Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΝΑΡ: καταγγελία για επίθεση ενάντια σε αντιρατσιστική διαδήλωση

Το μεσημέρι του Σαββάτου 23/01, ομάδα μασκοφόρων ακροδεξιών φασιστών επιτέθηκαν σε ειρηνική αντιφασιστική διαδήλωση στην Πλατεία Μετρό (Αμπελοκήπων), που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία τοπικών κοινωνικών φορέων (ΕΛΜΕ, 5μελής γιατρών Ερυθρού, εργαζόμενοι στον Ερυθρό κ.ά). Η ομάδα των ακροδεξιών επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους κατοίκους της περιοχής, κρατώντας καδρόνια και πετώντας μεταλλικά αντικείμενα στους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ορισμένων συγκεντρωμένων. Διένειμαν στην περιοχή φέιγ βολάν με την υπογραφή «Αυτόνομοι», γεγονός που αποδεικνύει τη σχέση τους με την εισβολή ακροδεξιών, σε εκδήλωση της κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», στις 10 Ιανουαρίου 2010, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων.
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ), καταδικάζει την επίθεση των ακροδεξιών, ως μία προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτηση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που υπερασπίζονται την κοινή δράση Ελλήνων και ξένων εργαζομένων για τη διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων.
Για να μην πληρώσει κανένας εργαζόμενος, ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, χώρας προέλευσης, την καπιταλιστική κρίση. Αποτελεί ενέργεια που επιδιώκει να ενισχύσει των «εμφύλιο» στο εσωτερικό των εργαζομένων (Έλληνες εναντίον ξένων, άνεργοι εναντίον εργαζομένων, ασφαλισμένοι εναντίον ανασφάλιστων, «υψηλόμισθοι» των 2000 ευρώ εναντίον της γενιάς των 700 ευρώ, κ.ο.κ), που επιβάλει η πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ συγκαλύπτοντας τις ευθύνες της ίδιας και των κυβερνήσεων ΝΔ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εργοδοτών στην καταπάτηση των μισθολογικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών (υγεία, παιδεία, πολιτισμός) και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων (Ελλήνων και μεταναστών) τις τελευταίες δεκαετίες.
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα απαιτεί την παραδειγματική καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών της σημερινής επίθεσης. Με τη αυτοτελή δράση του, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή του στο Μέτωπο της Επαναστατικής – Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιδιώκει να συμβάλει στην ανάπτυξη της ενότητας μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων, με στόχο τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε όλα τα πεδία (οικονομία, εργασία, μεταναστευτικό). Την πολιτική του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υποδαυλίζουν ακραίες φασιστικές ενέργειες σαν τη σημερινή.
Αθήνα, 24/1/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs