε την έρευνα για 10 ώρες μόνο και μόνο για να προβοκάρει το άσυλο.
Το ΝΑΡ που πάλεψε εξαρχής για να αναπτυχθεί το κίνημα, να κλιμακωθεί, να πολιτικοποιηθεί στην κατεύθυνση της συνολικής αναμέτρησης με την αντιδραστική ταξική πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, προειδοποιούσε ότι η δράση των μηχανισμών που οργάνωσαν τις ένοπλες επιθέσεις πρέπει να αποκαλυφθεί και να καταγγελθεί από το νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα.

Η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι μπορεί να τρομοκρατήσει ιδεολογικά και να καταστείλει τους κοινωνικούς αγώνες. Οι μαζικοί αγώνες τροφοδοτούνται από τη πολιτική της, από τις τεράστιες συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης που προκάλεσε η νεοφιλελεύθερη-καπιταλιστική πολιτική στην Ελλάδα και διεθνώς.
Το κίνημα έχει την δυνατότητα, όπως το έχει αποδείξει και στο παρελθόν, να ξεπεράσει τους σκοπέλους κάθε κυβερνητικής και κρατικής προβοκάτσιας και της προσαρμογής στην υπάρχουσα κατάσταση της αντεργατικής επίθεσης. Να απορρίψει κάθε πρακτική υποκατάστασης των δημοκρατικά αποφασισμένων μαζικών κινητοποιήσεων και να υπερασπίσει πολιτικά και οργανωτικά την ανάπτυξη των αγώνων του.
Στην κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η μετωπική παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και η κοινή δράση των αριστερών δυνάμεων σε διαχωρισμό από κάθε λογική που εξυπηρετεί τη συναίνεση με την αστική πολιτική ή προσφέρει κάλυψη και άλλοθι στην κυβερνητική γραμμή και προπαγάνδα.

Η μόνη προοπτική είναι η γενίκευση των μαζικών πολιτικών αγώνων, η σύνδεση του εκπαιδευτικού με το εργατικό κίνημα σε ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής της αντεργατικής επίθεσης και της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς και της προωθούμενης εναλλαγής- συναίνεσης στην ίδια πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ.


Νέο Αριστερό Ρεύμα, Αθήνα 5-1-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs