Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Κάλεσμα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου για την απεργία στις 15 Ιούνη


Το μνημόνιο συνθλίβει την υγεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια στη Λέσβο

Απεργιακή συγκέντρωση στις 15 Ιούνη στα κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης 11:00 πμ.

Στις 6 Μάη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την υπερψήφιση στην ελληνική Βουλή του Μνημονίου που συνομολόγησε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Ένα χρόνο μετά, εκτός από την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της, όλοι και όλες έχουν πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία των πιστωτών και των ντόπιων και διεθνών τοκογλύφων εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.


Σήμερα ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση, παρά την πρωτοφανή απομόνωσης της, ετοιμάζει νέα επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους και τη κοινωνία, μέσα απ’ το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που προωθεί για ψήφιση

Την ίδια στιγμή μια σειρά μέτρα συνθλίβουν υπηρεσίες και υποδομές υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, μαζί με τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο τομέα:
  • Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης κινητοποιούνται γιατί οι πιστώσεις που διατίθενται δεν επαρκούν για να εξασφαλίσουν τις στοιχειώδεις αποδοχές τους.
  • Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι απλήρωτοι όλο το 2011 και είναι άγνωστο πότε θα πληρωθούν.
  • Οι συμβασιούχοι του Δήμου Λέσβου είναι απλήρωτοι όλο το 2011 και οι μόνιμοι υπάλληλοι των παιδικών σταθμών, μόλις και μετά βίας εξασφαλίζουν τις τακτικές τους αποδοχές. Η σίτιση των απόρων του Δήμου έκλεισε και οι 35 άποροι της Μυτιλήνης βρίσκονται …στο έλεος του θεού.
  • Τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία συρρικνώνονται μετά τις συγχωνεύσεις των σχολείων, ενώ η δεύτερη ξένη γλώσσα καταργείται και εκπαιδευτικοί ξένης γλώσσας μένουν χωρίς οργανικές θέσεις, μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας.
  • Η χρηματοδότηση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου μειώνεται περίπου στο μισό και από του χρόνου κινδυνεύουν να κλείσουν ή να συρρικνωθούν Τμήματα, ενώ οι διδάσκοντες του Π.Δ. 407, θα μείνουν χωρίς δουλειά και τα μαθήματα τους θα βγουν απ’ τα προγράμματα σπουδών.

Αυτά και πολλά άλλα είναι τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης και της Τρόικας.

Το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν παλεύει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής! Οι 24ωρες απεργίες χωρίς σχέδιο και χωρίς συνέχεια δεν αποτελούν πραγματική απάντηση. Οι νικηφόροι αγώνες του λαού της Κερατέας και των 300 απεργών πείνας έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε την κυβέρνηση είναι ο ανυποχώρητος, ενωτικός αγώνας μέχρι τη νίκη! Μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όσοι την υποστηρίζουν, να ανατραπεί η πολιτική που «εξυπηρέτησης» του ληστρικού χρέους σε βάρος της κοινωνίας.

Οι «αγανακτισμένοι» πολίτες που καθημερινά κατακλύζουν τις πλατείες απ’ τη πλατεία Σαπφούς, ως τη πλατεία Συντάγματος, επιβεβαιώνουν πως η πολιτική των μνημονίων των ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ στερείται κάθε ίχνους νομιμότητας. Το κίνημα των πλατειών στη συνάντησή του με το εργατικό κίνημα των συνελεύσεων, των απεργιών και των αγώνων μπορεί να συμβάλλει όχι απλά στην ήττα της κυβέρνησης-τρόικας, αλλά και στο άνοιγμα ενός νέου δρόμου και μιας άλλης προοπτικής για τον τόπο.

Ο Συντονισμός των πρωτοβάθμιων Σωματείων και εργαζομένων του νομού Λέσβου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους του μικρομεσαίους και τους αγρότες του νησιού μας σε παλλαϊκή συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 15 Ιουνίου.

  • ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ το χρέος τους!
  • ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Η ΤΡΟΙΚΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.
  • ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.-ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΣΥΜΦΩΝΟ.
  • ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ.
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΛΑΤΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΣΒΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs