Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Στο πλευρό των εργαζόμενων στα “Αιολικά Νέα”

Το ΝΑΡ Λέσβου δηλώνει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της εφημερίδας “Αιολικά Νέα” που βρέθηκαν άνεργοι μετά από το αιφνιαδιστικό κλείσιμό της. Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας είναι αυτοί που της έδωσαν αξιοπιστία, αλλά και κερδοφορία στα 20 χρόνια κυκλοφορίας της. Και μάλιστα χωρίς να πάρουν μερίδιο από τα κέρδη, καθώς όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους εργάζονταν χωρίς να τους διασφαλίζονται στοιχειώδη δικαιώματα.

Είναι απαράδεκτη η απόφαση των εκδοτών να κλείσουν τα “Αιολικά Νέα”, μια κερδοφόρα επιχείρηση, αφήνοντας στο δρόμο τους εργαζόμενους μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την ενημέρωση στο νομό Λέσβου.

Είναι αναγκαίο να δοθεί λύση που θα διασφαλίζει το δικαίωμα στη δουλειά και θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το ΝΑΡ θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα “Αιολικά Νέα” και καλεί το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία του νομού και τους φοιτητικούς συλλόγους, να βρεθούν στο πλευρό των εργαζόμενων με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να μην περάσουν οι απολύσεις. Η κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας μπορεί να οδηγήσει στη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs