Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Μαζική η Παναθηναϊκή Συνέλευση στο Μίλωνα (29.12.2009)

Μαζικό ήταν και αυτό το ραντεβού των αγωνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Κυριακή στο γήπεδο του Μίλωνα, στην Παναθηναϊκή Συνέλευση του Μετώπου. Εκατοντάδες αγωνιστές συζήτησαν για τις επόμενες μάχες, αλλά και την πολιτική και οργανωτική συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη νέα, πιο απαιτητική πολιτική συγκυρία.
Η Εισήγηση του Συντονιστικού, με την οποία άνοιξε η συνέλευση, πρότεινε συγκεκριμένα βήματα τόσο μπροστά στα μεγάλα κινηματικά καθήκοντα της περιόδου, όσο και μπροστά στην ανάγκη σημαντικών βημάτων στην ίδια τη συγκρότησή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ακολούθησαν ομιλίες αγωνιστών που μετέφεραν την συζήτηση από τις συνελεύσεις των τοπικών επιτροπών. Οι οργανώσεις-συνιστώσες του Μετώπου παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τα επόμενα βήματα. Στα πλαίσια αυτά, το ΝΑΡ, με την τοποθέτησή του τόνισε την ανάγκη τα παραπέρα βήματα στη συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συνδέονται με μια βαθύτερη πολιτική συζήτηση πάνω στο πολιτικό πρόγραμμα της περιόδου, τη σύνδεσή του με την ευρύτερη στόχευση της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής ανατροπής, την οργανωμένη συζήτηση για την άλλη κοινωνία και την κομμουνιστική στρατηγική. Με την παρέμβασή της σε όλα τα μεγάλα κινηματικά και πολιτικά γεγονότα της επόμενης περιόδου. Αντίστοιχα, πρότεινε μια κατεύθυνση και ένα πλαίσιο για την οργανωτική συγκρότηση και λειτουργία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Αντίστοιχες διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις, για τη συζήτηση των επόμενων βημάτων πολιτικής παρέμβασης, με ορίζοντα την Πανελλαδική Συνέλευση του Μετώπου το Γενάρη-Φλεβάρη του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lesvos Blogs