Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου για τη 48ωρη απεργία 28-29.6.2011

Να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα - Να ανατραπεί το Μνημόνιο

ΑΝΑΤΡOΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

48ωρη απεργία 28-29/6 - Τρίτη 28/6, Κεντρικά Λύκεια, 10.30πμ

Ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο βλέπουμε ότι η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ έχει αποτύχει σε κάθε επίσημο στόχο που έβαλε, καθώς το δημόσιο χρέος μεγάλωσε. Την ίδια στιγμή πέτυχε τους πραγματικούς στόχους που είχαν οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και η ΕΕ: να βάλουν χέρι στη δημόσια περιουσία, να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις και να υπονομεύσουν κάθε κοινωνική παροχή, κάθε μέτρο προστασίας για τον άνθρωπο του μόχθου που είχε απομείνει. Δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος της καταστροφής: άνοδος τιμών στα είδη λαϊκής ανάγκης, επιδημία απολύσεων και απλήρωτης-ανασφάλιστης εργασίας, κλειστά νοσοκομεία και σχολεία, παράλυση των δήμων λόγω χρεών (με αυξήσεις σε τέλη και κοινωνικές υπηρεσίες, ομηρία συμβασιούχων κλπ), τράπεζες και χονδρέμποροι κατακλέβουν τη φτωχομεσαία αγροτιά.

Οι τράπεζες που πήραν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ 108 ευρώ δισ. ενισχύσεις (110 ήταν το δάνειο από το πρώτο Μνημόνιο) απαιτούν την εξυπηρέτηση των στεγαστικών, αγροτικών, επαγγελματικών δανείων σαν να μην τρέχει τίποτα. Να ποια είναι τα αίτια της αγανάκτησης. Αυτή γεμίζει τους δρόμους του αγώνα εδώ και ένα χρόνο, που έχει κάνει το Σύνταγμα και κάθε Πλατεία της Αγανάκτησης τον πιο βασικό εχθρό του χρεοκοπημένου πολιτικού σκηνικού και της κυβέρνησής του, των αδίστακτων υπουργών του Παπανδρέου που υπηρετούν τα συμφέροντα του πιο αρπακτικού κεφαλαίου. Οι πλατείες και οι απεργίες δείχνουν ότι δεν έμειναν στηρίγματα για την κυβέρνηση εκτός από τα ΜΑΤ και τα μεγάλα ΜΜΕ με τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του ΔΝΤ και του ΣΕΒ. Αυτό δείχνουν και οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στη Μυτιλήνη του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των αγώνων πέρα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που δε θέλουν να συγκροστούν με ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ.

Συνοδοιπόροι σε αυτή την πολιτική είναι ΝΔ, ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη ψηφίζουν τους νόμους της κυβέρνησης και όλες τις κρίσιμες αποφάσεις. Κι ο Κουβέλης μας υπόσχεται ότι μπορεί να μαλακώσει την ίδια πολιτική.

Η χρεοκοπημένη κυβέρνηση Παπανδρέου που πριν λίγες μέρες ήταν έτοιμος να παραιτηθεί μπρος στη λαϊκή οργή, εκβιάζει την κοινωνία με το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που είναι ένα Μνημόνιο Νο. 2. Απαιτούν να δεχτούμε την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ για να σωθούν δήθεν μισθοί και συντάξεις. Πρόκειται για χοντροκομμένο ψέμα: κάθε ευρώ από τα τοκογλυφικά δάνεια της Τρόικας πηγαίνει στην πληρωμή του δημόσιου χρέους. Ένα δημόσιο χρέος που έχει πληρωθεί με το παραπάνω κι όλο διογκώνεται, είναι πλέον αδύνατο να αποπληρωθεί. Το σχέδιό τους είναι η διάσωση των τοκογλύφων δανειστών και η χρεοκοπία της χώρας.

Δεν υπάρχει περιθώριο για αυταπάτες και για εκλογικά σενάρια: μόνο ο λαός στο δρόμο οδήγησε στις 15 Ιούνη τον Παπανδρέου στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Συνεχίζουμε ως τη νίκη με συγκεντρώσεις, απεργίες και συλλαλητήρια για τα εξής άμεσα μέτρα:

  • Να ανατραπούν Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, Σύμφωνο για το ευρώ, το Μνημόνιο, όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
  • Παύση πληρωμών-διαγραφή του χρέους!
  • Έξω απ’ το ευρώ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Καμιά αυταπάτη για φιλολαϊκές λύσεις εντός τους.
  • Να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα με δραστική ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των εργαζομένων. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
  • Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου, όχι μείωση που ζητά η ΝΔ και ο ΣΕΒ. Μείωση των φόρων για τα λαϊκά στρώματα, τους εργάτες, τους νέους και τους ανέργους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Σταθερή δουλειά για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων.
  • Δημόσιες όλες οι κοινωφελείς υπηρεσίες. Δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφάλιση.
  • Κρατικοποίηση των τραπεζών, με εργατικό έλεγχο. Τέλος της αφαίμαξης από τα δάνεια
  • Κατάργηση των χρηματοδοτήσεων με εκατομμύρια ευρώ των κομμάτων. Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων!

Γυρίζουμε την πλάτη στη χρεοκοπημένη λογική ότι αυτά δε γίνονται, δεν έχουν πετύχει πουθενά. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνική πλειοψηφία παράγουν τον πλούτο της χώρας, έχουν εμπειρία, επιστημονική γνώση, πλουτοπαργωγικές πηγές για μια άλλη βιώσιμη κοινωνία. Ο καπιταλισμός και οι συνταγές του ΔΝΤ είναι που έχουν αποτύχει σε κάθε χώρα του πρώτου και του τρίτου κόσμου. Μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία πέρα από τη ληστεία, την εκμετάλλευση και τις κρίσεις του καπιταλισμού, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, του σοσιαλισμού και της απελευθερωτικής προοπτικής του κομμουνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs