Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ευ.Βενιζέλος: ένας υπουργός μετρά τα πολεμικά αεροσκάφη που πέφτουν συνεχώς…

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Πραγματικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι απώλειες αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτές σε πολεμική περίοδο. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χωρίς ιδιαίτερη ένταση στο Αιγαίο, σημειώθηκαν τρία σοβαρά περιστατικά που έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των χειριστών, των κατοίκων των περιοχών που σημειώθηκαν τα ατυχήματα, ενώ το κόστος των βλαβών και των απωλειών αεροσκαφών υπολογίζονται σε τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόσφατα είχαμε απώλεια αεροσκάφους, αλλά το σημαντικότερο δεν είχαμε απώλεια ζωών. Σώοι περισυλλέγησαν οι δύο πιλότοι ενός διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2.000, ο σμηναγός Μιχάλης Κούρτης και ο υποσμηναγός Μιχάλης Μήτσιος, οι οποίοι, ύστερα από μηχανική βλάβη που παρουσιάστηκε πάνω από τον εναέριο χώρο της Σάμου, εγκατέλειψαν το αεροσκάφος, κάνοντας χρήση του συστήματος ασφαλούς εκτίναξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πιλότοι, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση, διακομίστηκαν για καθαρά προληπτικούς λόγους στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ)

Την επόμενη μέρα, ένας ακόμη πιλότος F-16, είδε ξαφνικά το κινητήρα του αεροσκάφους του να τυλίγεται στις φλόγες, μετά από έκρηξη σε αυτόν. Σώθηκε χάρη στην εμπειρία και την αξιοσύνη του ως χειριστής, ενώ σοβαρός ήταν ο κίνδυνος για την ζωή των κατοίκων στο Μαράθι. Ούτε ένα μήνα πριν, στις 17 Μαΐου , αεροσκάφος F-16 Αdv, έχασε τη ...ρόδα του, το ριναίο τροχό, στην απογείωση από το αεροδρόμιου του Αράξου. Ο πιλότος παρέδωσε μαθήματα χειρισμού έκτακτης ανάγκης προσγειώνοντας το αεροσκάφος χωρίς ζημιές!!!

Το πιο ακραίο όμως γεγονός είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν και κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία παρακολουθεί αμέτοχή τα γεγονότα, κανείς δεν τιμωρείται, κανείς δεν παραιτείται. Και βεβαίως το πρόβλημα βρίσκεται στους επιτελείς και όχι στους πιλότους και στους μηχανικούς που προσφέρουν τα πάντα και κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Επιτελείς που είναι επιλογή των υπουργών Βενιζέλου και Μπεγλίτη.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι για όλους μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs