Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ανεπιθύμητοι οι εκπρόσωποι του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ. Να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ



Θλιβερός είναι ο απολογισμός της επίσκεψης στην Ελλάδα του Σιμόν Πέρες, προέδρου του Ισραήλ, του κράτους-τρομοκράτη της Μ. Ανατολής. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ βρίσκει ευκαιρία να συνταχθεί ανοιχτά με την επιθετική και τυχοδιωκτική πλευρά των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Αυτών δηλαδή που είναι ένοχοι για τα αυταρχικά καθεστώτα στη Μ. Ανατολή, για τη λεηλασία του πλούτου και τη φτώχεια των λαών, για τους αλλεπάλληλους πόλεμους και επεμβάσεις και την προσφυγοποίηση των πληθυσμών.
Πάνω από όλα η επίσκεψη Περες είναι μια κίνηση εχθρική στον αγώνα του παλαιστιανιακού λαού για ζωή, αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία της Παλαιστίνης. Έναν αγώνα που ο ελληνικός λαός έχει αγκαλιάσει με κάθε δυνατό τρόπο.
Δεν πρέπει να ξεχνά κάνεις ότι αυτές τις μέρες το σύστημα εξουσίας στο Ισραήλ έχει να αντιμετωπίσει ένα κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας και μαζικής κινητοποίησης. Η επίσκεψη στην Ελλάδα του προέδρου ενός μιλιταριστικού, εθνικιστικού, ρατσιστικού καθεστώτος που αναζητά διεθνή στηρίγματα, δείχνει για άλλη μια το αντιλαϊκό πρόσωπο της συγκυβέρνησης Σαμαρά.
Η επίσκεψη Πέρες είναι επίσης κακό σημάδι για την εμπλοκή της Ελλάδας σε τυχοδιωκτικές πολεμικές ενέργειες στην Αν. Μεσόγειο, τη Μ. Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή. Η εκρηκτική κατάσταση στο Ιράκ, αλλά και η πικρή εμπειρία της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής στην Κύπρο, δείχνουν που καταλήγουν οι επεμβάσεις των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών και η συμμετοχή σε ανταγωνισμούς και λυκοσυμμαχίες, πέρα φυσικά από το υπέρογκο κόστος των εξοπλισμών και της αποστολής στρατευμάτων στο εξωτερικό.
Στο πλαίσιο αυτό ήταν απαράδεκτη η συνάντηση του Α. Τσίπρα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ με το ισραηλινό γεράκι του πόλεμου, μια κίνηση που δεν ερμηνεύεται παρά σαν εγγυήσεις αποδοχής του πλαισίου σχέσεων που επιβάλλει ο ιμπεριαλισμός.
  • Ανεπιθύμητοι οι εκπρόσωποι του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ – Να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ
  • Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και στον αγώνα του για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος
  • Καμιά εμπλοκή σε πολεμικές ενέργειες και επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε Συρία-Ιράν-Μ. Ανατολή – Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs