Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Να σταματήσει άμεσα η δίωξη συνδικαλιστών και στελεχών του ΚΚΕ στη Λέσβο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει για άλλη μια φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δίωξη στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στη Λέσβο επειδή υπερασπίστηκαν την απεργία των ναυτεργατών. Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 16/9 δίκη τους έχει αφετηρία την προσπάθεια της εταιρίας ΑΝΕΚ να πλήξει το δικαίωμα στην απεργία.

Η σύλληψη των πρόεδρων του Εργατικού Κέντρου Λέσβου Στρατή Αντώνα και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λέσβου Νίκου Μπουλμπούλη, αλλά και η εισβολή λιμενικών στα γραφεία ΚΚΕ τον περασμένο Μάη, μαζί με τη μήνυση σε βάρος του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Σκοπελίτη, σηματοδοτούν το χτύπημα που δέχονται τα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα στην εποχή του Μνημονίου. Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το ΔΝΤ υπάρχει μόνο μία ελευθερία: η ασυδοσία του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνείται, μαζί με τους διωκόμενους, μαζί με κάθε εργαζόμενο, να δεχτεί ότι η απεργία είναι δικαίωμα, αρκεί να μην ασκείται και να μην περιφρουρείται. Στεκόμαστε δίπλα στους διωκόμενους, απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη, κάθε ενέργεια που στρέφεται ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες.

Αυτού του είδους οι διώξεις δε θα σταματήσουν την προσπάθεια για ένα μαχητικό εργατικό κίνημα ανατροπής του Μνημονίου ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ και του συνόλου της πολιτικής της κοινωνικής βαρβαρότητας. Σε αυτήν την προσπάθεια οι δυνάμεις του εργατικού κινήματος που δεν υποτάσσονται στο συνδικαλισμό της ήττας, της υποταγής και της συναλλαγής των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καλούνται να δράσουν από κοινού δίνοντας αγωνιστική διέξοδο, ελπίδα ανατροπής και νίκης για τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs