Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην 50ή Διεθνή Αντιπολεμική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Αυγούστου στο Τόκιο

Διαδήλωση 100.000 έξω από τη Βουλή της Ιαπωνίας ενάντια στην επαναλειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων (29 Ιουλίου 2012)

Μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην 50ή Διεθνή Αντιπολεμική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Αυγούστου στο Τόκιο της Ιαπωνίας, με βασικά θέματα την πάλη ενάντια στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και την κούρσα των εξοπλισμών, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πόλεμο και τον εθνικισμό, αλλά και την εξάπλωση των πυρηνικών αντιδραστήρων παρά το ατύχημα της Φουκοσίμα. Στα πλαίσια των σχετικών κινητοποιήσεων πάνω από 100.000 διαδήλωσαν ενάντια στην επαναλειτουργία πυρηνικών αντιδραστήρων με πορεία προς τη Βουλή της Ιαπωνίας στις 29 Ιούλη

Διαβάστε το κείμενο του μηνύματος στα αγγλικά:
ANTARSYA: Message to the 50th International Antiwar Assembly in Japan

Συντρόφισσες και σύντροφοι,


Aπευθύνουμε στην 50ή Διεθνή Αντιπολεμική Συνέλευση (50th International Antiwar Assembly) θερμό αγωνιστικό διεθνιστικό χαιρετισμό και ένα μήνυμα αλληλεγγύης στο λαό της Ιαπωνίας που τον Αύγουστο του 1945 δέχτηκε το τρομερό χτύπημα της ατομικής βόμβας, την επίδειξη δύναμης του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ που ουσιαστικά εγκαινίασε τον Ψυχρό Πόλεμο με την απόλυτη καταστροφή που φέρνει ο πυρηνικός όλεθρος. 

Σας απευθύνουμε αυτό το μήνυμα εκ μέρους της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπής, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από την Ελλάδα που ζει εδώ και δυο χρόνια την εξέλιξη μιας κοινωνικής καταστροφής που οργανώνουν οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο σε συνεργασία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η μείωση των μισθών, οι δυσβάσταχτοι φόροι σε βάρος των φτωχών, η διάλυση του συστήματος υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα επιχειρήσεων και του δημόσιου πλούτου και κυρίως η διαρκής προσπάθεια να σωθεί το χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα, μπορεί να γίνονται στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους που θα διασφαλίσει τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα ο στόχος είναι να φορτωθεί το κόστος της κρίσης ο κόσμος της εργασίας. 

Αυτές οι πολιτικές επιλογές έχουν οδηγήσει παράλληλα και σε μια κρίση δημοκρατίας, με βασική αιτία τον πολύμορφο αυταρχισμό για την επιβολή του Μνημονίου σε ένα λαό που δεν το δέχεται. Κρίσιμη συνέπεια είναι και το γεγονός ότι στον οξυμένο κοινωνικό ανταγωνισμό με στόχο την επιβίωση που ενθαρρύνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις βρίσκει έδαφος ο φασισμός των νεοναζί.Όσα συμβαίνουν δεν είναι παρά για επανάληψη των σχεδίων κοινωνικής ληστείας που έχει οργανώσει το ΔΝΤ σε μια σειρά από χώρες. 

Σήμερα, στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης το καταστροφικό μοντέλο του ΔΝΤ μεταφέρεται από την ΕΕ στην Ευρώπη, για να αποδειχτεί ότι η περιγραφή του ευρώ σαν κλαμπ των ισχυρών αφορά μόνο τους εχθρούς της εργατικής τάξης και των λαών.Στο ίδιο πλαίσιο αδίστακτων επιλογών του κεφαλαίου προκρίνονται επιλογές όπως η πυρηνικής ενέργεια, παρά το γεγονός ότι βάζει σε κίνδυνο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Είναι επίσης η κρίση και ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός που οδηγεί στην όξυνση των εθνικιστικών ανταγωνισμών, της κούρσας των εξοπλισμών και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.Η σταδιακή διαμόρφωση μπλοκ γύρω από τις ΗΠΑ και την Κίνα δεν είναι παρά μια ένδειξη ότι το κεφάλαιο για σωθεί από την κρίση δε θα διστάσει να καταφύγει και σε πόλεμο προκειμένου μέσα από την καταστροφή να ανοίξει δρόμους κερδοφορίας και νέων αγορών.

Οι εξελίξεις σε Β. Αφρική και Μ. Ανατολή, η Αραβική Άνοιξη και όσα ακολούθησαν, έδειξαν για ακόμα μια φορά ότι είναι οι λαοί, η κινητοποίηση των μαζών μπορούν να γράφουν ιστορία. Αποδεικνύουν επίσης ότι οι ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο δε θα παραδώσουν εύκολα τις εξουσίες τους και θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν Κάθε πολιτική ανεπάρκεια, Κάθε πολιτική αντίφαση και αδυναμία, αλλά και το θρησκευτικό φανατισμό, τον εθνικισμό και το ρατσισμό για να χειραγωγήσουν, να διαιρέσουν, να νικήσουν τους λαούς και να Σταματήσουν έτσι την κοινωνική δυναμική.

Σε αυτή τη σκληρή, αλλά αισιόδοξη εποχή βαδίζουμε με την πεποίθηση ότι οι λαοί θα νικήσουν με όπλο τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Ελπίζουμε να ανοίξει μια νέα εποχή σχέσεων ανάμεσα στις δυνάμεις του αγώνα στην Ιαπωνία και την Ελλάδα που έχει μεγάλη από τη διεθνή στήριξη και αλληλεγγύη. 

Χαιρετίζουμε λοιπόν τη συνέλευση σας σαν μια ουσιαστική διεθνιστική συμβολή στον αντιπολεμικό αγώνα των λαών, σαν μια προσπάθεια να ηττηθεί ο κόσμος του κεφαλαίου και να αναδειχτεί η ελπίδα για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, το κόσμο της σοσιαλιστικής προσπάθειας και της κομμουνιστικής προοπτικής.


  • Ο 21ος αιώνας θα είναι των λαών!
  • Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών!
  • Ζήτω ο διεθνισμός και η κοινή πάλη των λαών ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs