Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση ΝΑΡ για το νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης


Να τους ανατρέψουμε, πριν μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω
Με αντεργατικά μέτρα σοκ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε ένα πραγματικό πραξικόπημα που γυρνά την εργαζόμενη πλειοψηφία δεκαετίες πίσω και υποτάσσει τη χώρα με τον πιο ολοκληρωτικό τρόπο στην κερδοφορία του κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου. Για να το διασφαλίσει συγκροτεί μια χούντα μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ, εμφανίζοντας τα βαθιά ταξικά μέτρα της ως δήθεν τεχνοκρατικά.
Μειώνει ριζικά το ήδη χτυπημένο εισόδημα οδηγώντας σε αδιέξοδο και σε πιθανή πτώχευση χιλιάδες οικογένειες. Στο δημόσιο τομέα με μείωση ή και κατάργηση των δώρων και νέα μείωση των επιδομάτων.
Στον ιδιωτικό τομέα με την υπονόμευση ή και κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, μείωση της αποζημίωσης και αύξηση του ελάχιστου ορίου για απολύσεις. Αυτά διευκολύνουν τον εκβιασμό της εργοδοσίας που εδώ χρόνια ζητά πάγωμα ή μείωση μισθών. Είναι φανερό ότι η εξαίρεση των δώρων του ιδιωτικού τομέα από τη μείωση είναι στάχτη στα μάτια, δεδομένου ότι αυτά υπολογίζονται επί του μισθού που οδηγείται σε πτώση.
Στους συνταξιούχους με τη μείωση των δώρων και των συντάξεων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Ακόμη η εισαγωγή της έννοιας σύνδεσης της σύνταξης με το προσδόκιμο ζωής φέρνει αντιμέτωπη την κοινωνία με μια φασίζουσα αντίληψη για δουλειά μέχρι θανάτου.
Τα μέτρα συμπληρώνουν η νέα αύξηση κατά 2% του ΦΠΑ (σύνολο 4% για το 2010) και των φόρων κατανάλωσης που ολοκληρώνουν την εικόνα λεηλασίας του εισόδηματος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Παράλληλα έγινε σαφές από τις εξαγγελίες ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι προσωρινά. Και όλα αυτά με στόχο κανένα άλλο παρά την εξυπηρέτηση του χρέους, δηλαδή τη διαιώνιση της ληστείας για δάνεια που έχουν πληρωθεί με το παραπάνω, λεφτά τα οποία πήγαν στην Ολυμπιάδα και στα Βατοπέδια. Ο στόχος αυτός συμπληρώνεται από την επιλογή ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, ελληνικής και ξένης ιδιοκτησίας, που κερδοσκοπεί ασύστολα αξιοποιώντας το χρέος.
Όλα αυτά τα ζητούν το κεφάλαιο, οι παρασιτικές ομάδες και το πολιτικό προσωπικό που στηρίζουν την πολιτική του, οι οποίες δε θυσιάζουν τίποτα από τα κέρδη και το επίπεδο ζωής τους.
Αν σε όλα αυτά προστεθεί ο καθόλου ρεαλιστικός στόχος της μείωσης κατά 17% του ελλείμματος σε τέσσερα χρόνια (!), τότε έχουμε μπροστά μας την αφορμή για το επόμενο πακέτο μέτρων, ίσως το φθινόπωρο, αν το εργατικό κίνημα, η νεολαία, η κοινωνική πλειοψηφία δε δώσουν απάντηση στο ύψος των περιστάσεων: δηλαδή την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Κανένας συμβιβασμός δεν μπορεί να υπάρξει...
Αθήνα 2 Μάη 2010, το Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs