Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εκπαιδευτικών: Καταγγελία για δηλώσεις της Χρυσης Αυγής



Πρώτα έπιασαν τους κομμουνιστές και δεν αντέδρασα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Μετά έπιασαν τους συνδικαλιστές και δεν αντέδρασα, γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Ύστερα έπιασαν τους Εβραίους και δεν αντέδρασα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Τέλος, όταν ήρθαν να πιάσουν εμένα, δεν υπήρχε κανείς να με υπερασπισθεί.
 
( Μάρτιν Νίμελερ, Γερμανός πάστορας, 1945)
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκπαιδευτικών καταγγέλλει τις προκλητικές δηλώσεις μελών και οργανώσεων της Χρυσής Αυγής εναντίον μεταναστών, παιδιών μεταναστών και εκπαιδευτικών, ως ενάντιες σε κάθε έννοια πολιτισμού, δικαίου, ανθρωπίνων αξιών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Βιώνοντας όλοι μας τις απάνθρωπες συνέπειες από τις πολιτικές των Μνημονίων, θεωρούμε ότι πρέπει να καταδικαστούν τα κόμματα που επέλεξαν τη διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας. Ούτε σε συνθήκες πολέμου δεν θα αθροίζαμε τόσα θύματα στην Ελλάδα: αυτοκτονίες, αρρώστιες, μαζικές απολύσεις, μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό, ανεργία, φτώχεια, πείνα, λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία.
Η Χρυσή Αυγή ως βαθειά συστημική δύναμη εξισώνει τους θύτες με τα θύματα αυτών των πολιτικών. Με τις δηλώσεις μίσους και τις απειλές για μαζικό ανθρωποκυνητό μέσα σε χώρους εκπαίδευσης και υγείας, τραυματίζει βαθειά την ελληνική κοινωνία, και την ωθεί σε αντιανθρώπινες πρακτικές.

Ως εκ τούτου, καταγγέλλουμε την στοχοποίηση προοδευτικών εκπαιδευτικών και την προσπάθεια κατατρομοκράτησής τους γιατί καταδικάζουν τον φασισμό (τώρα στην Εύβοια, παλιότερα στο Κιλκίς). Θυμίζουμε στους οπαδούς του ναζισμού και τονίζουμε σε όλη την κοινωνία ότι είναι υποχρέωση των εκπαιδευτικών να διαπλάθουν δημοκρατικές συνειδήσεις και να διδάσκουν στους μαθητές τι ήταν το ολοκαύτωμα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα ΕΣ-ΕΣ και η ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα, δηλαδή όλα αυτά τα οποία θαυμάζουν οι Έλληνες οπαδοί του Χίτλερ.
Ως εκπαιδευτικοί που παλεύουμε για ποιοτική και δημοκρατική παιδεία, δημόσια και ανοιχτή σε όλα τα παιδιά, για σχολεία που θα είναι χώροι πολιτισμού και μόρφωσης και όχι κάτεργα ή στρατόπεδα συγκέντρωσης, αντιστεκόμαστε στη ναζιστική ιδεολογία και τις πρακτικές που επιχειρείται να επιβληθούν στην ελληνική κοινωνία.
Καλούμε όλη την ελληνική κοινωνία, το αγωνιζόμενο κίνημα - που εδώ και δυο χρόνια έδωσε μάχες ενάντια στην νέα αυτή μορφή κατοχής - τα συνδικάτα και τους φορείς να πάρουν θέση και να καταδικάσουν με λόγια και στην πράξη την βίαιη εισδοχή του φασιστικού δηλητηρίου στην καρδιά της ελληνικής κοινωνίας. Καλούμε όλο τον προοδευτικό κόσμο να κλείσει τις πόρτες στους νεοναζί, προστατεύοντας όλα τα παιδιά του κόσμου αλλά και τους λειτουργούς της δημόσιας παιδείας και υγείας που αγωνίζονται για να τα θεραπεύσουν και να τα μορφώσουν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs