Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του Ντίνου Παλαιστίδη

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα–ΝΑΡ καταγγέλλει την απόλυση του εργαζόμενου Ντίνου Παλαιστίδη από την εργοδοσία των εκδόσεων ΑΓΡΑ.
Οι εκδόσεις ΑΓΡΑ απέλυσαν το Ντίνο Παλαιστίδη, γιατί διεκδίκησε τα εργασιακά του δικαιώματα με τον πλέον απλό τρόπο να απευθυνθεί στην επιθεώρηση εργασίας.
Η εκδικητική απόλυση του Ντίνου Παλαιστίδη, για χρόνια εκλεγμένου συνδικαλιστικού στελέχους του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου & Χάρτου Αττικής, φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την κατάσταση αυθαιρεσίας, τρομοκρατίας και παρανομίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις και την καθημερινότητα στους τόπους δουλειάς. Δείχνει, ότι οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί αξιοποιώντας το γενικότερο κλίμα της κρίσης και την βαθιά αντεργατική επίθεση που εξαπολύεται σύσσωμα από κυβέρνηση, Ε.Ε. και κεφάλαιο σε όλα τα μέτωπα, με αρωγό την «αντιπολίτευση» και τα ΜΜΕ.
Σε μια περίοδο που οι διώξεις εκλεγμένων συνδικαλιστών έχουν γίνει πάγια πρακτική των εργοδοτών σε όλους τους κλάδους, είναι επιτακτική η δημιουργία ενός μαχητικού κινήματος αλληλεγγύης, που πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων και όλου του συνδικαλιστικού κινήματος. Ενός εργατικού κινήματος που θα απαιτήσει την απαγόρευση των απολύσεων, τη δημοκρατία και ελευθερία συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς.
Για την αντικαπιταλιστική Αριστερά, για όλες τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, η επίθεση στον Ντίνο Παλαιστίδη, αγωνιστή που σηματοδοτεί χρόνια τώρα τη λειτουργία και δράση του σωματείου στον κλάδο του βιβλίου, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.
Καλούμε όλες τις δυνάμεις που δρουν στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα από ταξικές θέσεις, να δώσουν μαζική και αποφασιστική απάντηση στην αυθαιρεσία και την απαράδεκτη ενέργεια της συνδικαλιστικής απόλυσης του συνάδελφου.
Το ΝΑΡ θα συμβάλλει με τις δυνάμεις του στη μάχη αυτή.
  • Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του Ντίνου Παλαιστίδη!
  • Αυτή η απόλυση δεν θα περάσει!
  • Μέτωπο ενάντια στις απολύσεις και την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε.- εργοδοτών


Το γραφείο τύπου του Νέου Αριστερού Ρεύματος
www.narnet.gr
Αθήνα, 8/2/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs