Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε – μπορούμε να νικήσουμε


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές και απεργούς που κατέκλυσαν τις πλατείες και τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα, σε τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις, σε μια από τις πιο συγκλονιστικές κινητοποιήσεις μετά τη μεταπολίτευση, που έφερε στο προσκήνιο τον ανατρεπτικό πολιτικό ρόλο του εργατικού κινήματος και του μαχόμενου λαού. Ήδη η πολύμηνη αντίσταση των εργαζομένων και η τωρινή πρωτοφανής έκρηξη οργής οδηγεί σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, σε αναζήτηση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» των αστικών δυνάμεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Πρόκειται για μια πρώτη επιτυχία του κινήματος, μια ρωγμή που αναδεικνύει τη δύναμη του ξεσηκωμένου λαού. Μια ένδειξη αδυναμίας όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά συνολικά του αστικού πολιτικού συστήματος, που συγκεντρώνει τις δυνάμεις του για να περάσει την ίδια πολιτική άγριου κοινωνικού πολέμου. Την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναζητά τη συναίνεση της ΝΔ, η αστυνομία επιτέθηκε με σφοδρότητα στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος, με συνεχή χρήση χημικών, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να διαλύσει τους διαδηλωτές και να εκκενώσει την πλατεία. Προχώρησε μάλιστα και σε συλλήψεις διαδηλωτών, αγωνιστών του εργατικού κινήματος, για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Ο κρατικός μηχανισμός για μια ακόμα φορά αξιοποίησε τις εφεδρείες του για να στήσει επεισόδια ενάντια στο κίνημα και στα συμφέροντά του.

Μετά τη σημερινή μεγαλειώδη κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, ο λαός θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με απεργίες διαρκείας και διαδηλώσεις, σε πλατείες, δρόμους και χώρους δουλειάς. Για να ανατραπεί συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική, να σαρωθούν τα Μνημόνια και όλα τα βάρβαρα μέτρα, για να διαγραφεί το χρέος σε ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ, για να πληρώσουν επιτέλους το κεφάλαιο, οι τραπεζίτες και όσοι έχουν κλέψει τον πλούτο, που παράγουν οι εργαζόμενοι. Ενάντια σε κάθε κυβέρνηση αντιλαϊκής εκστρατείας, σε κάθε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής: Να φύγουν όλοι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και λοιποί πρόθυμοι του Μνημονίου, να φύγουν ΕΕ και ΔΝΤ και να επιβληθεί το δίκιο των εργαζόμενου λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs