Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Απεργία 22/4: Κλιμάκωση τώρα για την ανατροπή της επίθεσης

- Πετυχημένη η απεργιακή κινητοποίηση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων την Πέμπτη 22 Απρίλη.
- Πανελλαδική Συνάντηση συντονισμού σωματείων την Κυριακή 25/4
- Μεγάλο Συλλαλητήριο την Τρίτη 27/4 ενάντια στο ΔΝΤ και την Ε.Ε., ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και την αντιλαϊκή πολιτική.
.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων πραγματοποίησε την Πέμπτη 22/04 απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια μέσω Σταδίου πορεύτηκε προς τη Βουλή, μαζί με σωματεία του δημόσιου τομέα που ήταν στην Πλ. Κλαυθμώνος. Στο Σύνταγμα συνατήθηκαν οι πορείες με το ΠΑΜΕ που είχε εκεί την απεργιακή του συγκέντρωση.
Απούσα, σε ρόλο απεργοσπάστη η θλιβερή ΓΣΕΕ από την μαζική και πετυχημένη απεργία της 22 Απρίλη. Μάχη δόθηκε στους χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα από τα πρωτοβάθμια σωματεία που είχαν πάρει απόφαση για απεργία.
Ανάγκη για κλιμάκωση και διεύρυνση του μετώπου κατά της αστικής επίθεσης και στρατηγικής, τώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες προχωρούν σε μια ιστορικών διαστάσεων επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους. Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, νέοι γύροι apergia_22_apr_1.gifλιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι τα μέτρα που θα επιδιωχθεί να παρθούν το επόμενο διάστημα, για να «υπηρετήσουν» τον «εθνικό» στόχο της «εξόδου» από την κρίση. Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συνειδητά οδηγείται η κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ είναι το εργαλείο για την υλοποίηση των παραπάνω επιδιώξεων. Ένα νέο τοπίο υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων ετοιμάζεται. Μπροστά σε αυτή τη βάρβαρη επίθεση η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ δεν θέλει και δεν μπορεί να δώσει αγωνιστική προοπτική. Πολιτικός αγώνας ανατροπής και απεργιακή κλιμάκωση η απάντηση όπως αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του "Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων" «Η οικοδόμηση της αγωνιστικής ταξικής ενότητας των ίδιων των εργαζομένων και η προβολή των αναγκών τους σε ρήξη με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, την πολιτική της κυβέρνησης, τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία.
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, ενάντια στη λεηλασία των δικαιωμάτων τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, να αντισταθούν στην επικυριαρχία του ΔΝΤ που σε συνεργασία με την ΕΕ σκοπεύουν να επιβάλλουν πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των πλατιών λαϊκών μαζών. Για να πληρώσει την κρίση η εργοδοσία και οι τραπεζίτες, και όχι οι εργαζόμενοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs