Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να σταματήσει η διαδικασία έκδοσης της αγωνίστριας Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ στη Γερμανία

Με την απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων για την έκδοση στη Γερμανία της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος στην Τουρκία Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ, κινδυνεύει να βρεθεί σύντομα στα χέρια των τουρκικών αρχών που τη διώκουν εδώ και χρόνια για τη συνδικαλιστική και κοινωνική της δράση.

Τα εντάλματα των γερμανικών αρχών που ζητούν την έκδοση της Ουνσάλ, πέρα από το γεγονός ότι χαρακτηρίζουν τρομοκρατική δράση την πολιτική και οικονομική εξόρμηση, την τοποθετούν χρονικά κυρίως σε περίοδο που βρισκόταν στην Ελλάδα.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Στην ΕΕ των Μνημονίων η Γερμανία έχει αναλάβει εργολαβικά την παράδοση αγωνιστών που ζητάνε πολιτικό άσυλο στις χώρες της Ευρώπης, αφού ξέφυγαν από τα νύχια του αντιδημοκρατικού καθεστώτος της Τουρκίας.

Οι χώρες της ΕΕ, μαζί και η Ελλάδα, παραδίνουν για λόγους σκοπιμότηταςμαθήματα δημοκρατίας στο καθεστώς της Τουρκίας, αλλά όταν πρόκειται να δώσουν άσυλο σε αγωνιστές των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τότε επικαλούνται τον κοινοβουλευτικό μανδύα που έχει ο ολοκληρωτισμός στην Τουρκία.

Είναι γνωστό τι περιμένει όσους παραδίνονται στο τουρκικό κράτος: φυλακές, βασανιστήρια, δικαστική ομηρία, ακόμα και θάνατος.

Καλούμε ενόψει της εκδίκασης της έφεσης στον Άρειο Πάγο σε κινητοποίηση. Είναι υπόθεση της κοινωνίας, των εργαζομένων, κάθε δημοκράτη να σωθεί η Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ από τα νύχια του τουρκικού καθεστώτος. Να μη βαφτιστεί δικαιοσύνη η ικανοποίηση των απαιτήσεων της Γερμανίας. Τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς, οι πολιτικές οργανώσεις, οι λαϊκές συνελεύσεις πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs