Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Πανεργατική Απεργία 11/3: Μαζική απεργία, τεράστια συλλαλητήρια

- Μαζικά ήταν τα Συλλαλητήρια της Τρίτης 16/3 σε πολλές πόλεις.
- Πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα Πρωτοβάθμιων Σωματείωνπραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/3 στις 11.00 π.μ. στο αμφ. Γκίνη (Πολυτεχνείο-Αθήνα) για να συζητηθεί η συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα. Πλούσιος διάλογος των σωματείων. Νέα σύσκεψη σωματείων την Τετάρτη 24/3.
.
Λαοθάλασσα οργής και απάντησης στην αντιλαϊκή πολιτική. Μεγάλη η συμμετοχή στην Απεργία, τεράστια συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.
.
Στα ποτάμια των απεργών που με μαχητικό τρόπο καταδίκασαν τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση απάντησε με ένα πρωτοφανές όργιο καταστολής. Από νωρίς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν με μαζικά μπλοκ σωματείων σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, οι ταξικές δυνάμεις, πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού στο Μουσείο-Πολυτεχνείο. Έξω από το Πολυτεχνείο, από τη μικροφωνική πρωτοβάθμιων σωματείων, ακούστηκαν τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση, μαζί με την Ε.Ε. και την εργοδοσία ενάντια στην εργαζόμενη πλειοψηφία. 4apergia-11-3.gifΑκολούθησε μια πολύ μαζική πορεία, που χτυπήθηκε αό την αρχή. Η αστυνομία, με εντολή της κυβέρνησης, έκοψε την οδό Πατησίων στο ύψος της Σολωμού, εμποδίζοντας τα μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων να συνεχίσουν τη διαδήλωση. Αιτία, η απαίτηση της ΓΣΕΕ, η οποία με μερικές εκατοντάδες έφυγε από παράλληλους με τη συγκέντρωση δρόμους, ώστε να παρακάμψει τα σωματεία και να βρεθεί μόνη της μπροστά. Σε όλη τη διάρκεια της μαζικότατης διαδήλωσης η στάση της αστυνομίας ήταν προκλητική, με ασφυκτική πίεση διμοιριών ΜΑΤ στο πλάϊ των μπλοκ και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
Μετά τη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Σε ανακοίνωσή τους, τα σωματεία " καταγγέλλουν την βάρβαρη, απρόκλητη και προσχεδιασμένη επίθεση των ΜΑΤ κατά της απεργιακής συγκέντρωσης των εργαζομένων στην Αθήνα. Τα κατασταλτικά μέτρα έχουν διπλό στόχο. Αφενός την τρομοκράτηση των εργαζομένων γενικά, ώστε με τη βια και τον φόβο να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ.
Αφετέρου, να απομονώσουν το ταξικό ρεύμα μέσα στο εργατικό κίνημα. Ανησυχούν και φοβούνται για την δυναμική που έχει η δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων για ενότητα στον αγώνα των εργαζομένων, κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ."
Τα σωματεία καλούν αύριο Παρασκευή στις 5.00 μ.μ. σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της πρώην Ολυμπιακής που έχουν καταλάβει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου) και την Τρίτη 16 Μάρτη σε μαζικό συλλαλητήριο, στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs