Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Αποκλεισμός του ταμείου στα Κέντρα Υγείας Πλωμαρίου και Καλλονής


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλλονής την Πέμπτη 10 Φλεβάρη η κινητοποίηση ενάντια στην επιβολή του εισιτηρίου των 5 ευρώ και την πληρωμή των εξετάσεων στο Βοστάνειο και τα Κέντρα Υγείας. Τη διαμαρτυρία που οργάνωσε το Σωματείο Γιατρών ΕΣΥ της Λέσβου, στήριξε με απόφαση της γενικής συνέλευσής του ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου, καθώς και η ΕΛΜΕ Λέσβου και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων του νησιού. Συμμετείχαν ακόμη κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι μαζικών φορέων.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης έγινε αποκλεισμός του ταμείου και από τις 8πμ οι ασθενείς που προσέρχονταν εξετάζονταν δωρεάν.
Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και για το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ σε κινητοποίηση ενάντια στην επιβολή του εισιτηρίου των 5 ευρώ προχώρησαν την Τετάρτη 9 Φλεβάρη οι κάτοικοι του Πλωμαρίου, οι οποίοι διαμόρφωσαν και σχετικό ψήφισμα:


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Σύσσωμοι οι κάτοικοι του τέως «Καποδιστριακού» Δήμου Πλωμαρίου διαμαρτύρονται και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το πολυνομοσχέδιο Υγείας, που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, γιατί ουσιαστικά καταργεί την παροχή ΔΩΡΕΑΝ δημόσιας Υγείας ,που είναι υποχρέωση της Πολιτείας.

Η οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας και ειδικότερα τους αγρότες και χαμηλοσυνταξιούχους – που είναι η πλειοψηφία στην ύπαιθρο- με το κόψιμο των μισθών, του δώρου, των συντάξεων, του πληθωρισμού, εξανεμίζει το εισόδημά τους και καθιστά προβληματική τη δυνατότητά τους να πληρώσουν τη συμμετοχή τους για εξετάσεις.

Με την αξιολόγηση που εισάγεται στο έργο των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας , αν αυτό κριθεί ανεπαρκές, τότε αυτά απλά … θα κλείσουν.

Για αυτό όλοι μαζί ενώνουμε τις φωνές μας και λέμε ΟΧΙ στο πολυνομοσχέδιο, που ιδιωτικοποιεί την Υγεία.

Για αυτό όλοι μαζί ενώνουμε τις φωνές μας και λέμε ΝΑΙ στη ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ .

Προς: κ. Υπουργό Υγείας Αθήνα

Οι κάτοικοι του Πλωμαρίου
Πλωμάρι 09 -02 -2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs