Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Φοιτητικές εκλογές 2010: ενισχυμένη η ΕΑΑΚ

Δείτε τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών από τη σελίδα της νΚΑ πατώντας εδώ

Ανακοίνωση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Με καταμετρημένα πάνω από το 50% των σχολών πανελλαδικά διαμορφώνεται μια σαφής εικόνα για τα φετινά αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών. Οι πρώτες, λοιπόν, εκτιμήσεις οδηγούν στα εξής συμπεράσματα:

Με ξεκάθαρο τρόπο διαγράφεται η πτώση του δικομματισμού, μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αποστοίχισης δυνάμεων από την αστική πολιτική, τάση που εν μέρει ερμηνεύει και την άνοδο της αποχής, που ενισχύθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από πλευρές των ΜΜΕ. Η ΔΑΠ, βασικός εκφραστής του συντηρητισμού, του ατομικού δρόμου και της κυρίαρχης ιδεολογίας, δέχεται ένα σοβαρό πλήγμα, πληρώνοντας και την πρόσφατη «κυβερνητική» θητεία της. Για μια ακόμα φορά χάνει έδαφος προς όφελος του έτερου εκφραστή του μπλοκ εξουσίας, της κυβερνητικής ΠΑΣΠ. Η άνοδος της ΠΑΣΠ δεν υπερβαίνει την πτώση της ΔΑΠ, ωστόσο φανερώνει την αδυναμία απεγκλωβισμού σημαντικής μερίδας του φοιτητικού κόσμου από τις κυρίαρχες επιλογές, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.
Η επίσημη αριστερά (ΚΚΕ-ΠΚΣ, ΣΥΡΙΖΑ- ΑΡΕΝ) εμφανίζεται για μια ακόμα φορά αναντίστοιχη της περιόδου. Η ΠΚΣ καταγράφει σημαντική πτώση. Παρότι εξαντλεί την κοινωνική δυναμική του ΚΚΕ, αδυνατεί να συνδεθεί με τις αναζητήσεις ενός νέου ριζοσπαστικού δυναμικού που αναδεικνύεται στους αγώνες. Πληρώνει την αδιέξοδη για το φοιτητικό κίνημα λογική της απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών μέσω του Μ.Α.Σ. Η δε ΑΡΕΝ, στο πλαίσιο των μεγάλων ορίων και αντιφάσεων που διακρίνουν τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατεί να εκφράσει οποιαδήποτε πραγματική δυναμική, κινούμενη σε αντίστοιχα χαμηλά ποσοστά και παραμένοντας ουραγός των εξελίξεων.
Η ΕΑΑΚ, ενισχύεται για μια ακόμη χρονιά. Αποτυπώνει μια αυξανόμενη δυναμική ως ο εκφραστής των πιο ανατρεπτικών-μαχητικών τάσεων του φοιτητικού κινήματος και ως το πιο αντικαπιταλιστικό- αντικυβερνητικό κομμάτι της αριστεράς. Το πρόταγμα του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στη χούντα ΠΑΣΟΚ- Ε.Ε- Δ.Ν.Τ. και την επίθεση στην εκπαίδευση στρατεύει όλο και περισσότερους νέους και αποτελεί το πραγματικό αντίπαλο δέος στην βάρβαρη πολιτική.
Η ενίσχυση της ΕΑΑΚ δεν είναι ενίσχυση μιας στιγμής, στοχεύει στην επόμενη μέρα των νεολαιίστικων κι εργατικών αγώνων. Καλούμε κάθε νέο και νέα, τις δυνάμεις της αριστεράς στη διαρκή αναμέτρηση με τον επερχόμενο κοινωνικό μεσαίωνα, για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, τη συμβολή σε ένα ρεύμα μαχητικής αντιπολίτευσης που θα έχει στο επίκεντρό του της ανάγκες της σύγχρονης κοινωνικής πλειοψηφίας.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs