Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κλιμάκωση της αντίστασης ενάντια στη συμφωνία κουρέματος του χρέους

Δεν στέγνωσε το μελάνι από την επαίσχυντη συμφωνία για το κούρεμα του χρέους κατά 50% στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και οι κυβερνητικοί παπαγάλοι επαναλαμβάνουν τους ίδιους άχαρους πανηγυρισμούς σαν κι αυτούς που ακολούθησαν την 21η Ιούλη. Έχουν μάλιστα το θράσος να εμφανίζουν την συμφωνία ως πακέτο που συνεπάγεται ελαφρύνσεις (!)για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα εξ αιτίας της απομείωσης του χρέους. Μάλλον ζούνε σε άλλο Πλανήτη!

Αυτή η συμφωνία διασώζει τα κέρδη των Τραπεζιτών και των βιομήχανων, προχωράει σε άνευ προηγουμένου λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων, των ΔΕΚΟ, των μισθών και των συντάξεων επιβάλλοντας υπερδεκαετή άγρια λιτότητα. Η επιβολή αυτής της πολιτικής, που διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα διαρκούς μαζικής εξαθλίωσης των εργαζομένων, επιχειρείται, επιπλέον, με την εκχώρηση δικαιωμάτων ελέγχου σε μόνιμα εγκατεστημένους επιτηρητές της Τρόικα στα Υπουργεία.

Τώρα είναι η ώρα για να κλιμακώσουμε την εργατική και λαϊκή αντίσταση για να αποτρέψουμε την σταθεροποίηση της κυβέρνησης Παπανδρέου που τολμάει να δηλώνει ότι δεν χρειάζονται πλέον εκλογές μετά την συμφωνία-κούρεμα των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Με ένα κύμα απεργιών, καταλήψεων και αγώνων διαρκείας μπορούμε να σαρώσουμε τα χαράτσια, τις περικοπές, το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και να ανοίξουμε το δρόμο για μια εργατική αντικαπιταλιστική λύση στη χρεοκοπημένη κυβέρνηση Παπανδρέου και σε κάθε κυβέρνηση κοινωνικού πολέμου, για την επιβολή της διαγραφής του χρέους με κατάργηση των Μνημονίων και των Μεσοπρόθεσμων, για την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των Τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων που φέρνει η ύφεση και η «εφεδρεία» της κυβέρνησης, για να μην ιδιωτικοποιηθούν τα κοινωνικά αγαθά, η παιδεία και η Υγεία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε κλιμάκωση της αντίστασης χωρίς καμιά αναμονή. Προχωράμε στην 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για την συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά από μια πλούσια, μαζική διαδικασία συμμετοχής χιλιάδων αγωνιστών ώστε να συμβάλουμε σε μια αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση, μακριά από λογικές συγκυβέρνησης και συμμετοχής σε «εθνοσωτήριες» συνδιαχειριστικές εναλλακτικές λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs