Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

24ωρη απεργία στις 29 Ιούνη

Να κηρυχθεί τώρα 48-ωρη πανεργατική Απεργία!
.
Κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες και εβδομάδες για το εργατικό κίνημα, με σταθμούς την αντιπαράθεση στο ασφαλιστικό-έκτρωμα που έρχεται προς ψήφιση, την νέα επίσκεψη του κλιμακίου ελεγκτών ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ αλλά και τον επερχόμενο νόμο για τα εργασιακά, δηλαδή την πλήρη κατεδάφιση της εργατικής νομοθεσίας και την πλήρη «απελευθέρωση» της εκμετάλλευσης χωρίς όρια και φραγμούς.

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να κλιμακώσουν και να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής συνολικά και όλης της αντεργατικής επίθεσης και στρατηγικής όπως εκφράζεται από το «μνημόνιο» και όλους τους νόμους και μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και το κεφάλαιο στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης. Καμία αναμονή, καμία υποταγή στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ! Ανάγκη να οργανωθεί τώρα πανεργατικό απεργιακό μέτωπο από σωματεία και ομοσπονδίες.
Σε αυτή την κατεύθυνση οργανώνονται τα επόμενα βήματα. Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Συντονισμός "καλεί όλα τα σωματεία, όλες τις εργατικές δυνάμεις που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, σε ταξική ενωτική δράση για αγωνιστικό μπλακ άουτ για να μην περάσει το ασφαλιστικό τερατούργημα."
Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί να κηρυχθεί άμεσα 48-ωρη πανεργατική απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό-έκτρωμα και τις ρυθμίσεις που προωθούνται με διαδικασίες εξπρές μέσω προεδρικών διαταγμάτων για τα εργασιακά (απελευθέρωση απολύσεων, μείωση-κατάργηση αποζημιώσεων, κ.α.). Στην κατεύθυνση οργάνωσης απεργιακής κινητοποίησης την ερχόμενη εβδομάδα (για τις 23 Ιούνη) βρίσκονται ήδη πολλά εργατικά σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs