Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: για τον ερχομό της Τρόικας στην Ελλάδα

Η σημερινή, μόλις μία μέρα μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών, και αναμενόμενη από καιρό ανακοίνωση της Εurostat για το ύψος του ελλείμματος και του χρέους του ...2009 αποτελεί την προαναγγελία της νέας ακόμα πιο άγριας επίθεσης στους εργαζόμενους από την κυβέρνηση και την τρόικα. Στη «μαύρη τρύπα» των 3,5 δισ. ευρώ που «ανακάλυψαν» οι Ευρωπαίοι ελεγκτές, ύστερα από την εκτόξευση του ελλείμματος στο 15,4% και του χρέους στο 126,8% του ΑΕΠ για την περσινή χρονιά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θυσιάσει μισθούς και θέσεις εργασίας. Έτοιμα είναι τα μέτρα για νέες περικοπές μισθών, απολύσεις στις ΔΕΚΟ, εκπαραθύρωση συμβασιούχων, κτύπημα της Υγείας, της εκπαίδευσης κλπ., καθώς η ΕΕ απαιτεί επιπλέον περικοπές 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2011! Το στρίψιμο της βίδας στους μισθωτούς...

Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση κρύβουν ότι ο νέος υπολογισμός των μεγεθών για το 2009 έγινε με συνυπολογισμό μεγεθών (έλλειμμα ΟΤΑ, χρέη ΔΕΚΟ κλπ.), που δεν περιλαμβάνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο δρόμος τους οδηγεί στην πτώχευση των εργαζομένων!

Υπάρχει όμως κι άλλος δρόμος, για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την αύξηση των μισθών, την απαγόρευση των απολύσεων και την προστασία των ανέργων. Κι αυτός είναι η άρνηση πληρωμής του χιλιοπληρωμένου στους τραπεζικούς τοκογλύφους χρέους, η δραστική φορολογία του κεφαλαίου για να καλυφθούν κοινωνικές ανάγκες, η ρήξη και η έξοδος από ΟΝΕ και ΕΕ.

Αυτό το δρόμο θα επιβάλλουν οι εργαζόμενοι και οι νέοι με ένα μαζικό πολιτικό κίνημα ανατροπής της επίθεσης, της κυρίαρχης πολιτικής, της «ιερής συμμαχίας» κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ και όσων την υπηρετούν.

Η σημερινή κινητοποίηση πρωτοβάθμιων σωματείων ήταν μια πρώτη απάντηση. Η παλλαϊκή πορεία του Πολυτεχνείου την Τετάρτη πρέπει να αποτελέσει μεγάλο σταθμό. Η συνέχεια θα είναι η πολιτική και αγωνιστική κλιμάκωση σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs