Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση νΚΑ για την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και σύσσωμος ο αντιδραστικός συνασπισμός εξουσίας, (ΝΔ - ΛΑΟΣ – ΜΜΕ) αποτελούν τον τελευταίο καιρό την αντεργατική ορχήστρα που διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους πως οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα είναι αυτοί που για μία ακόμη φορά θα πληρώσουν την κρίση τους, μια κρίση που είναι αποτέλεσμα και συνέχεια της ίδιας της διαδικασίας της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ο κόσμος της εργασίας, ύστερα και από τη διαφαινόμενη εμπλοκή του Δ.Ν.Τ. και την ενεργοποίηση του «μηχανισμού στήριξης» απειλείται εκ νέου με περαιτέρω μέτρα, τα οποία στο σύνολό τους και σε συνδυασμό με όλο το προηγούμενο διάστημα, συνιστούν τη μεγαλύτερη σε βάθος και ένταση επίθεση του κεφαλαίου από τη μεταπολίτευση και μετά, μια επίθεση (μειώσεις μισθών, απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, περικοπή δαπανών για την παιδεία και ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση της με τις επιχειρήσεις, περικοπή κοινωνικών δαπανών, φορομπηξία, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση των απολύσεων, μείωση συντάξεων, διάλυση ασφαλιστικού συστήματος κ.ά.), που κάνει την πολιτική Μητσοτάκη την περίοδο ’90-’93 να φαίνεται μετριοπαθής…

Είναι όμως κάτι παραπάνω από φανερό πως ολόκληρος ο αντιδραστικός συρφετός φοβάται τις κοινωνικές αντιστάσεις και συγκρούσεις, φοβάται πως οι εργαζόμενοι και οι νεολαία δε θα πειθαρχήσουν μπροστά στα κελεύσματα για «πανεθνική προσπάθεια» και «εθνική ενότητα». Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η δολοφονική και βάρβαρη επίθεση δεν μπορεί παρά να πηγαίνει «πακέτο» με την αντιδραστική μετάλλαξη του κράτους και την αυταρχική του θωράκιση, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν ανώδυνα το αντεργατικό πραξικόπημα. Θέλουν να δημιουργήσουν εκείνο το αυταρχικό πλαίσιο που θα εξασφαλίσει το χτύπημα των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων και την τρομοκράτησή τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται η σύλληψη του Μάριου Ζέρβα στην πανεργατική πορεία και η μέχρι τώρα φυλάκισή του με κατασκευασμένες κατηγορίες. Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται η προσπάθεια συκοφάντησης του Δεκέμβρη, ποινικοποίησης της Αριστεράς όπως φαίνεται από την παρακρατικού τύπου επίθεση και προσπάθεια να κατηγορηθούν και να δικαστούν οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λόγω της συμμετοχής τους στο μαζικό κίνημα, την αντικαπιταλιστική αριστερά και το ΝΑΡ. Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, οι απειλές και οι διώξεις εναντίον αγωνιστών του εργατικού κινήματος, οι επιθέσεις τύπου Κούνεβα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και το κατευθυνόμενο κλίμα τρομοϋστερίας που επιχειρείται μέσω των συλλήψεων φερόμενων μελών του «επαναστατικού αγώνα».

Στο μαζικό κίνημα δεν μπορούν να δώσουν προοπτική οι αδιέξοδες πρακτικές της ατομικής βίας, ωστόσο είναι σαφές πως οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούνται (αστήριχτες κατηγορίες, παραποιημένα ή ανύπαρκτα αποδεικτικά στοιχεία ενοχής) στην εν λόγω «εξάρθρωση» θα χρησιμοποιηθούν εις βάρος των αγώνων και των αγωνιστών του μαζικού κινήματος. Η απροκάλυπτη προσπάθεια ποινικοποίησης ενός συγκεκριμένου πολιτικού χώρου σήμερα (του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού), δε χωρά αμφιβολία πως στόχο έχει να εξαπλωθεί ώστε να αφορά οποιονδήποτε τολμά να αντιστέκεται και να διεκδικεί. Ήδη και μέσω αυτής τη υπόθεσης στοχοποιούνται από την «κίτρινη» - κατευθυνόμενη δημοσιογραφία με διάφορους τρόπους αγωνιστές της αριστεράς και του μαζικού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουν δώσει τις πρώτες απαντήσεις με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι πρώτες αυτές απαντήσεις, αν και ανολοκλήρωτες, δείχνουν το δρόμο της απάντησης, το δρόμο της κλιμάκωσης και των ανυποχώρητων αγώνων που είναι ο μόνος δρόμος ώστε να ανατραπεί συνολικά η αντεργατική πολιτική και να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων και νεολαίας.

Καλούμε όλες τις ζωντανές δυνάμεις της εργασίας και του κινήματος να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους διαμορφώνοντας ένα μαζικό μαχητικό ρεύμα εργατικής αντιπολίτευσης, το οποίο δε θα δίνει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στην πολιτική κυβέρνησης – ΝΔ – ΛΑΟΣ – Ε.Ε. – κεφαλαίου, θα διαλύει τις αυταπάτες περί «εθνικής ενότητας» και θα στέκεται με όλες του τις δυνάμεις απέναντι τόσο στην ανελέητη επίθεση που εξελίσσεται όσο και στην επιχειρούμενη κατάπνιξη των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

  • Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή δε θα περάσει.
  • Να καταδικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η πολιτική που οπλίζει το χέρι του δολοφόνου.
  • Να απελευθερωθεί τώρα ο διαδηλωτής Μάριος Ζέρβας που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.
  • Να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

    Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΔΕΣ.

    νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση


  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Lesvos Blogs