Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Να ανατραπεί η κυβέρνηση και το σύστημα που δολοφονεί

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία από αστυνομικούς «ειδικούς φρουρούς» του 16χρονου νεαρού το Σάββατο το βράδυ στα Εξάρχεια. Δεν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια ή άτυχη στιγμή. Η κυβέρνηση Καραμανλή έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη.
Είχε προετοιμάσει τις δυνάμεις καταστολής: Με τη νομιμοποίηση της χρήσης πυροβόλων όπλων κατά των φοιτητικών διαδηλώσεων. Με το μόνιμο όργιο καταστολής κατά των κινητοποιήσεων της νεολαίας και των εργαζομένων. Με την περικύκλωση των Εξαρχείων από αστυνομικούς και τη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας (και άλλων πόλεων) σε κατεχόμενες ζώνες από τα ΜΑΤ κατά του «εχθρού λαού».
Κυβέρνηση και κράτος ετοιμάζουν τη «σιδερένια φτέρνα» τους για να συντρίψουν τις κοινωνικές αντιστάσεις, που θα οξυνθούν λόγω της τρομερής επίθεσης που ετοιμάζει το κεφάλαιο στους εργάτες και εργαζόμενους για να ξεπεράσει την κρίση του. Με το νέο κύμα απολύσεων, τη νέα φτώχεια και τις προτάσεις Μίχαλου για μισή δουλειά – μισή ζωή, το σύστημα πρέπει να θωρακιστεί. Τρομοκρατία του κεφαλαίου στο εργοστάσιο, τρομοκρατία της αστυνομίας στους δρόμους.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για την δήθεν απονομή δικαιοσύνης τους συστήματος. Είδαμε πρόσφατα πως έπεσαν στα μαλακά οι μπάτσοι – ζαρντινιέρες που βασάνιζαν τον κύπριο φοιτητή στην Θεσσαλονίκη. Η τιμωρία θα είναι πολιτική, θα δοθεί από το κίνημα και θα είναι σκληρή!Η κυβέρνηση Καραμανλή δολοφονεί!

Η κυβέρνηση της λεηλασίας των δικαιωμάτων λαού και νεολαίας, της διαρκούς καταστολής, πρέπει να ανατραπεί.
Το σύστημα που θυσιάζει τους 16χρονους στο βωμό της κρατικής βίας θα πάει στη χωματερή της ιστορίας.Για μια κοινωνία που οι νέοι θα περπατούν και θα ζουν ελεύθεροι!Απαιτείται άμεση αντίδραση. Το μαζικό λαϊκό κίνημα να βγει στους δρόμους, με συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις – καταλήψεις, συντονισμό των εργατικών και νεολαιίστικων σωματείων και συλλόγων και με συντονισμό των αριστερών δυνάμεων, για ένα πολιτικό μαζικό κίνημα ανατροπής του οργίου κρατικής – κυβερνητικής βίας και αντεργατικής επίθεσης.- Να παραιτηθούν τώρα οι Παυλόπουλος – Χηνοφώτης, άμεση παραδειγματική τιμωρία των ενόχων- Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ-

Άμεσος αφοπλισμός της αστυνομίας, έξω οι δυνάμεις κατοχής από το κέντρο της Αθήνας. Διάλυση τώρα των ΜΑΤ.
Κίνημα ανατροπής για τις ελευθερίες της εποχής μας, σε σύγκρουση με τον καπιταλισμό που σκοτώνει (στη δουλειά, στον πόλεμο και στην πόλη) και τον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ
ΝΑΡ, νΚΑ, Αθήνα 7/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs