Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Αντιιμπεριαλιστικό Συμπόσιο στην Τουρκία

Αντιπροσωπεία του ΝΑΡ και της νΚΑ συμμετείχε στις εργασίες του Διεθνούς Αντιιμπεριαλιστικού Συμποσίου που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές Δεκέμβρη, μετά από πρόσκληση του Λαϊκού Μετώπου της Τουρκίας. Το συμπόσιο ήταν αφιερωμένο στον αγωνιστή του Λαϊκού Μετώπου Eyup Bas που έχασε πρόσφατα τη ζωή του.

Στο συμπόσιο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από πολλές χώρες και οργανώσεις, μεταξύ των οποίων το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP), το Κομμουνιστικό Κόμμα Λιβάνου, η Χεσμπολά, το FARC από την Κολομβία. Από την Ελλάδα συμμετείχαν αντιπροσωπείες πρωτοβάθμιων σωματείων, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, το ΠΑΜΕ, το ΝΑΡ και η νΚΑ.

Το ΝΑΡ και η νΚΑ συμμετείχαν στις διαδικασίες και στην καταληκτική συζήτηση του διεθνούς συμποσίου συμβάλλοντας με το δικό τους πολιτικό στίγμα στη διαδικασία. Βασικά ερωτήματα και ζητούμενα του συμποσίου ήταν οι αντιστάσεις στη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική, η ανάγκη για ένα κοινό αντιιμπεριαλιστικό και αντικαπιταλιστικό μέτωπο και ο συντονισμός των κινημάτων στην κοινή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο. «Το ζητούμενο είναι ο κόσμος της εργασίας να δώσει τη μάχη ενάντια στο κεφάλαιο και στην αστική πολιτική στη βάση των αναγκών του, συγκροτώντας ένα αντικαπιταλιστικό εργατικό μέτωπο», τόνισε η αντιπροσωπεία του ΝΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs