Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Όχι στο ΔΝΤ και την Ε.Ε. - Ανεπιθύμητοι!

Μαζική ήταν η κινητοποίηση πρωτοβάθμιων σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων τη Δευτέρα 19/4, με αποκλεισμό του Υπουργείου Οικονομικών και πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.
Τη Δευτέρα 19/4 ήρθε στην Αθήνα αντιπροσωπεία του ΔΝΤ και της Κομισιόν, με αποκλειστικό στόχο να επεξεργαστούν και να ανάψουν το πράσινο φως για τα νέα μέτρα σφαγή των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τουλάχιστον δεκαετούς διάρκειας. Αυτό άλλωστε είναι και το αντίτιμο για την ενεργοποίηση του κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενου «μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας».
O συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες και οργανώσεις, πραγματοποίσησαν κινητοποίηση-απάντηση στην επίσκεψη των τοκογλύφων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και τα αντιδραστικά σχέδια που ετοιμάζουν, με αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα το απόγευμα και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε. Οι τρομοκράτες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ για τους εργαζόμενους και τη νεολαία!
Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συνειδητά οδηγεί η κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ είναι το εργαλείο για την υλοποίηση της βάρβαρης επίθεσης στο ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, τους νέους γύρους ασφυκτικής λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs