Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο μαχόμενος λαός μπορεί να ανατρέψει και τη νέα κυβέρνηση των τραπεζών και των νέων μνημονίων


Όλη η εξουσία στους τραπεζίτες, στους σύγχρονους τοκογλύφους – τις τράπεζες και απ’ ευθείας στο κεφάλαιο και τους ανθρώπους του,χωρίς περιττές διαμεσολαβήσεις από πολιτικούς και εκλεγμένους. Η δικτατορία των αγορών, της ΕΕ, των ανελέητων μνημονίων και των συμφερόντων των μεγιστάνων του πλούτου (του 1%) ξεπροβάλλει αποκρουστικά γυμνή, με το διορισμό του αρχιτραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου ως πρωθυπουργού της χώρας. Πρόκειται για πρωθυπουργό που έρχεται με στολή εκστρατείας, για να κλιμακώσει την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού (του 99%).

Η πρωθυπουργία Παπαδήμου δεν καθορίστηκε από τις γελοιοποιημένες ηγεσίες των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, αλλά απευθείας από τη «μαύρη συμμαχία» του ΔΝΤ, της ΕΕ, των τραπεζικών ομίλων, του ελληνικού κεφαλαίου και των «νταβατζήδων» των ΜΜΕ. Παπανδρέου και Σαμαράς, με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη, αφού κατεξευτελίστηκαν για μία εβδομάδα στην άχαρη προσπάθειά τους να σώσουν τα προσχήματα, συμπράττουν ανοικτά πια σε ένα «μαύρο μέτωπο» για να προχωρήσει η σκληρή αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της Δανειακής Σύμβασης, των παλιών και των νέων μνημονίων, που οδηγούν σε πτώχευση το λαό, σε ξεπούλημα το δημόσιο πλούτο και σε ακύρωση ακόμα και των τυπικών σημείων δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας. Όσο κι αν κομπάζουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ η συγκυβέρνησή τους δεν θα είναι το άθροισμα της δύναμής τους, αλλά το γινόμενο της δυσαρέσκειας και της οργής του λαού για το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα.

Είναι η ώρα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής! Διότι το σύστημα το ίδιο είναι σε βαθειά κρίση, όπως φανερώνουν οι εξελίξεις στην Ιταλία με το παραπαίοντα Μπερλουσκόνι και δεν διορθώνεται με αλλαγή φρουράς στο πολιτικό προσωπικό των κυβερνήσεων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε άμεση κλιμάκωση των αγώνων, χωρίς καμιά ανακωχή - καμιά αναστολή των κινητοποιήσεων για την ανατροπή των χαρατσιών, των απολύσεων, των περικοπών, που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και θα συνεχίσει η νέα. Το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορεί να αποκρούσει και να ανατρέψει και τη νέα επίθεση, όπως τσαλάκωσε και πέταξε στα σκουπίδια της ιστορίας και την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Διεκδικώντας τα δικαιώματά του, με νέο γύρο απεργιών – διαδηλώσεων – καταλήψεων, με ένα πανίσχυρο εργατικό και λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής κάθε κυβέρνησης του κεφαλαίου και της επίθεσης. Σε αυτή την υπόθεση πρέπει να συμβάλλει, με την κοινή της δράση η Αριστερά, αντί να ζητά διαρκώς εκλογές. Ο λαός βγαίνει ήδη στους δρόμους κατά του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Το τριήμερο του Πολυτεχνείου, με αποκορύφωμα την παλλαϊκή πορεία στις 17 Νοέμβρη (που θα είναι η μαζικότερη πορεία του Πολυτεχνείου των τελευταίων ετών), θα δώσει την πρώτη δική του απάντηση.

Αθήνα 10/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs