Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Η αρχή έγινε, η συζήτηση άνοιξε...


Το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Ιουνίου 2017,  η οργάνωση Λέσβου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, με την εκδήλωση που διοργάνωσε στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, άνοιξε την συζήτηση στο νησί για μια σύγχρονη επαναστατική στρατηγική και τακτική, για ένα νέο κομμουνιστικό κόμμα. Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ Άγγελος Χάγιος σε μια συζήτηση που κράτησε πάνω από δύο ώρες.
Στόχος του ΝΑΡ η συζήτηση αυτή να οδηγήσει στην συνένωση δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε ένα ανώτερο επίπεδο πολιτική συγκρότησης, με πολύ μεγαλύτερη γείωση στην Ελληνική κοινωνία και καλύτερα επεξεργασμένο πολιτικό σχεδιασμό, ικανό να απαντήσει στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα της εποχής.
Κατά την άποψη της οργάνωσης ένας νέος εργατικός κομμουνιστικός φορέας μπορεί να αποτελέσει ποιοτικό βήμα και για τις άλλες δύο πλευρές του ευρύτερου επαναστατικού πολιτικού υποκειμένου, το ταξικό αναγεννημένο εργατικό κίνημα και το πολιτικό μέτωπο – πόλο των αντικαπιταλιστικών, επαναστατικών δυνάμεων της Αριστεράς.
Το ΝΑΡ δεν θέτει ως στόχο με την πρωτοβουλία αυτή την κατάργηση του μετωπικού αντικαπιταλιστικού χαρακτήρα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την μετατροπή της σε κομμουνιστικό κόμμα, ούτε επιδιώκει την μετεξέλιξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κόμμα – ομοσπονδία. Επιμένει στην ανάγκη διατήρηση και διεύρυνσης του αντικαπιταλιστικού πολιτικού μετώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα αυτή την περίοδο. Κι αποτελούν μέρος του συνολικότερου σχεδιασμού της οργάνωσης που περιλαμβάνει:
-         Κύκλο συσκέψεων σε εργασιακούς, νεολαιίστικους και φοιτητικούς χώρους γειτονιές και νομούς.
-         Κύκλο συναντήσεων μεταξύ οργανωμένων κινήσεων, οργανώσεων και αγωνιστών.
-         Μετά την πρώτη ολοκλήρωση των σχετικών συναντήσεων, συγκρότηση επιτροπής πρωτοβουλίας.
-         Προγραμματισμένος οργανωμένος διάλογος πάνω στα ζητήματα που θέτει αυτή θεματολογία.

-         Έκδοση θεωρητικού περιοδικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs