Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Αντιπροσωπεία του ΝΑΡ στο Συνέδριο του ΚΚ Εργατών Τυνησίας


Πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου στην Τύνιδα το 1ονόμιμο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας, του μεγαλύτερου κόμματος της αριστεράς στη χώρα. Στο συνέδριο συμμετείχε αντιπροσωπεία της Π.Ε. του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ, ύστερα από επίσημη πρόσκληση της Κ.Ε. του ΚΚ Εργ. Τυνησίας (PCOT). Το συνέδριο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στο φόντο των πρόσφατων εξελίξεων στην Τυνησία και την ευρύτερη περιοχή, με τις αραβικές εξεγέρσεις να βάζουν τη σφραγίδα τους. Τo PCOT έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο στην εξέγερση του λαού της Τυνησίας, όσο και στη δημιουργία του μεγαλύτερου αριστερού μετώπου «Μέτωπο της 14ης Ιανουαρίου» που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις μετά την πτώση του καθεστώτος Μπεν Αλί. Η αντιπροσωπεία του ΝΑΡ είχε επαφές τόσο με το Κ.Κ.Εργ. Τυνησίας, όσο και με άλλα κόμματα και οργανώσεις από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Ευρώπης (Παλαιστίνη, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Αλγερία, Τουρκία, κ.α.).
Το ΝΑΡ και η νΚΑ συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για πολλά θέματα στα πλαίσια τουΣυνεδρίου, με κορυφαία την εκδήλωση με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από 16 χώρες με θέμα την επίδραση των αραβικών εξεγέρσεων στα κινήματα της Ευρώπης και του κόσμου, αλλά και στην εκδήλωση για την καπιταλιστική κρίση. Στην πανηγυρική τελετή έναρξης του 1ου Συνεδρίου του PCOT, στο Παλαί ντε Σπορ της Τύνιδας, εκ μέρους του ΝΑΡ χαιρέτησε ο σ. Κώστας Μάρκου, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής. Επαφές με τη νεολαία του PCOT και μαζικές οργανώσεις πραγματοποίησε η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Η συμμετοχή νέων και ιδιαίτερα των γυναικών ήταν ιδιαίτερα έντονη στο συνέδριο και όλες τις εκδηλώσεις.
Συνεντεύξεις και άρθρα για το Συνέδριο και την κατάσταση στην Τυνησία θα υπάρχουν στα επόμενα φύλλα της εφημερίδας ΠΡΙΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs