Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση ΝΑΡ για τις αποφάσεις της Ευρω-συνόδου


Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΝΑΡ

Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ, πείθουν και τους πιο δύσπιστους ότι η πολυδιαφημισμένη ‘’ευρωπαϊκή λύση’’ στοχεύει στην ‘’προστασία του ευρώ’’ και τη βίαιη οικονομική και πολιτική ενοποίηση της και, όρος γι αυτό, είναι το γονάτισμα του ελληνικού λαού, η καταστροφή των κοινωνικών δικαιωμάτων, η εκποίηση και αρπαγή του δημόσιου κοινωνικού πλούτου.
Το πρόσθετο πακέτο ‘’βοήθειας’’ των 109 δις δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα νέο τοκογλυφικό δάνειο, που θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού. Παράλληλα, διοχετεύεται νέος πακτωλός χρημάτων στις ελληνικές τράπεζες.
Η «συμφωνία» στην οποία κατέληξαν ΕΈ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και ευρωπαϊκές Τράπεζες για παράταση –επιμήκυνση του χρέους σημαίνει ελεγχόμενη χρεοκοπία, συνεχή δανεισμό και υποταγή του λαού στα δεσμά τους για πάνω από 30 χρόνια. Κι αυτή, ωστόσο, η συμφωνία, στο βαθμό που επεκτείνεται η κρίση στην Ισπανία και την Ιταλία, δεν πρόκειται να μακροημερεύσει.
Το διαφημιζόμενο «νέο σχέδιο Μάρσαλ», δεν προβλέπει τίποτα περισσότερο από ένα επιχειρηματικό τοπίο που θα μοιάζει με αυτό της κινεζικής ακτής. Οι επιχειρήσεις θα δουλεύουν έξω από τις προβλέψεις κάθε έννοιας νόμου και δικαίου και τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα θα είναι εκτός νόμου.
Αυτό που κρύβει η αντιδραστική χούντα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, είναι ότι στόχος και προϋπόθεση για το νέο διακανονισμό είναι νέες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μαζική ανεργία, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αποδιάρθρωση των κοινωνικών υποδομών, περισσότεροι φόροι για την κοινωνική πλειοψηφία, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου έναντι πινακίου φακής.
Για την πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία, τους ληστευμένους εργαζόμενους και ανέργους, τους ξεκληρισμένους αγρότες και μικρομεσαίους, νεολαίους με υποθηκευμένο μέλλον, σε μια χώρα που δίνεται για αντιπαροχή, η μόνη απάντηση είναι «Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε. Τους Ανατρέπουμε». Όλους όσους έχουμε απέναντι. Και απέναντι είναι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνηση του κοινωνικού πολέμου. Είναι η ΕΕ και το ΔΝΤ. Είναι οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, ο ΣΕΒ που τρίβουν τα χέρια τους με αυτή τη συμφωνία.
Είναι η μόνη γλώσσα που "καταλαβαίνουν". Η γλώσσα των απεργιών, των διαδηλώσεων και των πλατειών που τους ταρακούνησε το τελευταίο δίμηνο. Που όταν θα μετατραπεί σε πολιτικά απειλητικό ανατρεπτικό κίνημα και λαϊκή εξέγερση θα ανατρέψει κάθε αντιλαϊκή Κυβέρνηση και πολιτική, θα μπορεί να επιβάλει στάση πληρωμών-διαγραφή του χρέους. Έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ. Θα μπορεί με νέα όργανα εργατικής και λαϊκής δημοκρατίας να ανοίξει το δρόμο για μια αντικαπιταλιστική πορεία και ανατροπή.
Αθήνα, 22/7/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs