Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση ΝΑΡ για την απεργιακή κινητοποίηση της 19 Οκτωβρίου


Η σημερινή πρώτη μέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας αποτελεί τον μεγαλύτερο πανεργατικό -παλλαϊκό ξεσηκωμό, την πιο μαζική και, κυρίως, την ανώτερη γενική πολιτική απεργιακή τους κινητοποίηση μετά τη μεταπολίτευση, που σφραγίστηκε πολύμορφα, από τον πολιτικό στόχο «να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα».
Με πρωτόγνωρες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας. Με μαζική την απόφαση τους για ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης, για να «πάρουν πίσω» τα κλεμμένα σε μισθούς, υγεία, παιδεία, για την ίδια τη ζωή και το μέλλον τους. Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με πρωτομάχους τους ηρωικούς απεργούς των ΟΤΑ, η ριζοσπαστική νεολαία και τα μαχόμενα λαϊκά στρώματα που ρίχνονται στη φτώχεια, διαδήλωσαν την απόφαση τους να βάλουν τέλος στη λαομίσητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που κρατάνε διασωληνωμένη οι δυνάμεις του κεφαλαίου, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Έδειξαν οτι δεν υποχωρούν στην κρατική καταστολή, στην ιδεολογική τρομοκρατία του Παπανδρέου, του Βενιζέλου και της 'τρόικας' του ΠΑΣΟΚ. Ότι μπορούν να αποδοκιμάζουν και να απομονώνουν τις εχθρικές στο κίνημα ομάδες που επιτίθενται τραμπούκικα σε αγωνιστές και διαδηλωτές.
Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα προς ένα νέο απειλητικό πολιτικό μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα που μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνηση του κοινωνικού πολέμου. Που μπορεί να κάνει δική του υπόθεση τη διαγραφή του ιμπεριαλιστικού χρέους, την ρήξη- αντικαπιταλιστική έξοδο απο ΕΥΡΩ-ΕΕ, την εθνικοποίηση με εργατικό έλεγχο των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Για να βάλει φρένο στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, για να πάρει πίσω το κλεμμένο εισόδημα και την υγεία- παιδεία που λεηλατούν.
Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σε αυτόν τον πολιτικό-κοινωνικό αγώνα, στην ταξική ανασυγκρότηση του μαζικού κινήματος με δικά του όργανα πάλης και ανατροπής και καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις, ιδιαίτερα της αριστεράς, σε κοινή δράση για την ανατροπή κυβέρνησης , τρόικας και της πολιτικής τους.
Αύριο Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, απαιτείται η αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα, με την συντονισμένη από όλα τα ρεύματα του αγώνα, περικύκλωση και αποκλεισμό μιας Βουλής που δεν έχει καμία νομιμοποίηση να ψηφίσει το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης, της τρόικας, των τραπεζιτών, των καναλαρχών και μεγαλοεπιχειρηματιών, της Μέρκελ και του Σαρκοζί. Απαιτεί τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις και άλλες μορφές ανυπακοής για την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικας, των κομμάτων τους και της πολιτικής τους.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να πέσει με τρόπο που θα καθορίσει η συντεχνία μεγαλοεκδοτών, τραπεζιτών και τρόικας, είτε σε όφελος της ΝΔ είτε με άλλη εναλλακτική του σάπιου πολιτικού συστήματος, αλλά ο εργατικός και λαϊκός αγώνας, σε όφελος του εισοδήματος, των ελευθεριών και του μέλλοντος των εργαζομένων και των παιδιών τους.
  • Κάτω η κυβέρνηση – έξω η τρόικα – από τα κάτω και αριστερά!
  • Να πάρουν οι εργαζόμενοι το εισόδημα και τα κοινωνικά τους δικαιώματα με παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.
  • Έξω από το ευρώ -αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του.
.
Το Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ, 19/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs