Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Παρέμβαση για την ακτοπλοΐα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Παρέμβαση για το θέμα της ακτοπλοΐας έγινε την Κυριακή 15 Γενάρη στον αγώνα μπάσκετ Α.Ε. Ιλίου-Πολυκράτης Σάμου. Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναρτήθηκε πανώ ενώ με κοινή ανακοίνωση ανέδειξαν το θέμα οι κινήσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς από το Β. Αιγαίο και τον Πειραιά, αλλά και από την Αθήνα και την Πετρούπολη όπου υπάρχουν οργανωμένες παροικίες νησιωτών. Στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας το σχετικό ψήφισμα που κατατέθηκε από τον Π.Κωνσταντίνου της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας, το μπλόκαρε η παράταξη Καμίνη.

Παρόντες στην παρέμβαση ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κωνσταντίνου (Δήμος Αθηναίων), Κατερίνα Πατρικίου (Δήμος Πετρούπολης), καθώς και οι Ικαριώτες, Νάσος Μπράτσος (μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ) και ο Στέλιος Φωκιανός (εκπαιδευτικός, Παρεμβάσεις ΠΕ) κ.ά.

Δείτε το σχετικό βίντεο




Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των τεσσάρων κινήσεων:

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΕΡΕΤΡΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΜΙΝΑ

Εφιαλτικές μνήμες από το παρελθόν για όλα τα νησιά του νομού Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι) ξύπνησε η απόσυρση του νέου σε ηλικία πλοίου που εξυπηρετούσε τη γραμμή και η αντικατάστασή του, με το σχεδόν 40χρονo σαπάκι «Ιεράπετρα», που γέρνει από τη μια πλευρά, λόγω μετασκευών.
Υπενθυμίζουμε ότι τη γραμμή αυτή εξυπηρετούσε το «Εξπρές Σαμίνα», το ναυάγιο του οποίου κόστισε 80 ανθρώπινες ζωές, με το νομό να μετράει 37 φέρετρα. Με το «επιχείρημα», ότι το καλό πλοίο καίει πολλά καύσιμα, ενώ το σαπάκι κάνει οικονομία, καταδικάζονται σαν υποψήφιοι ναυαγοί και θύματα, όχι μόνο οι ακριτικοί πληθυσμοί των νησιών, αλλά και όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν ακτοπλοϊκώς σαν παραθεριστές. Δεν είναι «τοπικό» πρόβλημα του νομού, είναι «φάμπρικα» που θα ανοίξει παντού, σε ακτοπλοΐα, σιδηρόδρομο, αεροπορικές και οδικές συγκοινωνίες, καθώς αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής των τροϊκανών. Είναι οι ίδιοι λόγοι που χειροτερεύουν συνεχώς την ποιότητα της ζωής μας σε όλα τα επίπεδα, που οδηγούν σε κινητοποιήσεις, όπως το διήμερο κλείσιμο των δήμων του νομού Σάμου στις 18 και 19 Γενάρη, σαν διαμαρτυρία για τις περικοπές.
Oι ανακοινώσεις για τις άγονες γραμμές που συνοδεύονται με νέες επιδοτήσεις στους εφοπλιστές και τα υπέργηρα σαπάκια τους αποτελούν πρόκληση. Συνεχώς προσθέτονται και νέες διαμαρτυρίες από τις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας για την κατάσταση στην ακτοπλοΐα που επιδεινώνεται ραγδαία.
Ήδη στη Χίο διαμαρτύρονται για τα λιγότερα δρομολόγια που έχουν, ενώ παραμονή πρωτοχρονιάς το 40χρονο Άγιος Γεώργιος χάλασε στην Κύθνο και οι 275 επιβάτες του, μεταφέρθηκαν 12 ώρες μετά με άλλο πλοίο. Στη Λήμνο το επίσης υπέργηρο Aqua Maria χτύπησε στο λιμάνι και η τοπική κοινωνία κινητοποιείται. Αντί για λεφτά και επιδοτήσεις σε εφοπλιστές και τραπεζίτες, να «χτιστούν» νέα και ασφαλή καράβια, όχι για να γίνουν δώρα στους εφοπλιστές, αλλά να δουλεύουν κάτω από τον έλεγχο της κοινωνίας.
Μπροστά στα κέρδη εφοπλιστών, τραπεζιτών, τοκογλύφων, δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές κινητοποιήσεις σε όλα τα λιμάνια του νομού Σάμου, αλλά και του Πειραιά, από συλλόγους νησιωτών και εργατικά σωματεία, όπως και στη Λήμνο, τις οποίες χαιρετίζουμε, στέλνοντας την αλληλεγγύη μας.
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
  • ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΣΥΧΝΕΣ, ΦΤΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ανυπόταχτη Πετρούπολη
Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά-Ανταρσία στο Λιμάνι
Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs