Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Μετά απ' όσα φέρνουν, αυξάνουν και την αστυνομική καταστολή!

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αύξηση των δυνάμεων καταστολής στη Λέσβο:
Η κυβέρνηση του Μνημονίου, η κυβέρνηση που καταδικάζει καθημερινά τους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας στην εξαθλίωση ξέρει ότι δεν πρόκειται «να τη βγάλει καθαρή». Ξέρει ότι πολύ σύντομα η λαϊκή οργή θα ξεσπάσει. Όσο κι αν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ στα εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ καθημερινά μας κουνάνε το δάχτυλο κραυγάζοντας για το δήθεν μονόδρομο του Μνημονίου, η δύσκολη περίοδος που έρχεται για τους εργαζόμενους, τη φτωχομεσαία αγροτιά και τη νεολαία είναι σίγουρο ότι θα φέρει κοινωνική θύελλα. Γι' αυτό κι ετοιμάζονται. Απ’ τη μια μεριά προσπαθούν να ρίξουν το καρότο του κοινωνικού πακέτου της ΔΕΘ αλλά από την άλλη γεμίζουν την φαρέτρα της καταστολής. Γι' αυτό και στήνουν ακόμη και σε περιφερειακές περιοχές όπως η Λέσβος αστυνομικές ομάδες «αντιμετώπισης κοινωνικών αναταραχών».

Ως Τοπική Επιτροπή Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλουμε και καταταδικάζουμε τέτοιες πολιτικές επιλογές και καλούμε κάθε αγωνιστή του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να ριχθεί με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στον αγώνα για ενίσχυση κάθε συλλογικής δράσης που συμβάλλει στην ανατροπή του Μνημονίου. Είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίο ο λαός να αντισταθεί ζητώντας την εθνικοποίηση Τραπεζών και επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο. ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ είναι η άμεση παύση πληρωμών του ληστρικού χρέους ώστε να βρεθούν χρήματα για τους εργαζόμενους, για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, παιδείας και ασφάλισης, των δημόσιων συγκοινωνιών και κάθε δημόσιου αγαθού που πετιέται στον καιάδα της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Καλούμε και στη Λέσβο, συλλογικότητες, κόμματα, οργανώσεις, σωματεία σε ενωτικές, δυναμικές δράσεις ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ και εν’ όψει της ΔΕΘ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs