Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Απεργία πείνας των μεταναστών. Το δίκιο είναι ανίκητο


Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών έληξε με μια μεγάλη νίκη των αγωνιζόμενων, μια νίκη που είναι επιτυχία του κινήματος αλληλεγγύης και όλων των εργαζομένων της χώρας μας.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του Μνημονίου και της ανελέητης αντεργατικής επίθεσης των ΕΕ – ΔΝΤ δεν είναι ανίκητη. Ότι μπορεί να λυγίσει από αποφασιστικούς, ανυποχώρητους και δίκαιους αγώνες. Μετά από 44 μέρες απεργία πείνας, οι εξαντλημένοι μετανάστες βγαίνουν πιο δυνατοί, βγαίνουν ορθοί και η επικίνδυνα αδιάλλακτη κυβέρνηση βγαίνει τσαλακωμένη.

Ο αγώνας συνεχίζεται: Για να δοθεί πολιτικό άσυλο στους Αφγανούς και Ιρανούς πρόσφυγες. Για να σταματήσουν οι διώξεις στους αγωνιστές που στάθηκαν αλληλέγγυοι, μεταξύ αυτών και στις δύο φοιτήτριες που δικάζονται την Παρασκευή. Για να ανατραπεί συνολικά η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης (φράκτης του αίσχους στον Έβρο κλπ.). Για να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις των μεταναστών για κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, ίση αμοιβή για ίση δουλειά κλπ.

Για να ανατραπεί το «σφαγείο» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, που σπρώχνει στην εξαθλίωση Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs