Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σάμου : Στη Σάμο δεν περνάει ο φασισμός


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σάμου χαιρετίζει την πολύ πετυχημένη αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργάνωσαν τη Κυριακή 7/10, αντιφασίστες και αντιφασίστριες απ’ όλη τη Σάμο και κυρίως από τη σπουδάζουσα νεολαία. Η συγκέντρωση έσπασε το φόβο που σκορπάει η τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής στο λαό μας και ανέδειξε το φασιστικό της πρόσωπο και τη πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Για ακόμη μια φορά, η αστυνομία στάθηκε στο πλευρό των φασιστών αφού όχι μόνο έκανε αλυσίδες στο κόσμο που διαδήλωνε κατά της Χρυσής Αυγής, αλλά χρησιμοποίησε και τα οχήματά της σαν «υπουργική» συνοδεία για να τους προστατέψει μέχρι να φύγουν εντελώς. Η πρώτη αυτή ανοιχτή εμφάνιση των φασιστών στο Βαθύ θα ντρόπιαζε τη Σάμο και την μεγάλη αντιφασιστική της παράδοση, αν δεν έπαιρναν την απάντηση που τους αρμόζει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σάμου θα δώσει όλες τις δυνάμεις της ώστε να μην περάσει η προσπάθεια των φασιστών να εκμεταλλευτούν την απόγνωση που νιώθουν οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι μικρομαγαζάτορες από την νέα επίθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τη προσπάθειά τους να αποδώσουν στους μετανάστες και τους πρόσφυγες πολέμου την αιτία για την φτώχεια και την ανεργία. Για την φτώχεια και τα λουκέτα φταίνε οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η Ευρωπαϊκή Ένωση που κάνουν τα πάντα για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια χώρα όπου ο μισθός θα φτάσει να είναι 200 ευρώ ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογούνται ελάχιστα. Μια χώρα παράδεισο για τις επενδύσεις και κόλαση για τους εργαζομένους. Δεν θα τους περάσει!

Το «κέντρο φιλοξενίας» στη λειτουργία του οποίου υποτίθεται ότι αντιτίθεται ο θλιβερός θίασος της Χρυσής Αυγής, μόνο χώρος φιλοξενίας δεν είναι, αφού στην πραγματικότητα αποτελεί ένα στρατόπδο συγκέντρωσης εργατών που σκοπό έχει να τους στερήσει κάθε πολιτικό και κοινωνικό δικαίωμα και ταυτόχρονα να τους ρίχνει στην αγορά εργασίας με τους χειρότερους όρους. 

Η κυβέρνηση δημιουργεί σε όλη τη χώρα παρόμοια κέντρα, την στιγμή ακριβώς που θα έπρεπε να αποσύρει την υπογραφή της από τη συμφωνία ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 που μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα-«παγίδα» εγκλωβισμού μεταναστών, και να τους δώσει τη δυνατότητα να προωθηθούν στις υπόλοιπες χώρες όπου αναζητούν εργασία, αλλά και να παραχωρήσει ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα σε όλο το πληθυσμό που επιθυμεί να διαμένει και να εργάζεται στην Ελλάδα. Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων έρχεται με τη σειρά του να πάρει από τη Χ.Α. τη σκυτάλη της ακροδεξιάς δημαγωγίας για το «κέντρο», διοργανώνοντας τη Τετάρτη 10/10 τη δικιά του συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σάμου καλεί τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς που στις τελευταίες εκλογές συγκέντρωσαν συνολικά το 45% του εκλογικού σώματος του νομού, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άρνησή τους να συνδιοργανώσουν μια ενωτική μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση του σαμιώτικου λαού. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προμηνύεται ακόμη πιο κρίσιμο με τη Χρυσή Αυγή να συμπληρώνει τα χτυπήματα των κυβερνήσεων, σκορπίζοντας τη σύγχιση μέσα στα λαϊκά στρώματα. Ο λαός μας πρέπει να οργανωθεί στους χώρους της δουλειάς του και στις γειτονιές του και σ’ αυτή τη διαδικασία της μαζικής αντίστασης θα πρέπει να γίνεται ξεκάθαρο ποιοι είναι μαζί του και αποτελούν αναπόστατο κομμάτι του και ποιοί τον υπονομεύουν ύπουλα με την ακροδεξιά λαϊκίστικη δημαγωγία τους.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σάμου καλεί τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς και όλες τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες που παλεύουν για την υπόθεση των εργαζομένων και για την καλυτέρευση των όρων της ζωής μας, στη δημιουργία ενός πλατιού ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs