Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία της νΚΑ Βόλου

Τις πιο αισχρές πρακτικές του παρακράτους και κάθε λογής τραμπούκου ζήλεψαν μέλη της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ στον Βόλο, στέλνοντας στο νοσοκομείο τέσσερα μέλη της ΕΑΑΚ, τρεις εκ των οποίων μέλη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση με χτυπήματα στο κεφάλι και άλλες κακώσεις. Τα σημερινά επεισόδια (20/12) είναι συνέχεια αυτών του Σαββάτου, όταν μέλη της ΚΝΕ κατέστρεψαν τους χώρους και το υλικό παρέμβασης της ΕΑΑΚ στις σχολές του Βόλου.

Εντάσσονται όμως σε ένα κεντρικά σχεδιασμένο σκηνικό πόλωσης του ΚΚΕ με τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ που διαδραματίζεται εδώ και λίγες ημέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, στην Πάντειο μέλη της ΚΝΕ τοποθέτησαν τιμητική πλακέτα στη μνήμη της ηρωικής κομμουνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου σε έναν από τους ελάχιστους χώρους που διατηρεί το σχήμα της ΕΑΑΚ στη σχολή με την υπογραφή ΚΝΕ- ΚΚΕ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησαν. Τα μέλη της ΕΑΑΚ επέλεξαν να μη δημιουργήσουν ένταση μέχρι και το πέρας της εκδήλωσης. Αντίθετα μετά από αυτή παρέδωσαν με διάθεση συνεννόησης και χωρίς καμία φθορά, τη συγκεκριμένη πλακέτα στα μέλη της ΚΝΕ έτσι ώστε να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της σχολής. Αμέσως μετά από αυτό, η ηγεσία της ΚΝΕ εξέδωσε μια χυδαία ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ, ως «ΕΚΟΦΙΤΕΣ» και «Αντικομμουνιστές», τους παρομοιάζει με «απογόνους των Ες- Ες» και «Χρυσαυγίτες» και την ίδια στιγμή εξαπολύει ως «απάντηση» τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον τους. Ίδια ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΜΕ. Αυτό το κλίμα πόλωσης μεταφέρθηκε σε δεκάδες σχολές με συμμορίτικου τύπου επιθέσεις οργανωμένων ομάδων απέναντι σε μέλη της ΕΑΑΚ, μια από αυτές και η Αρχιτεκτονική του Βόλου.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις πρακτικές αυτές και σημειώνουμε πως βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη νεολαία και τους εργαζόμενους της χώρας. Η οικονομική και πολιτική δικτατορία της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ επιτίθεται καθημερινά στα δικαιώματα και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Την ίδια στιγμή, παρά τις δυσκολίες, χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι βαδίζουν ολοένα και πιο αποφασιστικά στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια σε αυτό το βάρβαρο καθεστώς. Το φοιτητικό κίνημα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, τόσο απέναντι στους νόμους της Διαμαντοπούλου για την εκπαίδευση όσο και ενάντια στην αντεργατική επίθεση του Μνημονίου, της Τρόικας και της Κυβέρνησης.

Σημειώνουμε πως πρωταγωνιστικό ρόλο στον ξυλοδαρμό είχε ο Στάθης Γώγος, μέλος της ΚΝΕ, ο οποίος πριν λίγα χρόνια είχε δεχθεί άνανδρη επίθεση με μαχαίρι από φασιστοειδή. Φαίνεται πως όχι μόνο δεν εκτίμησε τους δεσμούς αλληλεγγύης που μπορεί να έχει η Αριστερά απαντώντας σε δολοφονικές επιθέσεις, όχι μόνο δεν εκτίμησε την συνεισφορά της ΕΑΑΚ που πρότεινε σε δεκάδες Φοιτητικούς Συλλόγους σε ολόκληρη την Ελλάδα ψηφίσματα καταδίκης αλλά ζήλεψε και τις πρακτικές των τότε θυτών του, δίνοντας σήμερα τυφλά χτυπήματα στο κεφάλι. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση ούτε με το κομμουνιστικό ούτε με το φοιτητικό κίνημα. Καλούμε την ΚΝΕ, το ΚΚΕ και τον Φοιτητικό Σύλλογο της σχολής του να τοποθετηθούν.

Η κομμουνιστική αριστερά και πολύ περισσότερο οι νεκροί της, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως «ιδιοκτησία» κανενός. Η μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου ανήκει στον λαό, τους εργαζόμενους και τους κομμουνιστές όλων των χώρων. Με αυτή και χιλιάδες άλλους ως παραδείγματα θα δώσουμε σκληρή μάχη με την κυβέρνηση και την χούντα της Τρόικας για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Καλούμε τη ΚΝΕ και το ΚΚΕ να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα και τους δρόμους, να αφήσουν τον ολισθηρό δρόμο της βίας δίχως αρχές και επιτέλους να συναισθανθούν οτι οι κρίσιμες και αναβαθμισμένες απαιτήσεις των καιρών δεν έχουν κομματική ταυτότητα.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Οργάνωση Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs