Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Κάτω τα χέρια από το Δίκτυο ελεύθερων φαντάρων "Σπάρτακος"

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προσπάθεια του ΛΑΟΣ να φιμώσει τη φωνή και να σταματήσει τη δράση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», που αγωνίζεται με συνέπεια εδώ και χρόνια για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα των στρατευμένων πολιτών.
Αποτελεί πρόκληση για το δημοκρατικό λαό και τη νεολαία η επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης, βασιζόμενος σε δημοσίευμα της φασιστικής χουντο-φυλλάδας «Στόχος» (οπαδοί της οποίας άφησαν την προηγούμενη βδομάδα περιττώματα μαζί με φύλλο του «Στόχου» στο μνημείο του δολοφονημένου από ΟΝΝΕΔίτες αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα). Ο «Στόχος» στοχοποιούσε τη δράση του Δικτύου Σπάρτακος και ιδιαίτερα την ενημέρωση νεοσύλλεκτων (με μοίρασμα φυλλαδίων) για τα δικαιώματά τους.
Ο Μ. Βορίδης, ο οποίος φαίνεται ότι νοσταλγεί τις χουντικές απαγορεύσεις, βρήκε τόσο αρνητική την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και ειδικά την ενημέρωση των φαντάρων για τα δικαιώματά τους (τα οποία ο ελληνικός στρατός και οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να αγνοούν) και γι’ αυτό ρωτά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας εάν «έχει λάβει γνώση το Υπουργείο για την κυκλοφορία των φυλλαδίων αυτών», εάν «είναι αποδεκτή η πρακτική της ‘’ενημέρωσης’’ με φυλλάδια τέτοιου περιεχομένου εκτός των στρατοπέδων κατάταξης νεοσυλλέκτων και αν όχι, με ποια μέτρα αντιμετωπίστηκε από τη Διοίκηση του στρατοπέδου;» και εάν «επιτρέπεται η προπαγάνδιση οποιασδήποτε ιδέας με τον τρόπο αυτόν, από οποιαδήποτε οργάνωση ή ομάδα επιθυμεί να «ενημερώσει» για θέματα θητείας τους νεοσύλλεκτους». Η πρόθεση είναι σαφής: να τεθεί φραγμός στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, ειδικά σε έναν κρίσιμο για το σύστημα χώρο, όπως είναι ο στρατός. Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος της επερώτησης: «Πρόσκληση για ανυπακοή στους νεοσύλλεκτους από ομάδες αριστεριστών»!
Η επίθεση του ΛΑΟΣ αποτελεί πολιτική έκφραση και βήμα κλιμάκωσης μιας ολόκληρης προσπάθειας στοχοποίησης και κτυπήματος τελικά του Δικτύου «Σπάρτακος» από τον κρατικό μηχανισμό και τις κυβερνήσεις (της ΝΔ παλιότερα, του ΠΑΣΟΚ σήμερα). Αποτελεί μέρος της συνολικής επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα και τις ελευθερίες, για να περάσει η άγρια επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου κατά των εργαζομένων. Για έναν «αποδοτικό» ελληνικό στρατό κρεατομηχανή νεανικών ονείρων, όργανο της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης και της εσωτερικής καταστολής.
Παρόμοιες λογικές όμως έρχονται σε αντίθεση με την ευρύτερη θέληση του ελληνικού λαού και της νεολαίας να μην είναι ο στρατός «του παράλογου η θητεία», εκεί όπου «σταματούν τα δικαιώματα και η λογική», όπου τα παιδιά του ελληνικού λαού θα βρίσκονται ανυπεράσπιστα απέναντι σε έναν μηχανισμό που θέλει να υποτάξει τη συνείδησή τους.
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλούν όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, του εργατικού, νεολαιίστικου και ευρύτερου μαζικού λαϊκού κινήματος να καταδικάσουν αποφασιστικά την επίθεση του ΛΑΟΣ και των δυνάμεων του συστήματος κατά του Δικτύου «Σπάρτακος» και ευρύτερα των ελευθεριών των φαντάρων. Να συμβάλλουν σε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση ενός μαζικού κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό για τα δικαιώματα των στρατευμένων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs