Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Το ΝΑΡ για την εργατική Πρωτομαγιά 2012


Όλοι στην ταξική συγκέντρωση, Μυτιλήνη- Κεντρικά Λύκεια, 10.30 π.μ.
.
1η ΜΑΗ 2012
Να τους ανατρέψουμε! Με ένα νέο εργατικό κίνημα αντεπίθεσης. Με δυνατή αντικαπιταλιστική Αριστερά!
.
 Αυτοί που κατέχουν τον πλούτο αυτής της χώρας και της κοινωνίας, τον πλούτο που παράγει η εργαζόμενη πλειοψηφία, είναι πολύ ξεκάθαροι: θέλουν να μας τα πάρουν όλα! Μέσα στην ιστορική και βαθιά κρίση του συστήματός τους, του καπιταλισμού, το οποίο βασίζεται στην εκμετάλλευση, το κέρδος, τον ανταγωνισμό, ζητάνε από τους εργαζόμενους να πληρώσουν «τα σπασμένα». Να σώσουμε τα κέρδη τους. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι εργοδότες, με τις πλάτες της ΕΕ και του πολιτικού τους προσωπικού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και τα δεκανίκια τους (κεντρο-δεξιά και δήθεν κεντρο-αριστερά κόμματα-αναχώματα), μας έβαλαν να πληρώσουμε 30 δις για εξοπλισμούς μόνο την τελευταία 10ετια. Δεν πληρώνουν φόρους και εισφορές, «τα παίρνουν» από κάθε λογής επιδοτήσεις και ενισχύσεις, έχουν σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις. Έβγαλαν 600 δις στην Ελβετία και αλλού, μετέφεραν τα εργοστάσια τους όπου είχε μισθούς πείνας για να έχουν χαμηλό κόστος. Αγόρασαν βίλες και κότερα δισεκατομμυρίων στο εξωτερικό, τώρα μέσα στην κρίση. Όλοι αυτοί δύο χρόνια τώρα, στο όνομα των χρεών που οι ίδιοι δημιούργησαν, απαιτούν από τον κόσμο της δουλειάς, τους νέους, το λαό, να «σώσουν την πατρίδα», να υποταχτούν στη χούντα των τραπεζιτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ, να υποκύψουν στο δίλημμα «ευρώ η χάος».
Το μέλλον μας δεν είναι ο βάρβαρος καπιταλισμός!
Η επίθεση μπορεί να ανατραπεί με αντικαπιταλιστική πάλη!
 
Τα μνημόνια, τα χρέη, η ύφεση κ.λπ. δεν είναι «ελληνικό φαινόμενο». Είναι μια παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, που εξαπλώνεται από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου έως τις μεγάλες μητροπόλεις του συστήματος. Η αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή και βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, των απολύσεων και των μισθών πείνας, της καταστολής και της σύγχρονης χούντας του κεφαλαίου για να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική, πρέπει να είναι αντίθεση και αντίσταση απέναντι στο ίδιο το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, τους υπερεθνικούς οργανισμούς του όπως η Ε.Ε.  Να χτυπάει στην καρδιά του αντιπάλου, τον ίδιο τον καπιταλισμό. Για να επιβιώσουμε πρέπει να τους ανατρέψουμε. Για να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει ο πλούτος και η εξουσία να περάσει στα χέρια των εργαζόμενων.
 
Ώρα να οργανωθούμε αλλιώς!
 
Η βίαιη επίθεση της πραγματικής τρόικας, δηλαδή του ελληνικού κεφαλαίου-εργοδοσίας, των υπερεθνικών συμμαχιών των καπιταλιστών όπως η ΕΕ και το ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις τους, ανασυγκροτούν το σύστημά τους, ξεθεμελιώνοντας όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, κατακτήσεις ενός αιώνα. Σήμερα χρειάζεται ένα νέο ΣΙΚΑΓΟ της σύγχρονης εργατικής τάξης. Αν το 1897 οι εργάτες κατέκτησαν το 8-ωρο και αυξήσεις στις αμοιβές, σήμερα χρειάζεται να δημιουργήσουμε ξανά ένα εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα που να στοχεύει στις αιτίες και τους ένοχους. Να γράψει τη δική του ιστορία, ανατρέποντας την επίθεση, δημιουργώντας ρήγματα και νίκες. Δεν φτάνει ότι είχαμε, στη νέα κατάσταση υπάρχουν νέα καθήκοντα: Θέλουν να διαλύσουν κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης και στάσης. Να ξεσαλώσουν όλοι μαζί, εργοδότες, κυβερνήσεις, τρόικα ενάντια σε κάθε εργαζόμενο ατομικά. Γι΄ αυτό απαιτείται να χτίσουμε νέες μορφές συλλογικότητας, πάλης και αλληλεγγύης. Συνδικάτα και σωματεία βάσης σε κάθε επιχείρηση, γραφείο, κατάστημα.Συντονισμούς σωματείων και αγώνων. Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και κλάδους που θα αποφασίζουν για την πάλη, τα αιτήματα, το μέλλον μας. Επιτροπές αγώνα και κάθε όργανο και συλλογικό θεσμό που να μπορεί  να υπερβεί την υποταγή, τη γραφειοκρατία, τον πολιτικό και ιδεολογικό αφοπλισμό του κυβερνητικού και αστικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των περισσότερων ομοσπονδιών.Σήμερα, κρατώντας τις καλύτερες παρακαταθήκες του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος των προηγούμενων δεκαετιών, μπορούμε και πρέπει να ξεκινήσουμε τη συλλογική προσπάθεια για ένα νέο, ταξικά ανασυγκροτημένο, πολιτικά επικίνδυνο και απειλητικό για την εργοδοσία και τους εκπροσώπους της, εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα. Μαχητικό και αποφασιστικό, για να είναι νικηφόρο. Ικανό να «κατεβάζει διακόπτες» και να προκαλεί πραγματικά πλήγματα στην καπιταλιστική οικονομία, να απειλεί τα κέρδη τους, γιατί αυτό είναι που φοβούνται, αυτό είναι που τους πονάει. Γι΄ αυτό αφηνιάζουν κάθε φορά που οι ναυτεργάτες δένουν τα πλοία, οι εργάτες κλείνουν τα εργοστάσια και δεν παράγουν, όπως οι ηρωικοί χαλυβουργοί. Να αλλάξει ο φόβος στρατόπεδο!
 
Τα ζητάμε όλα για να ζήσουμε!
Κομμουνιστική απελευθέρωση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης,
του κέρδους, της καταπίεσης
 
Το ΝΑΡ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, ιδιαίτερα τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να πάρουν την υπόθεση και τους αγώνες στα χέρια τους. Να απορρίψουν με ταξική αποφασιστικότητα τα τρομοκρατικά διλήμματα τύπου «Ε.Ε.-ευρώ ή χάος», «ατομική σύμβαση ή απόλυση», «μείωση μισθών ή τίποτα», θυσίες για 30 χρόνια ακόμα (τουλάχιστον) ή ακυβερνησία, χρεοκοπία και χάος. Είναι τα διλήμματα των εργοδοτών, του κεφαλαίου και του πολιτικού τους συστήματος για να μας υποτάξουν. Για να αποδεχτούμε το ρόλο του σύγχρονου δούλου στα σκλαβοπάζαρα της μισθωτής εκμετάλλευσης και δουλείας. Το πραγματικό δίλημμα είναι: συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής τους, του σύγχρονου κοινωνικού μεσαίωνα ή ανατροπή τους.Ο πλούτος και η εξουσία στην ισχνή μειοψηφία ή στα χέρια όσων παράγουν τον πλούτο; Ο καθένας μόνος του και ηττημένος ή όλοι μαζί, επικίνδυνοι, ικανοί και αποφασιστικοί απέναντι στο συρφετό των εκμεταλλευτών;Χρεοκοπημένος καπιταλισμός της παρακμής και κρίσης ή νέα κομμουνιστική προοπτική απελευθέρωσης;
Σήμερα μπορούμε και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα μαζικό πανεργατικό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της επίθεσης, ικανό να συνενώσει τα ρυάκια της αντίστασης, τις φωνές της οργής και αγανάκτησης, σε ένα μεγάλο ποτάμι αμφισβήτησης και ανατροπής της επίθεσης και των εκφραστών της. Να αλλάξουμε έτσι τους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς, βελτιώνοντας τη θέση και ζωή μας, στο δρόμο της απελευθέρωσής μας από τα δεσμά της σύγχρονης χούντας του κεφαλαίου.
 
Να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους χώρους δουλειάς, τους αγώνες
αλλά και στις εκλογές...
 
Μια αριστερά που μιλάει και αγωνίζεται για την επαναστατική ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και γι΄ αυτό μπορεί να αγωνίζεται αποτελεσματικά και σήμερα για νίκες και ρήξεις, αξίζει να ενισχυθεί και στις εκλογές της 6ης Μάη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής και κομμουνιστικής αριστεράς, σε καλεί για ψήφο αγώνα και ελπίδας για μια άλλη προοπτική, στο δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Για να ενισχυθούν αποφασιστικά οι αγώνες ενάντια στη βάρβαρη πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Για να τιμωρηθούν και καταδικαστούν αποφασιστικά όχι μόνο τα μνημόνια και οι δυνάμεις που τα στηρίζουν, αλλά συνολικά η τρομοκρατία των τραπεζών, του κεφαλαίου, της τρόικας. Για να περάσει η εξουσία και ο πλούτος στα χέρια των εργαζομένων. Αυτή την προοπτική αξίζει να στηρίξουν οι εργαζόμενοι!
 
Στο δρόμο του Σικάγο, οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν!
Στον καπιταλισμό της παρακμής απαντάμε με τον κομμουνισμό της νέας εποχής!
Όλα για όλους! Ισότητα, ελευθερία, διεθνισμός των εργαζομένων.
.
Νέο Αριστερό Ρεύμα, Μάης 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs