Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Απεργία 10 Φεβρουαρίου: πρώτη απάντηση

Σημαντικό βήμα η συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων στα Προπύλαια.
Μαζική, παρά τη βροχή, ήταν η συμμετοχή εργαζόμενων στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων που συντονίζονται για μια ταξική αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική επίθεση. Στη συγκέντρωση μίλησαν συνδικαλιστές από το Συνδικάτο εργαζομένων εταιρειών διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, το Σύλλογο υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και τον ΣΕΦΚ. Στη συνέχεια το μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων κατευθύνθηκε προς τη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.

Η Απεργία στις 10/2 ήταν μια πρώτη απάντηση στη σφοδρή αντεργατική επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε. και κεφαλαίου, με την πλήρη συναίνεση της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ. Κρίκος στη μάχη αποτελεί η ανατροπή του «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης», που συμπυκνώνει τα σχέδια της νεοφιλελεύθερης αντεργατικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Επόμενος σταθμός η πανεργατική απεργία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ήδη, 33 πρωτοβάθμια σωματεία συντονίζονται στην Αθήνα, ενώ ανάλογες διαδικασίες εξελίσσονται και σε άλλες πόλεις. Στόχος του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι να συμβάλλουν με ένα άλλο, ταξικό περιεχόμενο στους αγώνες, σε μια νικηφόρα ταξική αγωνιστική ενότητα «από τα κάτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs