Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Νέα κατα-γελοία...

“Δύο κοκκόροι (ή γαϊδάροι αν προτιμάτε) μάλωναν σε ξένο αχυρώνα”, λέει η λαϊκή σοφία. Ανάλογη για την περίσταση και η παροιμία “Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”. Αυτά με αφορμή μία πρόσφατη νέα κατα-γελοία, γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η υποκριτική και λαϊκίστικη καταγγελία του συνδυασμού “Νέα Αντίληψη”. Ενός συνδυασμού που έλαβε αβασάνιστα την πλήρη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας (βλ. και σχετικό δελτίο τύπου), κατ’ εντολή μάλιστα και του αρχηγού Σαμαρά (“Τυχαίο; Δεν νομίζω!”).

Καταγγέλει λοιπόν η Νέα Αντίληψη (με γνωστούς μεγαλοπασόκους εντός της), το ΠΑΣΟΚ και τον Λαμπρινούδη για τα εισιτήρια που έχουν κλείσει για να τους ψηφίσουν. Υποκριτικό δεν σας φαίνεται, όταν όλα αυτά τα χρόνια και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρησιμοποιούν συστηματικά αυτό τον μηχανισμό; Ή μήπως δεν αφορά τα του οίκου του κου Χαλλιορή και της “Νέας” ΝΔ αυτό το πράγμα; Μήπως όμως δεν είναι υποκριτικό επίσης η Νέα Αντίληψη να καταγγέλει ιλουστρασιόν φυλλάδια, ψηφοδέλτια ρηγμένα κάτω από πόρτες μαγαζιών και σπιτιών (πολλές φορές δοσμένα – έτοιμα και στο χέρι ανθρώπων) ή χρήση μεσαζόντων για το προμόσιον υποψηφίων (σαν πρόσωπα πάντα, γιατί τις πολιτικές τους γραμμές προτιμούν να τις κρύβουν); Όταν ο τόπος έχει γεμίσει από σταντ με εφημερίδες “Νέας” και ΠΑΣΟΚικης Αντίληψης, ρουσφετολογικές υποσχέσεις, προεκλογικά κέντρα-γραφεία (όπως κι αν τα ονομάζουν για να κρυφτούν) και τεράστιες προσωποπαγείς αφίσες(τις μικρές και επικίνδυνες όπως της Ανταρσίας στο Αιγαίο τις κατεβάζουν όσο μπορούν, γιατί ενοχλούν), μάλλον κάποιοι δεν τους παίρνει να μας μιλάνε για σπατάλες χρημάτων και να καταφέρονται δήθεν απαξιωτικά για τέτοιες πρακτικές, λαϊκίζοντας, επικαλούμενοι την “κρίση” και τα χρέη, στα οποία οι ίδιοι μας ρίξανε αλλά εμάς καλούν να τα πληρώσουμε.

Το παιχνίδι των μηχανισμών τους είναι ατελείωτο! Χέρι-χέρι στην πολιτική τους, χέρι-χέρι και στους προεκλογικούς ψευτοτσακωμούς. Μα στην τελική μόνο αυτό έχουν πια. Καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος τους έχει βαρεθεί, τους έχει σιχαθεί και δεν έχουν πια τίποτα να του πουν. Αφού είτε θα τον πνίξουν στα χρέη, είτε στις πλημμύρες και τα “έργα ανάπτυξης” της τσέπης κάποιων και της ιδιωτικής κερδοφορίας. Θα του φέρουν Μνημόνιο(εκτός από το γενικό και τοπικά με τον Καλλικράτη) για να δουλεύει όσο πιο ελαστικά και με μισθό πείνας γίνεται μέχρι τον τάφο και στα σαράντα(χρόνια πλήρους ασφάλισης και άν), θα του δώσουν σύνταξη πείνας για το μνημόσυνο.

Αυτές οι εκλογές θα δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτική τους. Ψηφίζουμε αγωνιστικά, με Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην περιφέρεια, μα αγωνιστικά και στο δήμο! Κόντρα στις πολιτικές που ρημάζουν τις ζωές μας. Άκυρο, λευκό, αποχή μόνο αυτούς συμφέρουν. Δεν θα τους χαριστούμε σε τίποτα.

Καμιά θυσία για το κεφάλαιο, όλοι στους δρόμους, ανατροπή της πολιτικής τους:

  • Ανατροπή του Μνημονίου και των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Άμεση απόσυρση όλων των νόμων που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και οι συνεταίροι του στο όνομα της πληρωμής του χρέους.
  • Παύση πληρωμών προς τις τράπεζες-τοκογλύφους και παράλληλη διαγραφή του δημόσιου χρέους
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας όπως και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο.
  • Όχι στην υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων σε βάρος ανθρώπου και φύσης.
  • Όχι στον «Καλλικράτη»· κανένα νέο χαράτσι στους εργαζόμενους.
  • Απαγόρευση των απολύσεων αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με κριτήριο την αξιοπρεπή διαβίωση.
  • Γενναίες φοροαπαλλαγές στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Δραστική αύξηση στη φορολογία του κεφαλαίου, τέρμα στην ασυλία του.
  • Ρήξη με την ΚΑΠ και την πολιτική εξόντωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς με το Μητρώο Αγροτών. Αναδιοργάνωση της παραγωγής σε βάση συνεταιριστική, με προσανατολισμό τις κοινωνικές ανάγκες και την περιβαλλοντική ισορροπία.
  • Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.
  • Πλήρη δικαιώματα σε όσους μένουν και δουλεύουν στην Ελλάδα. Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
  • Δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών. Να γυρίσουν όλα τα στρατεύματα από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Όχι στη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου.

Βλάσης Δημητριάδης,
μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου και υποψήφιος με την Ανταρσία στο Αιγαίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs