Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Η πλημμυρισμένη Καλλονή είναι έργο της χρεοκοπίας του Καλλικράτη


Ανακοίνωση της Ανταρσίας στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά για την πλημμύρα στην Καλλονή
  • Αποζημιώσεις και απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τους πληγέντες
Η καταστροφική πλημμύρα στην Καλλονή είναι έργο του Καλλικράτη και της πολιτικής των Μνημονίων που εφαρμόζουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Δεν είναι η δυνατή βροχή «ακραίο καιρικό φαινόμενο», δεν απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους ο Δήμος Λέσβου, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου και η κυβέρνηση. Αιτία για τις καταστροφές είναι η τριπλή χρεοκοπία:
  • του Καλλικράτη που διαλύει ουσιαστικά την τοπική αυτοδιοίκηση, οδηγεί στην απόλυση αναγκαίο προσωπικό, απαξιώνει τεχνογνωσία και υποδομές. Ο Δήμος Λέσβου αποδεικνύεται ανίκανος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας βροχής και την ίδια στιγμή χαρατσώνει τους δημότες για υπηρεσίες που δεν μπορεί και θέλει να προσφέρει. Η Καλλονή είναι θύμα της λογικής που δίνει τα πάντα στις τράπεζες και ισοπεδώνει τις κοινωνικές υπηρεσίες, της ανταποδοτικότητας που οδηγεί σε ακριβές υπηρεσίες για την κοινωνική πλειοψηφία. Είναι η ίδια πολιτική που διαλύει το μηχανισμό καθαριότητας για να την παραδώσει σαν ώριμο φρούτο στα ιδιωτικά κεφάλαια. Αυτά όλα δεν είναι παρά εφαρμογή της πολιτικής των Μνημονίων ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ, την οποία συνεχίζει η τρικομματική χούντα των τραπεζιτών.
  • χρεοκοπεί επίσης το δήθεν αναπτυξιακό μοντέλο που θυσιάζει τα πάντα, άνθρωπο και περιβάλλον, στην κερδοσκοπική τσιμεντοποίηση. Τα μεγάλα συμφέροντα που αποκόμισαν υπερκέρδη άφησαν τελικά πίσω μια πόλη ανοχύρωτη.
  • χρεοκοπεί τέλος η δημοτική αρχή του Δ. Βουνάτσου που την ώρα της καταστροφής παριστάνει τον ήρωα μιλώντας για περιοδεία στην Καλλονή με κίνδυνο της ζωής του! Δεν ακούσαμε τίποτα για τις αιτίες της πλημμύρας, τίποτα για μέτρα που θα πάρει ο δήμος για να μην ξανασυμβεί μια παρόμοια καταστροφή, αφού θα ξαναβρέξει, τίποτα για αποζημιώσεις, ούτε καν για απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη. Η τελευταία φορά που ο Βουνάτσος μίλησε συγκριμένα ήταν για να υπερασπιστεί τον Άδωνη Γεωργιάδη από το ρεζιλίκι της επίσκεψής του στο νησί, ίσως γιατί στο ΛΑΟΣ χρωστάει και την εκλογή. Από τις προεκλογικές φανφάρες ενάντια στον Καλλικράτη έχει καταντήσει ο καλύτερος μαθητής της κυβέρνησης στην εφαρμογή του, όπως δείχνει και η βιασύνη του να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα.
Απαιτείται άμεση στήριξη των θυμάτων της καταστροφικής πλημμύρας με αποζημιώσεις και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τα χαράτσια της εφορίας είτε μέσω ΔΕΗ είτε όχι. Απαιτούνται άμεσα μέτρα για να μην ξαναπλημμυρίσει η Καλλονή, χωρίς να υπολογιστεί το κόστος, χωρίς να επιβαρυνθούν οι κάτοικοι. Φτάνει πια με τη σωτηρία των τραπεζών, ήρθε η ώρα για τη σωτηρία των ανθρώπων.
Είναι ώρα για συλλογική δράση, αλληλεγγύη και πάλη. Για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της καταστροφής. Αλλά και για να ανατραπεί ο Καλλικράτης και το Μνημόνιο, το σύνολο της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και η τρικομματική χούντα που την υλοποιεί, όσα δηλαδή μας οδήγησαν στο σημείο μια δυνατή βροχή να προκαλεί μεγαλύτερη καταστροφή και από την εποχή του 19ου αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs