Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Κάτω τα χέρια από τα "καράβια για τη Γάζα"


Μετά από μήνες προετοιμασίας και μιας μεγάλης πανελλαδικής καμπάνιας τα πλοία της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» κατευθύνονται στο σημείο συνάντησης με τα υπόλοιπα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας. Στόχος τους είναι ένας και μόνος. Να σπάσουν τον αποκλεισμό-πολιορκία της Γάζας.
Εκατοντάδες ειρηνικοί διαδηλωτές από δεκάδες χώρες σαλπάρουν μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό υλικό και κατασκευαστικά υλικά στους σύγχρονους «Ελεύθερους Πολιορκημένους». Η πολιτική του Απαρτχάιντ, των Τειχών της Ντροπής, των εποικισμών, βρίσκει την προέκτασή της στον αποκλεισμό των πολιτών της Γάζας στη μεγαλύτερη φυλακή που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Σε αυτή τη διεθνή προσπάθεια το Κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ απαντά με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει, τη γλώσσα του πολέμου, και αποκαλύπτει την κτηνωδία που διέπει το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο αυτής της χώρας.
Με τρομοκρατικές δηλώσεις των Ισραηλινών παραγόντων αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους. Δηλώνουν πως θα αποτρέψουν με κάθε τρόπο στον Στόλο της Ελευθερίας να φτάσει στον προορισμό του.
Εντύπωση και αγανάκτηση προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης Χριστόφια (ΑΚΕΛ) της Κύπρου να εκδώσει απαγορευτικό διάταγμα απόπλου από τα λιμάνια της Κύπρου για τα πλοία του "Στόλου της Ελευθερίας"!

Από την άλλη μεριά ΟΗΕ-ΗΠΑ-ΕΕ τάσσονται ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Ισραηλινών κατακτητών με την ένοχη σιωπή τους στην κτηνωδία εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Ουσιαστικά απειλούν τον Παλαιστινιακό λαό που ηρωικά αντιστέκεται, ότι αν δεν αποδεχτεί τα «ειρηνευτικά σχέδια» που επεξεργάζονται οι ΗΠΑ και επί της ουσίας δικαιώνουν την Κατοχή, χωρίς να δεσμεύονται σε τίποτε για την ικανοποίηση των ιστορικών αιτημάτων του Παλαιστινιακού αγώνα (Καθεστώς Ιερουσαλήμ, Ανεξάρτητο κράτος στα εδάφη του 1967, επιστροφή των προσφύγων κλπ) η Ε.Ε. θα προχωρήσει σε μείωση της ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους!
Στο πλευρό όμως του Ισραήλ στέκει και η ελληνική κυβέρνηση. Δείγμα της πολιτικής στήριξης αποτελεί η πολυσχιδής συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με αποκορύφωμα την στρατιωτική συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτής εξάλλου, πραγματοποιείται Ελληνοισραηλινή αεροπορική άσκηση στο Αιγαίο, το Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα με ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών αποστολών και σενάρια προσβολής εναέριων και επίγειων στόχων. Η άσκηση, που φέρει την κωδική ονομασία «Μίνωας», θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Ιουνίου.
Παράλληλα πολλά ερωτηματικά προκαλεί η στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις απειλές κατάληψης ή και βύθισης των υπό ελληνική σημαία πλοίων. Για ανάλογες περιπτώσεις «πειρατείας» έχει στείλει φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού στη Σομαλία και εκεί τα πλοία που «προστατεύει» ανήκουν στο ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο και δεν φέρουν καν ελληνική σημαία.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Κάτω τα χέρια από τη Γάζα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs