Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και πρωτοβουλίες για νέο γύρο αγώνων

Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ συνεχίζουν την επίθεση! Ακύρωσαν τις συλλογικές συμβάσεις με νομοθετική πράξη και απαγορεύουν τις αυξήσεις, ενώ ετοιμάζουν και νέα μέτρα.
Ανάγκη για ανασυγκρότηση, συσπείρωση και πρωτοβουλίες, για έναν νέο, ακόμα πιο μαζικό και μαχητικό γύρο αγώνων ανατροπής!
Πρωτοβουλία ταξικών δυνάμεων και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς για συσπείρωση και δράση. Ταυτόχρονα, ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καταγγέλλει τη συμφωνία ντροπής ΓΣΕΕ-ΣΕΒ για μηδενικές αυξήσεις, με τριετή συλλογικής σύμβαση και μαζεύει υπογραφές καταγγελίας. Καταγγελία και για το απίστευτο πραξικόπημα ακύρωσης των συμβάσεων από τον θλιβερό Υπ. Εργασίας Λοβέρδο και την κυβέρνηση.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «Η κυβέρνηση του Μνημονίου της ΕΕ και του ΔΝΤ συνεχίζει τον αυταρχικό τηςκατήφορο». Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζικούς αγώνες ενάντια στο πογκρόμ ιδιωτικοποιήσεων που ήδη ξεκίνησε στις τράπεζες, και καταδικάζει την θλιβερή σύμβαση ΓΣΕΕ-ΣΕΒ που ευθυγραμμίζεται με την πολιτική του μνημονίου.
Προκύπτει η ανάγκη άμεσης έναρξης μιας πλατιάς συζήτησης και ανάπτυξης πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση του κινήματος και την κλιμάκωση των αγώνων. Ταξικές δυνάμεις και η αντικαπιταλιστική Αριστερά απευθύνουν ήδη γενικό κάλεσμα σε όλες τις αγωνιζόμενες δυνάμεις που θέλουν να σπάσουν τα δεσμά της γραφειοκρατικής υποταγής του κυρίαρχου συνδικαλισμού. Όπως τονίζει κείμενο που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες: «Για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με ταξική αγωνιστική ενότητα, χωρίς παραταξιακές περιχαρακώσεις, με αποφασιστική κλιμάκωση της πάλης, μαχητικό εργατικό κίνημα νίκης και ανατροπής! Με στήριξη του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, με μαζικές γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα παντού. Για ένα ρωμαλέο, ενωτικό κέντρο αγώνα, με αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αντίπαλο δέος στο μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου και της τρόϊκα. Με πρώτους σταθμούς δράσης τη ΔΕΘ, τη διεθνή συνάντηση και την πανευρωπαϊκή απεργία του Σεπτέμβρη, τις κλαδικές και διακλαδικές απεργίες που θα ξεσπάσουν. Είναι αγώνας επιβίωσης και αξιοπρέπειας για τον κόσμο της δουλειάς.»
Οι εργαζόμενοι και το κίνημα στη χώρα μας βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής περιόδου.Με τον τριμερή μηχανισμό «σύνθλιψης» ΔΝΤ-Ε.Ε.-κυβέρνησης, το περίφημο «μνημόνιο», έχουμε μπει σε μια συγκλονιστική περίοδο της ταξικής πάλης.
Στη χώρα μας οι συγκλονιστικές απεργίες και διαδηλώσεις της 5ης -6ης Μάη, το παλλαϊκό «όχι στο σφαγείο κυβέρνησης- κεφαλαίου -ΕΕ-ΔΝΤ», έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην ιδεολογική τρομοκρατία,μήνυμα ελπίδας ότι σπάει η μοιρολατρία, ότι οι συσχετισμοί μπορούν να αλλάξουν, η αντεργατική επίθεση μπορεί να ανατραπεί. Το συνδικαλιστικό κίνημα, σήμερα, είναι από κάθε άποψη αναντίστοιχο με τις απαιτήσεις που διαμορφώνουν για την εργατική πάλη η κρίση, η επίθεση του κεφαλαίου, οι αναδιαρθρώσεις στον σημερινό καπιταλισμό. Δεν αξιοποιεί τις δυνατότητες, καθηλώνει τη ριζοσπαστικοποίηση της εργατικής τάξης. Η ενσωμάτωση της ΓΣΕΕ στις αστικές επιδιώξεις ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs