Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ώρα μάχης για τους εργαζόμενους

Κλαδικές Απεργίες την Τρίτη 15 Μάη
Απεργίες και κινητοποιήσεις, άμεση απάντηση στη λήξη των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και την εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων χρειάζεται να οργανωθούν το επόμενο διάστημα. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΝΑΡ «Ούτε μια μέρα χαμένη για τον αγώνα με στόχο την ανατροπή της κανιβαλικής επίθεσης του κεφαλαίου. Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή στα κυβερνητικά μαγειρεία του συστήματος. Αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, με στροφή στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.»
 
Ήδη, στις 15 Μάη έχουν εξαγγελθεί κλαδικές απεργίες από πρωτοβάθμια σωματεία και κλαδικά συνδικάτα για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, όπως στον κλάδο του Βιβλίου-Χάρτου από τα σωματεία Αττικής και Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία μισθωτών Τύπου-Χάρτου, την Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος κ.α.
 
Επίσης ήδη προωθείται πρόταση συνδικαλιστών για διοργάνωση εργατικής διαδήλωσης με κεντρικό θέμα τις συλλογικές συμβάσεις μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Τώρα είναι ώρα, το εργατικό κίνημα, ο λαός, η νεολαία να πάρουν την πρωτοβουλία κινήσεων, να βγουν ξανά στο δρόμο του αγώνα απαιτώντας άμεσα παύση πληρωμών, κατάργηση όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που σκλαβώνει τον λαό στην δικτατορία του μνημονίου. Να απαιτήσουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Να αποκατασταθούν οι εργασιακές σχέσεις και συμβάσεις. Όλα τα παραπάνω πρέπει άμεσα να γίνουν πεδία οργάνωσης και παρέμβασης του λαϊκού εργατικού κινήματος που θα πρέπει με μαζικές διαδικασίες να παρέμβει στο κοινοβουλευτικό αλισβερίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs