Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω τα χέρια από το περιοδικό «Πορεία» (YURUYUS)

Aλληλεγγύη στους αγωνιστές της Τουρκίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την έφοδο της τουρκικής αστυνομίας στα γραφεία του περιοδικού «Πορεία» (YURUYUS) στις 24 Δεκεμβρίου 2010, στην περιοχή Σισλί της Κωνσταντινούπολης. Κατά την επίθεση της αστυνομίας βασανίστηκαν και συνελήφθηκαν 7 εργαζόμενοι, 4 από τους οποίους μετά από δίκη φυλακίστηκαν.Η αστυνομία παρουσίασε την εισβολή ως «μεγάλο χτύπημα στην τρομοκρατία». Ο αγώνας «ενάντια στην τρομοκρατία» που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση Ερντογάν δεν είναι παρά η επίθεση ενάντια στους αγωνιστές και τις οργανώσεις της Αριστεράς. Είναι μια κατασταλτική και αυταρχική πολιτική στο όνομα της δημοκρατίας και του εκσυγχρονισμού της Τουρκίας, με σκοπό να φιμώσει τα κινήματα και τους αγωνιστές που αντιστέκονται στην κρατική και κυβερνητική πολιτική και τον αυταρχισμό.

Η επίθεση στο περιοδικό YURUYUS δεν ήταν συμπτωματική. Το περιοδικό YURUYUS, εδώ και ένα μήνα, γράφει γι’ αυτούς που κάηκαν ζωντανοί στις φυλακές της Τουρκίας το 2000, τους πολιτικούς κρατούμενους. Το περιοδικό YURUYUS, υπενθύμισε για άλλη μια φορά σε όλη την Τουρκία, τις μεγαλύτερες δολοφονίες που έγιναν στις φυλακές και τα λευκά κελιά όλα τα τελευταία χρόνια.

Καλούμε το κράτος και την κυβέρνηση της Τουρκίας να σταματήσει κάθε δίωξη και επίθεση ενάντια στους αγωνιστές, μέσα και έξω από τις φυλακές.Καταγγέλλουμε την προσπάθεια απροκάλυπτης φίμωσης του αριστερού και αγωνιστικού τύπου της Τουρκίας.

Δηλώνουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές του περιοδικού Πορεία και όλους όσους αγωνίζονται για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και αιτήματα.

Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών!

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις συλλογικότητές τους!

Διεθνής Αλληλεγγύη και αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των κυρίαρχων σε Ελλάδα-Τουρκία και όλο τον κόσμο.

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs