Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Όχι στο νομοσχέδιο έκτρωμα για τον ΟΣΕ

ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΟΣΕ

Η κυβέρνηση πανικόβλητη κατέφυγε στα δικαστήρια για να επιβάλει το αντεργατικό νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ! Για χάρη των μέτρων του Μνημόνιου ΔΝΤ-ΕΕ επιχειρούν τη καταστολή την ώρα που μιλάνε για «διαβούλευση»!

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ είναι ένα δώρο στα αδηφάγα συμφέροντα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Στο όνομα των ελλειμμάτων του ΟΣΕ διαλύει την δημόσια συγκοινωνία αφήνοντας τεράστιες περιοχές της χώρας χωρίς δίκτυο, απολύει χιλιάδες εργαζόμενους και καταστρατηγεί τις κατακτήσεις των υπόλοιπων με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ο κόσμος θα πληρώνει πανάκριβα εισιτήρια και θα μετακινείται χωρίς ασφάλεια όπως συνέβη στη Αγγλία όπου τα ατυχήματα έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Όμως η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να το βάλει η κυβέρνηση στη ζυγαριά του κέρδους. Είναι πρόκληση η κυβέρνηση που μιλάει για «πράσινες» επενδύσεις να διαλύει το πιο οικολογικό μέσο μετακίνησης αντί να επεκτείνει τις γραμμές του και να προχωρήσει σε προσλήψεις. Είναι πρόκληση να προπαγανδίζουν οι υπουργοί ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ είναι ρετιρέ των 60.000 ευρώ το μήνα όταν τα απλήρωτα ρεπό είναι εκατομμύρια εργατοώρες!

Είναι ώρα να στηρίξουμε τον αγώνα των σιδηροδρομικών για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα.Να απαιτήσουμε τη παύση πληρωμών του ληστρικού χρέους αντί να παγώνει η κυβέρνηση τις επιχορηγήσεις η να τις περιορίζει αυθαίρετα στο 18% των υποχρεώσεων της. Nα αγωνιστούμε για τρένο φθηνό, ποιοτικό, με δίκτυο ανεπτυγμένο, κάτω από εργατικό έλεγχο για το δημόσιο - λαϊκό συμφέρον.

Καλούμε σε Πανεργατικό ξεσηκωμό με απεργίες και καταλήψεις για να μην περάσει το τερατούργημα της κυβέρνησης που θα χαρίσει είτε στα ΚΤΕΛ, είτε στις πολυεθνικές εταιρίες τους σιδηροδρόμους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs